Winst voor SVF tegen KVVA

03 Apr 2017 | Heren zondag, SVF 1

De 1e helft was SVF niet alert genoeg en liet KVVA te veel in hun spel komen. Dit bleek ook uit de eerste treffer van KVVA. Vanaf links kregen zij de ruimte om keeper Kevin Kroon gemakkelijk te passeren.(1-0).

SVF was op het middenveld zeker de mindere niet van KVVA, maar SVF was te onnauwkeurig en daardoor kwamen de passes niet altijd aan. In de 35e minuut werd een inzet van Sander Mocking gestopt maar de wegspringende bal werd attent door Mick van de Bildt ingeschoten(1-1). Na 5 minuten wist KVVA op links een aanval op te zetten waarbij heel makkelijk  een vrije man werd gevonden. Deze had geen moeite om KVVA weer op voorsprong te brengen(2-1). Bijna had KVVA de voorsprong voor rust nog vergroot, maar bij een één op één situatie wist Kevin Kroon dit voortreffelijk te voorkomen.

De 2e helft werd  begonnen met Niels van den Berg voor Wesley Nagel. SVF zette gelijk eerder druk op de bal en voerde daarbij het tempo omhoog. Dit had bijna succes, maar met veel moeite werd de actie van Mick van de Bildt onschadelijk gemaakt. Even later wist Niels van den Berg gebruik te maken van slecht verdedigen door KVVA en bracht SVF weer op gelijke hoogte.(2-2)  SVF creëerde vele kansen en KVVA was zoekende naar een antwoord. In de 70e minuut werd Niels van den Berg in de vrije ruimte aangespeeld. Hij kreeg alle tijd om de vrijstaande Sander Mocking aan te spelen en SVF heel makkelijk op voorsprong te brengen (2-3)

KVVA trok nog één maal ten aanval. Keeper Kevin Kroon moest ver uit zijn doel komen. Zijn geslaagde actie buiten het zestien meter gebied was voor de scheidsrechter wel een reden om hem hiervoor geel te geven. Inmiddels waren bij SVF wel twee wissels ingebracht. Justin Schoonderwoerd voor Rik Hoekema en Bart van Dijk voor Sander Mocking. Bij een voorzet van Niels van der Berg kwam Mick van de Bildt netjes voor de keeper en wist al koppend hem te verschalken. De scheidsrechter had echter buitenspel geconstateerd en keurde deze mooie goal af. Twijfels alom. Even later legde Mick van de Bildt, vanaf links, al zijn frustraties in  een loeihard schot  en de keeper hoorde de bal alleen maar suizen (2-4).

In de 85e minuut probeerde Bart van Dijk de keeper te verschalken met een boogballetje maar deze kwam tegen de lat. Mick van de Bildt was weer attent en schoot de bal alsnog over de lijn (2-5). Nog eenmaal kwam SVF tot scoren. Op links was Mick van de Bildt iedereen te snel af. Gaf mooi voor naar de vrijstaande Niels van den Berg en deze bracht de eindstand op (2-6). Met deze uitslag is SVF op de 4e plaats van de ranglijst gekomen.

a.s. Zondag 9 april speelt SVF de thuiswedstrijd tegen HVC om 14,00 uur.