Vriendenschaar D4 – SVF D2

03 Nov 2015 | Pupillen

Zaterdag 17 oktober speelden we tegen Vriendenschaar D4. Deze wedstrijd hadden we best veel kans om te winnen. We hadden Lars Odijk van de D1 geleend omdat Lucas een wedstrijdje wilde observeren. We moesten om 7.30 uur verzamelen. En als je vroeg opstaat dan zal je ook wel punten binnen moeten slepen. Even in de kleedkamer omkleden en de tactiek bespreken en dan gaan we er tegenaan.

Daar was het fluitsignaal en het ging in de eerste minuten niet zo goed. Na een kwartiertje ongeveer gaf Vriendenschaar een dieptebal en Ruben en Lars waren net niet snel genoeg bij waardoor hun spits met een lobje de 1-0 maakte. We waren een beetje aan het pingelen achterin en uiteindelijk kwam de bal bij Jonne die een steekbal geeft op Fabian en Fabian geeft hem voor en ik (Bart) sta precies op de goede plek om de bal rustig in de rechter hoek in te schieten, 1-1. Rick krijgt daarna nog een paar kansen maar hij schiet de bal net over of naast.

Het was rust en de coach zei dat we feller op de bal moesten zijn. In het begin van de tweede helft ging het niet goed in de verdediging en kwamen er snel achter elkaar nog twee doelpunten voor Vriendenschaar.3-1. We kregen weer goede kansen en Rick rent naar rechts en geeft een lage voorzet op Fabian die hem er rustig in kan schieten. Nu staat het alweer 3-2. Rick krijgt een goede kans maar de keeper houdt de bal uit het goal dus is er een hoekschop. Fabian geeft hoog voor en Vriendenschaar staat een beetje te pingelen waardoor de bal slecht wordt weggewerkt en Niels haalt uit met een dropshot. De bal  gaat via de verdediger over de keeper heen en belandt in het net, 3-3 dus en er is nog een beetje kans om te winnen. Vriendenschaar had aftrap en we pakte de bal snel af. Rick gaat weer naar rechts waardoor Fabian een beetje naar binnen gaat. Rick geeft een goeie voorzet en Fabian staat bij de tweede paal om de bal erin te koppen. En dat lukt. Van een 3-1 achterstand naar een 3-4 voorsprong. We hebben gewonnen!!!  Hard gewerkt jongens. Bart van Hooff