VVA Achterberg met de hakken over de sloot bij S.V.F. 1-2

30 May 2022 | Heren Zaterdag S.V.F. 1

Om vierde klasser te blijven hadden we vorige week natuurlijk van Aurora moeten winnen. En omdat we daar tegen een nederlaag aan liepen, hadden we ons eigenlijk al een beetje neergelegd bij een degradatie richting 5e klasse. Maar S.V.F. zou S.V.F. niet zijn wanneer we het de koploper vandaag niet heel erg moeilijk zouden gaan maken. En dat gebeurde dan ook, want bekend is; dat zeker in Cothen de punten niet zomaar effe opgehaald kunnen worden. Inzet, strijd en passie is een sterk wapen van ons 1e elftal en dat zou ook vandaag weer blijken. Dat is ook een belangrijke reden waarom deze ploeg van harte ondersteund wordt en ondersteund blijft worden tot de laatste wedstrijd van dit seizoen.

VVA was met veel supporters richting Cothen getrokken en zoals we dus gewend zijn waren er ook weer vele SVF mensen die het eerste blijven aanmoedigen. En terecht, want de wedstrijd was het bekijken wel degelijk waard. Niet dat er héél erg goed gevoetbald werd, maar slecht was het ook zeker niet. En er gebeurde van alles, waaronder drie doelpunten, een rode kaart, reddingen van keepers (vooral van Marcel), een niet gegeven penalty en een geheel vreugdevol VVA welk na het laatste fluitsignaal erg blij was met de nipte 1-2, omdat deze uitslag het officieuze kampioenschap betekende van de vierde klasse I.

VVA is een bijzondere club welke ooit promoveerde naar de hoofdklasse, maar daarna in behoorlijk korte tijd in de vierde klasse is terecht gekomen. Al enkele jaren probeert men weer om hogerop te komen en aan het einde van deze match zou dus blijken dat het kampioenschap officieus binnen is gehaald. Dat zal volgende week gevierd gaan worden op hun eigen bijzondere locatie. Altijd toch weer een beetje gek om midden tussen de weilanden het sportpark van VVA op te zien doemen, waar we overigens altijd correct en met plezier ontvangen werden. Maar ja…., dat gaat voorlopig niet meer gebeuren nu.

We vertelden al dat VVA het vandaag niet voor niets zou krijgen en eigenlijk aan het einde van de wedstrijd nog geeneens mocht mopperen met 1-2. Dat klinkt misschien gek en het zou te ver voeren om VVA niet als de verdiende winnaar aan te stippen, maar de eerlijkheid gebied het wel degelijk om ook te vertellen dat scheidsrechter Wim Wennekes SVF een penalty en dus een grote kans op de gelijkmaker ontnomen heeft. Een onbegrijpelijke actie van deze leidsman, waar hij toch zeker een slechte nacht aan overgehouden zal hebben. Foto’s en de bewegende beelden (welke altijd gemaakt worden door mensen van VVA) laten niets, maar dan ook echt helemaal niets aan duidelijkheid te wensen over. En ook de betreffende speler gaf achteraf eerlijk toe dat het gewoon een penalty had moeten zijn, ondanks dat hij had de bal nog net niet klemvast had gegrepen… “Niet gezien” vertelde scheids Wennekes na afloop, waar 21 spelers, 1 VVA’er met een rode kaart, 13 wissels, 2 assistenten, 8 stafleden en daarnaast nog 300 man publiek dit wél gezien hadden…

We houden er over op, want ook scheidsrechters mogen natuurlijk fouten maken. Wim Wennekes was dan ook zeker niet de oorzaak van winst of verlies. Zijn prestatie was niet echt heel erg goed maar zeker ook niet slecht, we hebben mindere referees gehad.  We hebben hem keurig bedankt voor de leiding en wat mij betreft (en ik weet zeker dat ik mede namens geheel SVF spreek) is en blijft de heer Wim Wennekes vanzelfsprekend van harte welkom op ons sportpark. Volgende keer maar weer beter zullen we maar zeggen. De overwinning van VVA was natuurlijk wel degelijk een verdiende zaak, want wanneer je 65 a 70 procent van het balbezit hebt en je mist 5 a 6 opgelegde kansen tegenover 2 a 3 voor SVF, dan ben je gewoon de terechte winnaar. En aan het einde van de rit sta je bijna altijd op de plek waar je hoort en VVA heeft (ook mede gezien het doelsaldo) gewoon recht op het kampioenschap. Van harte hiermee dan ook!!

Wat moeten we verder vertellen over deze wedstrijd? En dan wil ik toch nog wel een paar dingetjes gezegd hebben. Allereerst gaat het redelijk goed met Bas, die na een ongelukkige botsing behoorlijk geblesseerd raakte en nog steeds veel pijn heeft. Als tweede hebben we weer een eerste elftal van S.V.F. gezien, welke een goeie teamprestatie op de mat legde. Dit is S.V.F. niet meer en niet minder! Als MOTM hadden we álle spelers wel kunnen benoemen, vandaar dat we aanvoerder Sander Mocking daaruit naar voren gepikt hebben. Sander vond het belangrijker om na de wedstrijd bij zijn geblesseerde medespeler Bas te blijven en dat siert hem uiteraard en dat siert ook de teamgeest. Prima zo! Dat intervieuwtje doen we later wel, gezondheid is veel belangrijker.

Een mooi doelpunt weer van Rik, waar de keeper van VVA weliswaar niet geheel vrijuit ging. Pupil van de week Cas Borgmans, die dan wel niet scoorde maar zeker een mooie middag gehad zal hebben. Jammer trouwens dat er heel veel mensen zijn die onze LEVENSGROTE borden kennelijk niet zien, waar op staat dat wij een ROOKVRIJ sportpark hebben… En nog een ander kritiekpunt is het feit dat door VVA 2 reclameborden vernield zijn. We nemen aan dat we de factuur hiervoor gewoon op kunnen sturen en betaald gaan krijgen. Voor de verdere wedstrijdgegevens verwijs ik graag iedereen naar het Youtube-kanaal van Cameraman Jaap (VVA), alwaar ook de beelden van deze wedstrijd te zien zijn: https://www.youtube.com/c/YoutubeJaapvoetbal 

Foto’s van Wim Terwint staan in een fotoalbum.

Dan nog even dit: op 18 Juni aanstaande is er een vrijwilligers- en sponsorfeest bij S.V.F. Na de corona periode kan de club eindelijk weer iets terugdoen voor al die mensen die zo vaak klaar staan voor onze mooie club. Ook de direct aanwonenden van ons sportpark zijn dan van harte welkom. Wij weten dat wij heel af en toe iets teveel lawaai maken, sorry daarvoor en bij deze hopen wij dat we hier het leed een heel klein beetje mee kunnen verzachten. We zien ook jullie dus graag 18 Juni!

Dus nogmaals: 18 juni vanaf 16.00 uur ons vrijwilligers-, directe buurt- en sponsorfeest bij S.V.F. Nadere informatie volgt, maar noteer deze datum alvast in de agenda’s!

Groet,

Kees

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy