Verslag: SVF JO9-2 – Delta Sports JO9-8

30 Nov 2018 | JO09-2

24 november. Vandaag komt de Sint aan in Cothen! Hopelijk zijn onze boys en girls met hun koppies (nog even) meer bij de wedstrijd dan bij de kindervriend. We hopen natuurlijk dat ons team geen cadeautjes weggeeft vandaag.

We zullen het snel weten. Vooralsnog zijn onze bikkels bezig zich te weren tegen de weersinvloeden. Het is niet echt lekker weer, waterkoud heet dat. Geen zonnetje te bekennen die ons een beetje kan verwarmen.

We beginnen, iedereen is -nagenoeg- present, dus we zijn op volle oorlogssterkte. Al snel is het 0-1. “Wordt het zo een dag” zou Jack van Gelder hebben kunnen roepen.
Een beginnersfoutje noemen we het maar; nooit door het midden uitverdedigen. Kan gebeuren.

Gelukkig komt SVF snel bij de les en gaat het weer ouderwets draaien. Het overspelen wordt weer netjes uitgevoerd, het team begint langzaam aan wat grip te krijgen. Toch?

Toch niet, daar is reeds de 0-2! Delta Sports is scherp. De kansen worden gepakt……als het er maar niet op neer gaat komen dat de punten als makke cadeautjes in de zak verdwijnen……!

Maar voor de 1e break een prachtige actie en goal van Jasper 1-2. Een aanval uit het boekje. Aanval over rechts en een crossbal links in het hoekie.

Net na de 1e break duikt de aanvalslinie van Delta Sports op voor de goal, een lopje waar onze goalie Wissam onder de bal doorgaat, zorgt voor de 1-3.

Het kunstgras is nat en glad. Door een ‘slippertje’ in de verdediging weet Delta Sports de 1-4 aan te tekenen. Een vogelvrije speler kan en mag zo een bal ook niet missen.

Het is rust. Even de boel op scherp zetten door Patrick en Jeroen. Je ziet dat de wil er is maar dat de uitvoering wat stroperig verloopt. En Delta Sports is tot nu toe wat scherper in de afronding.

De tweede helft gaat qua start eigenlijk nog niet beter dan de eerste helft.
Door een kluts wordt het 1-5 en zelfs 1-6.
We voelen dat SVF beter moet kunnen. Er wordt hard gewerkt.

Maarrrr dan! Een kantelmomentje? Pepernotenpowerrrr? Geen idee.
Maar Karel Mc Queen maakt een prachtige goal, een afstandsschot die boven in de kruising verdwijnt. De aansluitende knieschuiver (TV heeft dus toch invloed op kids…..) is bijna net zo mooi. Of dit net zo wordt gezien door Claudia of opa Rob valt te bezien……de thermobroek die Karel aanheeft zal er onder lijden schat ik zo in.
Any way, de correspondent noteert de 2-6.

Direct daarna weer een dot van een kans voor SVF, helaas redt de keeper met z’n gezicht en heeft hier even behoorlijk last van.

Jasper zet de 3-6 op het bord!
Nog najuichend en nagenietend maakt Delta Sports de 3-7. Jammer, want dit voelt een beetje als een dompertje. De goal is er niet minder fraai om. Het afstandsschot verdwijnt hoog boven onze kleine dappere Teun, die na de rust de keepershandschoenen aan heeft gedaan.

Wissam doet van zich gelden. Met een mooi wippertje tellen we een tussenstand van 4-7.
Lekker, zoveel goals en genieten van het spel. Het golft op en neer.

Dan volgt een lucky van Luck. Via de knie van de speler van Delta Sports wordt het 4-8. Maar goed, die tellen ook.

Het slotoffensief breekt aan. De druk in de ketel is optimaal. Karel scoort 5-8. Delta Sports weer de 5-9. Karel de 6-9 en de eindafrekening van de cadeaus over en weer wordt bepaald door Jasper. Eindstand 7-9.

Snel de penalty’s en lekker warm douchen.
Jammer van de eindstand, een gelijkspel was ook redelijk én verdiend geweest. Het is zoals het is, volgende keer weer beter. De spirit is goed!

Volgende week (1 dec) om 09:15 uur -wederom- thuis tegen het andere Houten, de blauw-witten. Tot dan!

⚽

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy