VVZ – SVF, Half uur voetballes van jong VVZ: Uitslag 5-2

02 Oct 2023 | SVF 1

Een voor ons nieuwe en onbekende tegenstander was vandaag aan de orde, namelijk: “voetbal vereniging Zonnegloren”. De moeite waard om eens op hun website de historie van deze club te lezen. Het was effe zoeken naar het sportpark in Soest en ook was het even wennen dat wij niet in ons vertrouwde groen/wit zouden gaan spelen. Ook VVZ heeft “onze” kleuren en zo speelden wij in witte shirts met zwarte broeken en kousen. Kwam het daardoor dat er met name in het eerste half uur “weinig kleur” zat in ons spel? We begonnen met Marcel Laros, Nando Koedam, Gijs de With, Bas Terlouw en Edwin van Rooijen in de achterste linie, een middenveld met Rigino Odijk, Vince van Ee en vanwege blessures was ook Stijn Brandts vandaag op het middenveld geposteerd. Voorin moesten Sander Mocking, Rik van der Mispel en Freek Scherpenzeel de druk op VVZ houden. Althans dat was de bedoeling. Trainer Gerard Pouw is een trainer die graag vroeg en hoog druk wil zetten, met vooral aanvallend en gedurfd voetbal. En daar is niks mis mee natuurlijk, alleen kan het dan gebeuren dat je tegen een goeie tegenstander soms “de bietenbrug” op gaat. En een goeie tegenstander is VVZ! Een zeer jonge ploeg overklaste ons in het eerste half uur met fraaie staaltjes voetbal. Daarbij overigens ook mede in het zadel geholpen door soms zeer matig ingrijpen van ons team. Na 6 minuten stond er 2-0 op het scorebord en dat had ook maar zo 3-0 of 4-0 kunnen zijn. Waar wij er bij  de 1-0 en de 2-0 zelf niet goed uitzagen, was de 3-0 van VVZ gewoon een prachtige en goed uitgespeelde goal. En ook de 4-0 vlak voor het rustsignaal was een mooi doelpunt, echter ook hierbij mogen we ons de vraag stellen of dit doelpunt wel écht nodig was. Allereerst had de druk op de van afstand schietende speler best iets meer aanwezig mogen zijn en ook was er enige twijfel richting Marcel, over de houdbaarheid van dit afstandsschot. Wel dienen we daarbij te vermelden dat er door de betreffende schutter een behoorlijke “zwabber” meegegeven werd, waardoor het ook niet echt makkelijk was om deze bal te keren. En ook dienen we te vermelden dat Marcel een paar uitstekende reddingen in huis had. VVZ was het eerste half uur gewoon heer en meester! En zo zetten met name de zeer snelle nummer 9 en de uitstekende nummer 10 van VVZ ons voor grote problemen.

Zette SVF daar dan helemaal niets tegenover? Nou de eerste 25 minuten niet dus. Pas daarna kwam Sander voor de eerste keer in scoringspositie, echter hij raakt de bal (onder enige druk) niet echt lekker, waardoor zijn poging naast gaat. Door uiteenlopende oorzaken is Sander vanaf zijn vertrouwde middenveld in de spits terecht gekomen en daar heeft hij het niet makkelijk mee. En toch laat hij af en toe zijn voetbalkunde zien, middels goeie passing. Ook Vince zet hij aan het werk en die krijgt een prima mogelijkheid, maar het lukt ook Vince niet om af te ronden. Na het eerste half uur golft het spel steeds meer “heen en weer” en komt SVF beter in de wedstrijd. Marcel voorkomt op prima wijze de volgende grote mogelijkheid van VVZ en vervolgens krijgt Stijn een 100% kans om de 3-1 te scoren. Keeper Daan van der Vliet weet echter ternauwernood het schot van Stijn te keren. Direct daarna wordt het met de reeds genoemde “zwabberbal” 4-0 en zo geeft de rust een duidelijke stand aan. En dat geheel terecht door een goed voetballend en erg jong VVZ.

De tweede heft liet toch een behoorlijk gewijzigd beeld zien. Trainer Gerard Pouw wijzigde één en ander in de opstelling en bracht Remco den Broeder, om iets meer rust in de ploeg te krijgen. Bram Verkuijl komt voor Edwin van Rooijen, Edwin had het lastig tegen zijn snelle tegenstander. Ook werd iets verder terug gezakt om de handige VVZ spelers op te vangen. En zo ontstond er wat meer een wedstrijd en kreeg SVF ook kansen. Bij een aanval van SVF werd Rik neergelegd  en floot de uitstekende scheidsrecht voor een penalty. Rik gaat zelf achter de bal staan, echter Daan van der Vliet weet zijn penalty uit het doel te ranselen. Freek is echter alert en kopt de bal alsnog fraai binnen. 4-1 derhalve en ook het spel geeft iets meer moed richting supporters. Niet dat we plotseling nog denken aan punten, maar wel zien we dat het veel meer een wedstrijd is geworden. Ook Dennis Dekker komt nog in de ploeg en speelt goed mee. Er volgen nu kansen voor beide partijen, waarbij eerst nog wel VVZ de 5-1 op het scorebord zet. Dit na een foutieve terugspeelbal van Bram Verkuijl. Bram die overigens verder goed inviel op de rechtsback positie. (Gewoon blijven durven voetballen Bram, iedereen mag fouten maken) Een prima assist van Nando op Rik wordt door Rik op sublieme wijze afgerond met een lob over de keeper. En zo wordt het 5-2 en volgen er nog steeds kansen voor beide ploegen. Sander, die een moeizame wedstrijd speelde, kreeg 7 minuten voor tijd een uitgelezen mogelijkheid om de stand nog iets dragelijker te maken, echter zijn poging ging ver over het doel.  En dan fluit de uitstekende scheidsrechter voor de laatste keer en moeten we onze meerdere erkennen in deze erg jonge en (zeker de eerste helft) prima voetballende VVZ ploeg.

En dat kan en mag natuurlijk gebeuren he…, een nederlaag tegen een goeie ploeg. We wisten dat we het met name de eerste drie competitiewedstrijden lastig zouden gaan krijgen. HDS, VVZ en ook Schalkwijk zijn geduchte tegenstanders. Maar zeker genoeg aanknopingspunten om erg positief verder te gaan. Enkele jonge spelers zoals bijvoorbeeld Stijn en Bram, die wel degelijk meekunnen in ons eerste. Natuurlijk is er nog wel een en ander te leren, maar dat komt best goed. Ook zullen een paar spelers terugkomen van blessures waaronder bijvoorbeeld Bart van Dijk, Wahib el Makrini en Tim van Galen. Ook het scorend vermogen van met name Rik de laatste tijd, doet ons deugd. En dat alles in combinatie met een trainer die graag wil dat we vooruit voetballen en ook dúrven te voetballen, dat staat mij wel aan. En dat je dan soms het deksel op je neus krijgt, dat moet dan maar. Liever met 5-2 verliezen met aanvallend voetbal dan met 1-0 de boot ingaan met catenaccio… Gewoon lekker durven voetballen en zorgen voor leuke wedstrijden, daar houden wij supporters van!

Aanstaande zaterdag om 14.30 uur thuis tegen vv Schalkwijk en dat kan weer een mooie derby worden. Twee echte dorpsclubs die aan elkaar gewaagd zijn, met spelers, trainers en grensrechters die elkaar dóór en dóór kennen…….  Kortom: dat beloofd een mooie en interessante pot te worden. Met Remco den Broeder en ook met Gerard Pouw heb ik afgesproken dat we deze keer de drie punten thuis gaan houden. Want met “good old” Hans van Echtelt heb ik een weddenschap afgesloten om een goeie fles wijn, dus er staat nogal wat op het spel… En daarna is iedereen (óók van Schalkwijk!) van harte welkom voor een mooi Oktoberfeest in onze kantine.

Interview deden we met Remco den Broeder:

Tot aanstaande zaterdag en groet.

Kees

Foto’s van Wim Terwint staan in een fotoalbum.
Vanuit VVZ zijn er ook veel foto’s gemaakt:

Voor de foto’s Silvia (VVZ) klik hier
Voor de foto’s van Jaap van den Broek (VVZ) klik hier
Bron: vvz49.nl

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy