Verslag Walking voetbal: FC Utrecht Old stars – CDW/SVF

26 Nov 2018 | Laatste Nieuws

Voor een bijna volle tribune speelden de bikkels van CDW/SVF een walking football wedstrijd tegen de FC Utrecht Old Stars op sportpark Mariënhoeve. Met duidelijk overwicht op het veld en de tribune ging de bal vele malen in het goede doeltje, bij een tegendoelpunt was het de schuld van de verdedigers die het zicht op de bal verloren door hun bierbuik. Bij de opvolgende winstpuntjes moest CDW/SVF bekennen dat ze stiekem een speler te veel op het veld hadden staan. Het werd pas laat ontdekt, de scheidsrechter had zijn bril thuis laten liggen. Het mocht de pret van dit sportieve evenement niet drukken. De voormalige toppers beleefden veel plezier aan het spelletje.

Walking football, voor wie en wat is het?

Voor de 60- plussers die weer willen bewegen, bekend zijn met voetbal. Het is sterk aangepast aan de fysieke gesteldheid van de ouderen. Echt hardlopen wordt niet gedaan, de bal komt niet boven heuphoogte, altijd een voet aan de grasmat houden, veel meer tactisch overspelen en contact zoeken om de bal rond te spelen. Op een kwart veldje met mini doeltjes wordt de bal flink rondgetikt en je zult geen slidings zien.

Bij interesse kan men contact opnemen met Kees Mocking (SVF) 06-53359337 of Pieter Barte (CDW) 06-11357542 Mailen kan ook: walkingvoetbalwijkbijduurstede@gmail.com

Meer foto’s staan in het fotoarchief van ditiswijk.nl.

Verslag door: Ditiswijk

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy