Verslag SVF JO9-1 – HDS JO9-1

14 Oct 2019 | JO09-1

Buienradar is ook niet meer wat het geweest is….tot twaalf uur droog. Regenen kan je het ook niet echt noemen maar het miezert continu. Net niet genoeg om echt nat te worden maar net te veel om lekker buiten te staan kijken naar een mooi potje voetbal. Dus regenjassen aan en om de vijf minuten paraplu open, paraplu dicht. Maar het is wel echt lekker voetbalweer het enige wat ontbreekt….echt gras op dit soort dagen. Zeven enthousiaste voetballers staan te trappelen om te mogen beginnen aan hun laatste wedstrijd van de eerste competitieronde en wederom een derby, Leersum komt op bezoek. Jasper begint in de goal, Dean is onze aanvoerder van dienst. Bram is de eerste reserve en niet onbelangrijk tijdens zijn reserve beurt probeert Yvette (Moeder Sem) hem er van te overtuigen dat hij vandaag niet mag koppen……hou die gedacht nog even vast. Verder geen bijzonderheden, behalve dan dat we na de zeperd van vorige week iets recht te zetten hebben vandaag.

Waar we vorige week nog behoorlijk afgetroefd werden met fysiek spel, lange ballen en schoten van afstand, lijken de ploegen deze keer aardig aan elkaar gewaagd. Ze maken elkaar niet veel qua fysiek en in de eerste minuten blijkt dat ook Leersum meerdere technische spelers en daar waar het kan voetballende oplossingen zoekt. Voordat de wedstrijd echter echt goed op gang kan komen scoort SVF de 1-0, eigenlijk een beetje uit het niets en op dezelfde manier waarop we de doelpunten vorige week tegen kregen. “Ingooi” voor SVF, Dean geeft hem een klein tikje en schiet meteen hoog de goal in bij HDS. In de daarop volgende minuten golft het spel op en neer met een licht overwicht voor SVF. Uit een corner van Rens schiet Sem net naast. Uit de daarop volgende uittrap van HDS volgt een gevaarlijk counter, die door Tim net verwerkt wordt tot corner. En een gevaarlijke ook nog, die maar net knap gepakt wordt door Jasper. Die snel meegeeft aan Sem die op zijn beurt knap Tom bereikt. Tom heeft het vandaag echt naar zijn zin tegen HDS, kappen, draaien pasje hier, pasje daar alles lijkt te lukken en hij bereikt dan ook Rens, die niet twijfelt, uithaalt en voor 2-0 zorgt. Sem en met name Tim zijn vervolgens een stuk minder fortuinlijk in hun afwerking, net iets te weinig kracht, net naast of vol op het ijzerwerk (Tim blijkt er patent op te hebben vanmiddag).

HDS geeft echter goed tegengas en via een mooi uitgespeelde aanval die begint bij hun linksback en via meerdere passes voorin eindigt maken ze een hele mooie goal 2-1. De mannen uit Leersum putten hier duidelijk moed uit en alleen dankzij goed uitkomen van Jasper wordt net de 2-2 voorkomen. Gelukkig scoort SVF – net nadat Tim op een haar na de kruising mist – snel de 3-1, alleen zorgt die voor wat verwarring aan kant: “Tim”, “Tom”, “Tim”, “Tim”, “Tom”, “Tom”, “Tim”, “Tom”. Het is uiteindelijk Rens die uit de rebound zijn tweede doelpunt maakt. Tom schiet op de goal, Tim schiet de rebound op de lat, vervolgens staan ze beiden dicht bij de terugkomende bal en ontvangen luid de aanmoedigingen vanaf de kant, het is uiteindelijk Rens die binnentikt. Met Bram voor Sem beginnen we aan het volgend kwart.

Het vooruit verdedigen begint al goed bij Dean, hij jaagt op de bal, wat er voor zorgt dat SVF snel de bal terug heeft en Dean richting goal kan, helaas net mis deze keer. Gelukkig is hij een paar minuten succesvoller in zijn afronding. Bram passed op Tom, die knap binnenhoudt, zich vrijkapt en voorzet op Dean die hoog binnen schiet 4-1. Vanuit de aftrap wordt de bal snel heroverd en volgt er een schot van Sem op goal wat prima gered wordt door de keeper van HDS. Die kiest voor een snelle uittrap, maar Bram onderschept de bal met een kopbal (1) op het middenveld, Tom en Rens slepen er vervolgens nog een corner uit voor SVF. Onze cornerspecialist Rens legt de bal panklaar voor de goal waar Bram er alleen maar tegen aan hoeft te lopen om de 5-1 binnen te koppen (!). Vanaf de aftrap kiest HDS meteen de aanval, oei het verzet is nog niet helemaal gebroken. Maat het betere “met-zijn-allen-vol-voor-die-bal” zorgt ervoor dat Tim zich nog net in de baan van het schot kan gooien en de aanval afgeslagen wordt. De corner voor HDS die daar op volgt wordt gelukkig net overgeschoten en dankzij goed meeverdedigen van Tom bij een snelle corner van HDS is de laatste succesvolle aanval voor rust van SVF, Dean schiet op aangeven van Bram de 6-1 binnen.

Tweede helft, Dean in de goal. Dean heeft er duidelijk zin in vandaag en net als zijn plek in de spits verdedigt hij de tweede helft zijn goal met passie, hij vliegt, duikt, rent alsof zijn leven er van afhangt. De tweede helft laat ook weer een goed voetballend SVF zien. Meerdere goede aanvallen met drie of vier combinaties, bewust passjes de diepte in, vooruit verdedigen, beter de eigen positie houden, keeper goed betrekken in het spel. Alleen onze verdienste, zeker niet. Vorige week waren we blijkbaar te veel onder de indruk van het fysieke voetbal van DEV en het lukte ons niet om als het voetballend niet lukte de knop om te zetten en het dan op een andere manier op te lossen. HBS is echter een lekker voetballende ploeg en dat zorgt ervoor dat beide ploegen ook echt aan voetballen toekomen, leuk om te zien. De eerste minuten zijn voor SVF, na een misser van Bram, schiet Tim wederom net voor langs en krijgen we ook nog een SVF-corner die op de paal belandt. Het harde werken wordt echter snel beloond. Sem stoomt op vanuit de verdediging, passed de bal op Tom die voorzet naar Jasper die kapt en beheerst afrond 7-1. Maar ook nu geeft HBS nog niet op. Ze blijven voor elke bal strijde en dat zorgt voor een botsing voor de goal bij HBS waar de koppen letterlijk even bij elkaar gestoken worden, two man down, aan onze kant “kopper” Bram (!). Het voordeel van een meevoetballende keeper is duidelijk, maar HBS toon fijntjes aan dat er af en toe ook een nadeel in kan zitten. Met een schitterende lob vanaf eigen helft verdwijnt de bal achter Dean in het lege doel 7-2. Geen probleem kan gebeuren. Nu zijn wij weer, Dean brengt de bal snel in het spel bij Sem, die passed op zijn beurt de bal naar links waar Jasper er mee aan de haal gaat hij geeft een lange diepe bal op Bram in de spits, precies op maat en met alleen de keeper nog voor zijn neus tekent hij de 8-2 aan. Het slotakkoord is voor de beroemde de-aanhouder-die-wint, Tim in dit geval. Na eerder al schoten op de lat, paal, gekeerd door de keeper, geblokt, net naast en net over heeft hij dan eindelijk prijs 9-2, een mooie afsluiting van deze laatste competitieronde.