Weekend genieten in Wildervank voor de JO13-1

21 Jun 2023 | JO13-1

Afgelopen weekend was het dan zover, een voetbaltoernooi in het zo geroemde Wildervank.

Dit jaar was het aan de JO13-1 onder bezielende leiding van stafleden Anton, Edwin L., Rigino, Nando en Remco om de uitdaging aan te gaan in het hoge noorden waar de groen witte clubkleuren van SVF verdedigd moesten worden door:

Owen W., Tygo, Bart H., Stefan, Gijs, Bram R., Robin, Guus L., Bart B., Jasper, Guus V., Bram L (JO12-1), Bram G. en Owen H (JO15-1).


Zoals een voetbal weekend met je vrienden hoort te beginnen, was het leider Edwin L. die een reservering had gemaakt voor het eten bij de MC Donald (in Nijkerk).

Aangekomen in Nijkerk stonden er direct drie tafels vrij waar spelers, staf en begeleiding konden gaan plaatsen nemen voor het eerste avondmaal. Na het doorlopen van het keuzemenu, werd al snel zichtbaar dat de aanwezig van de spelers van de JO13-1 niet onopgemerkt voorbij kon gaan, al gauw werden ze herkend door de plaatselijke vrouwelijke fans uit Nijkerk…  eenmaal de “zogenoemde” Snap(chat) account succesvol te hebben gedeeld en genoten van de goed verzorgde maaltijd, werd de route met nog 155km voor de boeg voortgezet richting Wildervank… Een lange tocht met her en der wat omleidingen (welke vooraf al keurig waren uitgezocht, door de meegereisde supporters), en met ondersteunende muziek, Snapchat, onderling FaceTime, een hoop gelach en voor enkele nog een extra laadmoment verliep de reis voorspoedig.

Rond de klok van 21:00uur werd SVF door de organisatie van v.v. Wildervank onthaalt en welkom geheten. Een volledig opgezette legertent stond klaar, waar alleen de luchtbedden voor de spelers nog neergezet hoefde te worden. Zoals u kunt begrijpen was er niet lang nodig of de bal rolde al snel door de tent richting het mooi gelegen voetbalveld recht tegenover tent nummer 22.

De eerste avond was begonnen… en het zou een lange avond, zelf nacht worden. Met de adrenaline nog in het lijf probeerde de stafleden alle jongens tijdig op of in het luchtbed te krijgen. Samen nog wat praten en de jongens zouden rustig in slaapvallen. Toch waren de Tukkers -vrienden van tent 21, 20 en 19 nog het welkomstfeest aan het vieren met haar “Duitse Schlagermuziek”  …  waardoor het uiteindelijk ook feest was in de tent van SVF en het toch wat later is geworden.

Na de eerste nachtelijke uurtjes werd iedereen in de omgeving door het wel bekende nummer “guten morgen sonnenschein” gewekt.

Even opfrissen, tandenpoetsen en omkleden voor het ontbijt. Zoals ook de vrijdagavondgoed verzorgd was qua eten, was ook het ontbijt en de avondmalen goed voorbereid.

Wedstrijden
Na het ontbijt begon SVF haar eerste wedstrijd tegen sv. Grol JO13–1, met wat kleine oogjes, vermoeide benen begon SVF vrij slap aan het duel waardoor ze vrij veel onder druk kwamen te staan. Dit leiden tot een snelle 1-0 achterstand. U weet met wedstrijden van 25min betekent het vaak dat er weinig of geen tijd meer is om dit om te gooien. Wel lukte het om meer kansen te creëren maar uiteindelijk wist Grol de voorsprong te behouden.

Een matige start, zonder beleving maar de historie heeft laten zien dat ook Nederland in ‘88 kampioen werd met een eerste nederlaag. Dus voor de jongens van SVF was er voldoende aanknopingspunten om de tweede wedstrijd te verbeteren. Odin’59 JO13-1 , voor de tweede wedstrijd werd een ander strijdplan bedacht, want naast dat de jongens iets meer wakker waren, moest het standaard plan en spelwijze weer gespeeld gaan worden. Constant vooruit druk op de bal houden… met deze temperaturen werd er veel gevraagd maar ondanks dat lukte SVF om

Odin’59 onder druk te houden, met behoorlijke combinaties werden er verschillende aanvallen gecreëerd. Alleen ook bij de JO13-1 is scoren net zoals bij het eerste dit seizoen geen zekerheid. Een oude voetbalwet zegt dan vaak, dan valt hij aan de andere kant. En zo geschieden… Odin’59 wist uit twee counters direct te scoren. Opnieuw een verlies, ditmaal met 0-2…. De staf maakt zich geen zorgen omdat het plezier en vertoonde spel smaakte naar meer!!! Dit werkt ook benadrukt. En was ook direct zichtbaar in de laatste wedstrijd van de dag. DVC Appingedam JO13-1, de derde tegenstander van de zaterdag. Opnieuw starten SVF sterk, zeer aanvallend ingesteld en hoogdruk (mooi tactisch woord tegenwoordig…) werd het DVC behoorlijk moeilijk gemaakt. Ze kregen geen enkele ruimte om te voetballen. Het was dan ook SVF dat de meeste kansen kreeg. Alleen kansen moeten worden omgezet in doelpunten, ook in deze wedstrijd was het voor de goal ongelukkig in de afronding. Uitslag 0-0…. En dus konden de jongens van SVF ondanks maar een punt te hebben behaald, en met de gedachten dat ze voor de zondag opnieuw zouden worden ingedeeld in een poulefase zich vol vertrouwen richten op het avondprogramma….

Speurtocht
Na een lekkere Italiaanse maaltijd, stond het avondprogramma gepland. Een speurtocht (van 1,5uur…), met flinke tegenzin gingen de jongens van richting de aangegeven route… met een beloofde duik in het meer werd de tocht na elke vraag toch steeds leuker en de jongens fanatieker… een van de onderdelen was maken van een menselijke piramide, oversteken van een rivier met touwen of vlot tot het maken van de leukste teamfoto… (welke volgens de spelers zelf tot winnaar verkozen had moeten worden…). Een leuke en gezellige tocht waarbij de teamspirit steeds meer vorm heeft gekregen richting de zware laatste dag.

Wedstrijden (zondag)
Waar eerder nauwelijks tot niet geslapen werd de nacht van vrijdag op zaterdag, benutten de jongens de zaterdagnacht goed om tijdig te gaan slapen na wat sterke verhalen en gezang…. Rond 07:00uur werden de jongens opnieuw gewekt door het toernooi nummer “guten morgen sonnenschein”, daarnaast werden de doppen van de luchtbedden alvast losgedraaid zodat de jongens zich konden voorbereiden op de 2e fase van het toernooi.

Opnieuw was het ontbijt goed geregeld en maakte SVF zich op voor de laatste voetbaldag in poule F, waar opnieuw sv. Grol (ditmaal) JO13-2, DVC Appingedam en gastheer Wildervank JO13-1 de uitdagers waren. De eerste wedstrijd begon tegen sv. Grol JO13-2, ten opzichte van een dag eerder waren de jongens bewust van het feit dat er vandaag een winnaars beker in de poule te winnen viel. Dit was duidelijk merkbaar en gelukkig ook direct zichtbaar doordat SVF het spel zoals een dag eerder eindigde voort wist te zetten. Het waren dan ook de groen /witte die na een vlot lopende aanval vanaf links wisten te scoren… 1-0!!! Ook vandaag duurde de wedstrijden 25min. dus SVF wist dat winnen een mooie stap was richting de koppositie. Met elkaar werd er om elke meter gestreden… waardoor de overwinning over de streep werd getrokken. Dol gelukkig gingen de jongens zich voorbereiden op de volgende wedstrijd, tegen Wildervank. Wildervank JO13-1, de temperatuur liep op maar dat was niet te merken tijdens deze 2e wedstrijd. SVF had als team vertrouwen en duidelijk was dat het met de teamspirit wel goed zat. Het spel met aanhoudende druk op de bal en tegenstander was onder het toeziend oog van opnieuw meegereisde SVF -supporters, ook opgevallen bij het eigen publiek uit Wildervank. Met veel mooie aanvallen en lopende acties was het SVF dat al vrij snel op voorsprong kwam door een schot in de 16 meter na een voorzet vanaf rechts, als klap op de vuurpijl was het daarna direct raak door een fantastische combinatie vanaf links, welke beloond werd met een mooie voorzet op maat en met een snoekduik (vergelijkbaar met van Persie) werd afgerond, 0-2… voor SVF. De koppies bij Wildervank gingen hangen en bij SVF voelde ze dat er nog meer in zat. Onder aanvoering van Rigino en Nando werden de jongens nog meer vooruitgeduwd. SVF gaf ze geen millimeter ruimte en daardoor werden de kansen groter en groter… uitslag 0-4… na twee wedstrijden. Met nog een wedstrijd te gaan wist SVF dat het dichtbij was en aan een punt voldoende zou hebben (als poulewinnaar) voor de beker omdat de andere twee gelijk hadden gespeeld.

Richting de laatste wedstrijd was het idee om alvast met elkaar te gaan opruimen. Samen met de goed willende ouders en begeleiding ging het leeghalen en vegen van de tent snel, de schouders werden er ondergezet. Waardoor er voldoende ruimte was voor wat rust, richting de finalewedstrijd.

DVC Appingedam JO13-1, een bekende aangezien de eerder op zaterdag gelijk werd gespeeld. Als of het zo moest zijn werd de wedstrijd op het hoofdveld gespeeld. Aangemoedigd en vol vertrouwen begonnen de jongens aan de wedstrijd. Als snel werd duidelijk dat bij beide partijen de wil er was maar vermoeidheid was toegeslagen. Het spel waarmee SVF twee dagen spelplezier en vertrouwen had gekweekt was in grote lijnen zichtbaar maar niet meer op het eerdere niveau. Toch streden ze voor de laatste meters en zo werd ook deze wedstrijd uiteindelijk, 0-0… voldoende om als eerste te eindigen. Daarmee was het feest van dit weekend compleet… SVF is eerste geworden in de poule!

Tot slot
Als winnaar eindigen, een mooi compliment aan de jongens van de JO13-1, welke als team een moeizaam start van het seizoen kende… wekelijks hard werkte maar bijna het gehele seizoen niet hebben kunnen winnen in de Hoofdklasse, ondanks dat er af en toe gelijkwaardig waren. Natuurlijk het was een waanzinnige uitdaging voor de jongens, voor de club, staf en begeleiders van dit seizoen. Toch hebben deze jongens met elkaar het seizoen als TEAM afgesloten en hebben ze laten zien waar ze toe in staat zijn.

Voor nu zijn ze vooral een ervaring rijker… dit vergeten ze niet meer, zoals Nando en Rigino al zeiden. “Wij hebben het er nu nog steeds over, weet je nog toen… Dit gaan de jongens van de JO13-1 ook overkomen later, en wellicht keren ze volgend seizoen opnieuw terug in Wildervank. Maar het belangrijkste van dit weekend, ze hebben met elkaar plezier (ontzettend veel lol) gehad, spelers, staf, begeleiding en meegereisde supporters.

Namens alle supporters (ouders) dit weekend en eigenlijk het gehele seizoen willen wij Anton, Edwin L. , Remco, Rigino, Nando (en ook Ortwin) bedanken voor hun inzet, energie, gedrevenheid en tijd die ze hebben gegeven aan de jongens.

Een meegereisde supporter

 

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy