Wafelactie 18 maart 2022

21 Mar 2022 | Laatste Nieuws

Na drie jaar, wegens de corona, weer eindelijk onze wafelactie. Martine de Witte had in 2019 al meegedraaid, maar stond nu aan het hoofd van de organisatie. Met het draaiboek in de hand, werd alles in de goede banen geleid.

Helaas was één van de sponsoren  weggevallen, maar Martine wist Jumbo van Beek te strikken, waarvoor onze dank. Met medewerking van restaurant de Jonge Graaf, werd de bloem, eieren, gist en kaneel ingekocht. De melk werd weer gratis geleverd door Fam. van Rijn en al dertig jaar kon SVF ook nu weer rekenen op hun medewerking.

Vrijdag morgen 18 maart, werd om 8:00 uur begonnen met de opbouw in de kantine en om 10:00 uur rolden de eerste wafels van de ijzers. Helaas moesten twee dames verstek laten gaan. Anita Mocking wegens corona en Corrie van der Mispel was die ochtend gevallen en had een pees in haar vinger gescheurd.

Na wat strubbelingen met de stroom liep alles weer soepel en de kantine vulde zich met de heerlijke reuk van de wafels. Buiten was deze reuk ook te ruiken en menigeen wist dat ook de weg te vinden en ging met heerlijke warme wafels weer naar huis. Om half vier konden de ijzers uit en was 300 pond bloem veranderd in wafels.

Fijn was het dat er veel dames waren die van wanten weten om de kantine weer schoon en opgeruimd te krijgen. De dames kregen als dank een bloementje en werden bedankt voor hun inzet.

Vele zegden al toe volgend jaar weer te willen helpen. Deze toezegging geeft aan dat zij het leuk en gezellig vinden. Diverse baksters doen al 25 jaar of langer mee. Chapeau.

Om zes uur, was de jeugd met hun leiders aanwezig om elfhonderd wafels  huis aan huis zien te verkopen. Daar overdag al veel wafels waren verkocht, kwamen wij veel wafels te kort en moesten wij veel mensen teleurstellen. In de evaluatie zullen wij dit punt zeker meenemen. Om half negen was de laatste groep binnen en waren alle wafels verkocht.

De actie kan geslaagd worden genoemd. Het was vermoeiend maar de bruto opbrengst van € 1700,00 maakte veel goed.

Iedereen die geholpen heeft om deze actie te doen slagen, op welke manier dan ook, hartelijk dank.

Foto’s van de wafelactie staan in een album.

Wim Terwint

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy