Wat is er nu belangrijk?

23 Apr 2016 | Pupillen

Wat is er nu belangrijk?

Het is vrijdagavond 20.15 uur. We zijn net thuis van de voetbaltraining, heerlijk op de bank met een koppie koffie. Naast me zit onze grote vriend in zijn pyjama met zijn tablet. Ik vraag hem “heb je lekker getraind jongen“? daarop volgt zoals gewoonlijk Ja hoor en hij kijkt verder op zijn tablet. Hij kruipt nog eens dicht tegen me aan met zijn rode wangen van vermoeidheid.

Ik zeg tegen hem kom we gaan lekker naar bed want morgen moet je fit zijn. Tegen wie spelen jullie eigenlijk?, vraag ik hem. Geen idee, maar wil je even kijken mam, ik wil deze tenues graag kopen van mijn verjaardagsgeld. Mag dat? Als je ze nu nog besteld (voor 21.00 uur) zijn ze er morgen staat erbij.  Weet je het zeker jongen ? Ja mama deze wil ik echt heel graag. Deze blauwe is de nieuwe van Messi en deze is van Ibrahimovic die wil ik echt heeel graag please!!! Oké als je het zeker weet bestel ik ze voor je. Yess dan ga ik nu gelijk naar bed oké?!

Tijdens het tanden poetsen bedenk hij ineens wat, ik moet tegen Geinoord mam, die spelen 1e klasse en hij gaat verder met poetsen.  Op zolder kleed hij zich uit en gaat in zijn bed liggen. Na een paar dikke kussen en knuffels kruipt hij onder de deken en valt gelijk in slaap.

De volgende ochtend7.30 hoor ik gestommel op zolder. Ik sta in de badkamer als ik hoor roepen “hé mam bereid je maar voor op de was want ik ben aanvoeder vandaag, zegt hij trots!
Helemaal aangekleed in zijn tenue komt hij de trap af. TADA aangekleed en mijn tas is ook al ingepakt! Goed gedaan jongen, ik ben trots op je. Heb je alles? Ja hij noemt alles op en hij is inderdaad niks vergeten.

Beneden begint hij aan zijn ontbijt die zijn vader al voor hem klaar heeft gemaakt. Ook van hem krijgt hij de complimenten, goed bezig jongen alles zelf gedaan, super!! Na het ontbijt even tanden poetsen, gel in zijn haar en klaar om naar de voetbal te gaan. Mam, papa en ik gaan alvast tot zo.  Ik roep van boven”Succes jongen zet ‘m op! Goed je best doen hè?! Jaaaa doeggg hoor ik hem roepen terwijl de deur dicht gaat.

Rond 09.10 loop ik richting het voetbalveld en ik bedenk me onderweg dat ik een stukje over de wedstrijd moet schrijven, dat word dus goed opletten en aantekeningen maken in mijn telefoon.
Bij de voetbal aangekomen bestel ik koffie en zie ik de kleedkamerdeur open gaan. Het lijken wel koeien die voor het eerst naar buiten gaan, vol enthousiasme en met veel energie. En nadat de spelers en trainers op het veld zijn zie ik onze kleine vriend niet? Op het moment dat ik naar de kleedkamer wil lopen komt hij er net aan. Vol trots draagt hij de oranje aanvoerdersband om zijn arm. Hij loopt langs me en steek zijn duim omhoog. Ik roep”zet ’m op jongen, je kan het!

Het fluitsignaal klinkt, ik kijk naar de wedstrijd naar de inzet van onze jongens maar eigenlijk kijk ik niet. Mijn gedachten dwalen af. Ik denk aan het begin van dit seizoen. De F1 onze jongens gaan voetballen in de 2e klasse. Iedereen vond er het zijne van. Iedereen was ook benieuwd hoe zouden de jongens het gaan doen? En nu ? Hoe hebben ze het gedaan? De competitie zit erop nog een paar toernooitjes.

3e geworden in de nacompetitie, is iedereen dan tevreden of niet???
Er waren prachtige wedstrijden die ze gewonnen hebben.
Er waren prachtige wedstrijden die ze verloren hebben.
Er waren mindere wedstrijden die ze gewonnen hebben.
Er waren mindere wedstrijden die ze verloren hebben.
Prachtige acties, mooi samenspel, verkeerde keuzes, individuele acties, weinig samenspel, we hebben alles gezien.

Wanneer zijn we tevreden??? Of gaat het in dit geval niet om ons ?!
Als je 8/9 jaar bent, wat is dan belangrijk? Lekker voetballen? Plezier maken? Winnen? Niet verliezen? 1e worden? 2e of 3e worden?

Terwijl ik dit sta te bedenken klinkt er een fluitsignaal. Er is gescoord door SVF, de jongens juichen en lachen. Het is 3-1.

Ineens bedenk ik me weer dat ik een stukje moet schrijven maar het is een oefenwedstrijd, moet het dan ook? Word mijn stukje wel gelezen? Is dat dan belangrijk?

Weer klinkt het fluit signaal einde wedstrijd.  Daar komt onze grote vriend aan.
Mijn eerste vraag is “En lekker gevoetbald jongen? Waarop hij weer antwoord ja hoor. En gelijk daar achteraan vraagt hij;“zijn mijn tenues er al, mam?

Dus vraag ik me af wat is nu belangrijk ???

Wat voor ons belangrijk is:
Dat we trots zijn op alle jongens van de F1!!! Jullie hebben het super goed gedaan dit seizoen. Wij hebben erg van jullie genoten. We hadden geen wedstrijd willen missen,want jullie hebben met veel inzet en enthousiasme gevoetbald. Ook trainers en coaches bedankt voor dit mooie seizoen. Nog een paar mooie toernooitjes voor de boeg waarin we vast nog hele mooie dingen gaan zien!

Sorry geen voetbal verslag maar is dat belangrijk?

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy