Weer niet beloond…..

24 Nov 2015 | Dames zondag, SVF VR1

Een bekende voetbal wijsheid is dat als je zelf vergeet te scoren, meestal het doelpunt aan de andere kant valt, ondanks dat je beter bent. Bij onze dames was dit afgelopen zondag zeker het geval, tegenstander Aurora was de eerste helft de onderliggende partij en SVF kreeg meer dan 3 opgelegde kansen, waarvan 2 bijna voor open doel….

Waren het de zenuwen, de angst voor tegenstander Aurora, waarvan vorig seizoen nog kansloos met 8-1 van Aurora 1 werd verloren, of de enigszins verstoorde voorbereiding door een op het allerlaatste moment ingelaste voorwedstrijd tussen SVL en CDW meiden.
Volgens mij was het gewoon pech en heeft het massaal opgekomen publiek kunnen zien hoeveel potentie en plezier er in deze groep zit.

Zoals gezegd een eerste helft met kansen voor Manouk en Debbie (paal) en een groot overwicht voor SVF. Aurora 2 kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar ook nu stond de verdediging weer als een huis. Een angstig moment was toen de spits van Aurora onze keeper al had uitgespeeld en eenvoudig leek in te tikken, maar een zeer uitgekookte Romy belette haar professioneel om te scoren. Zelfs een eredivisie scheidsrechter had de subtiele overtreding niet waargenomen en wij kwamen er mee weg.

De 2e helft leek er ineens een ander Aurora te staan, er waren wat omzettingen in de rust gedaan en zelfs een oudgediende uit het publiek stond ineens in Aurora tenue op het veld. Je zag bij onze dames de schrik om het hart slaan, hoeveel dames van Aurora 1 deden er nu mee?  Debby kreeg extra bewaking en Laura moest letterlijk de longen uit haar lijf lopen tegen een 2 koppen grotere tegenstander. In plaats van in onze schulp te kruipen werd en er nog een extra stapje bijgezet. Een groter compliment kun je immers niet krijgen dat blijkbaar alles uit de Werkhovense kast moest worden gehaald om SVF te verslaan. Wij speelden gewoon ons spelletje en lieten een onervaren speelster debuteren als linksback, plezier en teamspirit gaan nu eenmaal  boven resultaat. Onze Sofie liep met een glimlach op het gezicht heerlijk te voetballen, met een uiterst geconcentreerde Romy en Simone naast haar hielden we het prima dicht. Nicht Nancy Strik vocht prachtige duels uit met Romy. Datzelfde gold voor Kirsty en Inanda op het middenveld, echte gevechten.

Ook nu weer hielden we het lang droog, maar werd een afvallende bal niet goed weggewerkt worden. 0-1. Kort daarna een prachtige corner van Leanne, helaas met een ander shirt aan 😉 die bij de eerste paal in ons doel verdween. 0-2. Heel veel emotie kwam er toen bij onze dames, opgezweept door het publiek die het ons ook zo gunde, werd de sfeer grimmiger. Twee van onze dames geblesseerd het veld af, zeker niet met opzet maar ook weer pure pech. Helaas weer met lege handen, maar net als tegen Quick de vorige wedstrijd weet iedereen dat resultaat niet lang meer op zich laat wachten en dat er een prachtige saamhorigheid in dit team zit. Ook het spel wordt steeds verzorgder en elke speler kan wat bijdragen in dit team. Kom op dames, blijf er in geloven!

PS1 moment van de wedstrijd was (naast de verdedigende actie van Romy) de panna van Anouk!!

PS2 Bianca van Hengstum, die zich zondag als eerste inschreef met een team voor de Samenloop, had dochter Kiki bij zich, de nieuwste SVF star !  Samen met haar zus Babs over een aantal jaren ook te bewonderen in Dames 1 !

kiki

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy