Verslag Vreeswijk JO9-1 – SVF JO9-1

20 Jan 2020 | JO09-1

Ook deze week een heleboel “nieuwe” dingen net als vorige week. De leukste? Nieuwe wedstrijdkleding dankzij Tegelzetbedrijf van Woudenberg en Wieman Fruit, de jongens lopen er weer piekfijn bij. Ook nieuw……..een wedstrijd die zo beinvloedt wordt door met name de begeleiding van de tegenstander dat de gemoederen zowel in als op het veld behoorlijk oplopen en zorgen voor ongemakkelijke situaties kortom een warm “welkom” in de Hoofdklasse!!

We vertrekken in het donker richting Vreeswijk, waar we om 8.30 moeten spelen. Net voor we bij het sportpark aankomen rijdt de politie een auto klem met meerdere politieauto’s en arresteert de inzittende, de dag is begonnen. Aangekomen, maakt Jasper nog een woordgrapje wat later grote voorspellende waarde blijkt te hebben ‘Ik “Vrees”wijk’.
De eerste tien minuten lijkt er nog weinig aan de hand. Sterker nog in tegenstelling tot eerdere wedstrijden, begint SVF goed aan de wedstrijd en is de bovenliggende partij. Opmerkelijkste wapenfeit, de kleine kansjes en halve schoten van SVF zorgen regelmatig voor oe’s ahhh’s en gegil bij de ouders van tegenpartij. De 0-1 valt na ongeveer vijf minuten. Door goed druk zetten vanuit het middenveld, krijgt Dean de bal op een presenteerblaadje aangereikt, hij haalt goed uit maar op onnavolgbare wijze botst de bal de goal uit. Jasper is echter goed meegelopen en opent de score. Snel daarna verhardt de wedstrijd. We hebben vandaag te maken met een jonge spelbegeleider van een jaar of tien, die goed start met uit te leggen wat hij van iedereen verwacht en iedereen achter de hekkens dirigeert. Hoe anders zal dit later blijken te zijn. De eerste – op dat moment nog – opvallende beslissing neemt hij nadat Bram (r) niet voor het laatst die ochtend hard neergehaald wordt voor de goal van Vreeswijk. Duidelijk een penalty…….maar deze wordt omgezet in een vrije trap met muur ervoor en al. Bram (r) schiet echter laag in de rechter hoek binnen 0-2. Vreeswijk geeft echter meteen gas en zet onze jongens vol onder druk tot het einde van de eerste periode. Een periode die ook 12 minuten duurt , maar dat had vast niets te maken met het feit dat Vreeswijk in de laatste periode aan het aanvallen is.

De tweede tien minuten zijn duidelijk voor Vreeswijk. Wij zijn onder de indruk van het fsyieke en verbale geweld van Vreeswijk en vergeten te voetballen. Daarnaast zijn we wat slordig en helpt de spelleider een handje. Het begint met een speler van Vreeswijk die voor onze goal geblesseerd op de grond ligt. Vreeswijk blijft echter aanvallen……op het moment dat wij de bal veroveren en de tegenaanval inzetten wordt er alsnog afgefloten (?) en komt er een scheidsrechtersbal voor onze goal. De halve kans die daar uitkomt wordt door Tom goed gestopt. Uit het niets wordt vervolgens een vrije trap gegeven omdat wij een spelregel niet correct zouden opgevolgd hebben. Hetgeen op zichzelf niet zo erg is, ware het niet dat voor vier harde tackles (o.a op Jasper) helemaal niet gefloten wordt, maar waarbij de coach van de tegenpartij de spelleider wel een high five geeft omdat hij zo goed niet gefloten heeft en het spel “terecht” heeft laten doorgaan. Anyway SVF dus een vrije trap tegen net voor de goal, gelukkig levert deze niets op…..maar geheel “onverwachts” mag hij overgenomen worden en ondanks dat Sem, Rens en Bram (l) in eerste, tweede en derde instantie een goal weten te voorkomen gaat de bal bij poging vier er toch in 1-2. De frustratie, boosheid, etc. aan onze kant zorgen er vervolgens voor dat Vreeswijk (vol energie nu na hun eerste goal) meteen goed druk zet en ook snel met een schitterende de goal de 2-2 maakt.

In het begin van het derde blok is de druk groot op het doel van SVF te meer omdat Sem er naast staat. Vreeswijk weet dit goed uit te buiten en zet terecht de 3-2 score op het board. Gelukkig zijn wij ook bij de les en het harde werken wordt eindelijk uitbetaald. Eerst probeert Jasper nog drie spelers van Vreeswijk te “trucken” door met de bal tussen zijn benen geklemd omhoog te springen, iets waar hij bijna mee wegkomt. De aanval gaat echter door en via Bram (l) komt de bal bij Tim die op zijn beurt voorzet op Dean die beheerst afrondt 3-3. Daarna breken de minuten aan die ons eigenlijk de winst kosten. Bram (r) wordt weer keihard van achteren neergehaald, en de spelleider doet niets. Bram kan helaas niet meer verder. De “coach” van de tegenpartij gaat vervolgens zo extreem te keer vlakbij Tim dat deze denkt dat het hem betreft en hij niet meer wil verder spelen. Zelfde gebeurd bij Tom nadat hij iets te enthousiast uit zijn doel komt en inderdaad een overtreding maak (gelukkig voor ons keert hij snel terug in zijn goal). De manier hoe daar op gereageerd wordt door tegenpartij is echter buiten alle proporties en voetbalonwaardig. Het zorgt in ieder geval voor veel spanning en emotie op en om het veld. In de periode scoort Vreeswijk ook de 4-3 en de schitterende 5-3. SVF komt echter sterk terug en het volledige vierde kwart staat Vreeswijk onder druk en is het 1 richtingsverkeer. De combi Dean-Jasper loopt lekker vandaag alleen hun afronding is iedere keer net niet voldoende, wat ook geldt voor schoten van o.a Rens. Hun keeper pakt een paar mooie ballen maar heel veel ballen zijn net te zacht, net naast, net te hoog, waardoor we vandaag tegen een 5-3 nederlaag aan lopen.

Terecht verloren? Mwah ik denk dat veel mensen bij ons een nogal dubbelgevoel overhouden aan deze wedstrijd vanwege meerdere redenen. Omgekeerd we hebben zat kansen gehad als ook schoten op doel, maar het was gewoon niet scherp genoeg vandaag op dat gebied, dat kan gebeuren. En als je niet – voldoende – scoort kun je ook niet winnen. De jongens pakken het achteraf gelukkig goed op als we nog even napraten in de kantine bij SVF onder het genot van een traktatie van Jeroen. Vervelende les vandaag, maar we waren zeker gelijkwaardig en dat geeft moed richting de thuiswedstrijd tegen Houten volgende week. Winst van vandaag? Zelfst onder deze toch behoorlijk “afwijkende” omstandigheden zijn ze er als team SAMEN voor blijven knokken op een positieve en voetballende manier, klasse jongens!!!!

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy