Verslag SVF JO9-1 – GVVV JO9-2

30 Sep 2019 | JO09-1

Echt verre reizen blijven ons deze competitieronde bespaard. Weliswaar zitten we met Candia’66 en GVVV in 1 poule maar beiden mogen we thuis ontvangen en dat is best prettig. Vandaag zijn we gastheer voor GVVV, een van de grote voetbalbolwerken uit Veenendaal. Na vijf dagen bewolking en regen is het vandaag precies droog op het tijdstip dat we moeten spelen. Ideaal voor de toeschouwers, weer een goede opkomst deze week en perfect voor Dirk-Jan. Die heeft vandaag de teamfoto op de agenda gezet, en aangezien een strak blauwe lucht met veel zon zorgt voor saaie achtergronden en fletse kleuren, kan hij vandaag zijn lol op, wolken genoeg. Tom is vandaag aanvoerder. Onze we-hebben-geen-vaste-keeper-maar-hij-keeped-best-wel-vaak-als-keeper-aan-de-wedstrijd Jasper begint in het doel, Sem is eerste reserve.

Verwachtingen vooraf? Dat blijft gissen omdat uitslagen en standen niet worden bijgehouden. Vorig jaar kon je aan de bekeruitslagen nog iets aflezen………….maar aangezien de beker nu geschrapt is, lukt ook dat niet meer. Wedstrijdverslagen zijn verder ook een uitstervend iets, of ze worden afgeschermd geplaatst. Onderonsje tussen de coach van GVVV en Jeroen levert op dat zij tot nu tot 1 keer gelijk gespeeld hebben en verder alles gewonnen, meestal met 1 of 2 doelpunten verschil.

SVF mag de aftrap nemen maar, GVVV verovert in no-time de bal en vliegt er vol in. Fel tegen fel dan belooft vuurwerk. GVVV tikt de bal ook aardig goed rond en omdat wij wat slordig aan de wedstrijd beginnen zijn de eerste minuten zeker voor GVVV met ook twee gevaarlijke corners. De 1-0 valt een beetje onverwachts, maar uit een mooie pass van Rens weet Bram de 1-0 binnen te frommelen. “Frommelen” blijkt later ook een beetje het woord van de middag te worden. Weinig echt mooie goals maar veel doelpunten met “een verhaal”, “uit de kluts”, “via-via” etc. Maar niet getreurd die tellen gelukkig ook 1-0 we zijn los. Rens en Tim verdedigen het groene doel met Tom en Bram er voor en de Dean in de spits. Na wat schoten op of beter naast en over het doel van o.a. Dean, volgt zowaar een vrije trap. Dat gebeurd niet heel vaak bij O9 maar de felheid van GVVV heeft af en toe een iets te ruw randje, de tackle van achteren wordt niet geschuwd en ook een verdwaalde (laten we het daar op houden) natrappende beweging wordt gesignaleerd. Vrije trap, Bram neemt hem zelf, bereikt Tom, die keurig aflegt op Dean en 2-0, mooi tegendraad ingeschoten. De derde goal zit-hij-wel-zit-hij-niet, is de keeper nu geraakt en zo ja door wie? Onze jongens rennen al terug richting middenstip, want 3-0 terwijl de spelers van de tegenpartij nog hevig aan het protesteren zijn. De scheids is echter gedecideerd 3-0.

De volgende kans komt wat gek tot stand, Rens en Tim krijgen de bal bij Bram. In eerste instantie loopt die zich muurvast maar bedenkt ter plekke – liggende – een nieuwe beweging. Hij pakt de bal tussen zijn twee voeten maakt een achterwaartse beweging/ rol en brengt de bal achter hem weer aan het rollen, Dean krijgt hem voor maar Tim komt net te laat om hem binnen te tikken. Tijd voor de eerste pauze. In eerste instantie lijkt het of Dean er uit gaat, wat bij de spelers van GVVV resulteert in een “Yes, die nummer tien gaat er uit!”. Helaas…..hij gaat alleen naar de kant om zijn bidon te halen. Dean, werk, sleurt en bikkelt alsof zijn leven er van afhangt maar het vizier staat in eerste instant maar op half scherp, waar hij zelf nog het meest van baalt. Tot deze fase blijft GVVV goed aanhaken en komen er ook regelmatig uit zonder dat Jasper echt op de proef gesteld wordt. Gelukkig wordt hij af en toe ook voetballend in het spel betrokken toch lekker een extra speler. Zo speelt hij goed Tom en Sem aan die zich prima roepend aanbieden. De grootste kans van GVVV tot dan komt na een schot van Tom wat door hun keeper keurig gekeerd wordt. Snelle uitbraak van GVVV, Jasper wordt uitgespeeld, schot op goal maar Bram is goed meegelopen en haalt de bal uit de open goal, dat is teamwerk en Jasper trakteert hem op een heel enthousiast: “lekkuh Bram!!!!”. De bal wordt snel door Jasper in het spel gebracht via Sem. Hij zet zelf de aanval op, krijgt de bal via Rens terug, bereikt Sem en die schiet vallend half draaiend met een schitterende krul de bal in de verre kruising, schitterende aanval, wereldgoal 5-0.

GVVV zit echter niet bij de pakken neer en zet druk richting onze goal en dat betaalt zich uit. Door een slordigheidje aan onze kunt komt de 5-1 toch op het bord. Kan gebeuren, hoofd omhoog en gaan weer. Waar de schoten eerst van Dean kwamen komen ze nu van Tim-hoe-vaak-kan-je-paal-raken-in-1-wedstrijd-van-Woudenberg. De derde poging is echter prijs. Eerst Tim op de lat, Bram op de Paal en Tim jast hem hoog binnen 6-1. Sem is inmiddels aan het keepen en heeft het drukker dan Jasper. Ondanks dat hij een schot van een GVVV speler knap redt wordt de rebound binnengetikt. 6-2. Vervolgens verwarring all over the place. De prima leidende spelleider heeft nergens voor gevloten toch loopt er ineens een GVVV speler met de bal onder zijn arm terug naar de zijlijn, “want de bal was uit”. Geen punt, Jeroen schreeuwt “5 seconden” en daar gaan ze weer, de bal wordt snel veroverd en via Jasper wordt Rens bereikt die niet twijfelt en hard uithaalt net mis. In de tegenaanval komt GVVV met drie man op Sem afgestormd, die komt goed zijn goals uit waardoor GVVV naast schiet. Verdedigend worden onze jongens slordig. Het goede nieuws…..ze komen er weg deze keer. Bij GVVV is het beste er af, is teleurstelling en frustratie in het spel gekropen en helpt het ook niet dat de aanvallen van GVVV niet resulteren in goals. Het verzet van GVVV is gebroken.

In het laatste blok met Tom dan in de goal weet de groene brigade de score nog uit te breiden tot 11-2. En nu met een aantal aanvallen uit het boekje. Eerste aanval start bij Rens, die via Tom Bram bereikt, die op zijn beurt via de lat overschiet. De volgende die zich meldt in de schiettent is Jasper, maar helaas ook geen geluk. Dean houdt zet vervolgens goed druk naar voor en dat voorwaarts verdedigen betaalt zich meteen uit. Met een knappe sliding houdt hij de bal op het middenveld binnen en pakt de bal af van een GVVV speler. Hij speelt de bal naar Rens die in de dekking bij drie verdedigers zichzelf de optie creëert. Een eigen doelpunt, een door Dean afgestrafte slechte uittrap van de GVVV keeper en een schot van Dean (na een aanval met vijf van de zes groenhemden) tillen de score naar 10-2, waarna Tim nog zijn tweede doelpunt van de middag meepakt. Het slotakkoord is echter voor onze gasten. Tom verdedigt zijn goal goed maar is kansloos op de laatste inzet van de aanvoerder van GVVV. Eigenlijk de eerste echte goal zonder SVF hulp die we vandaag tegen krijgen, 11-3. Jasper en Tim missen aan het eind nog een mooie kans op een passend slotakkoord van SVF. Sem verdeeld het spel goed op het middenveld, bereikt Bram op links, die zet voor, bal waait over de GVVV keeper waar Jasper en Tim staan te wachten, maar helaas de scherpte is er af. 11-3 blijft staan.

Verdiende overwinning, paar mooie aanvallen, maar voetballend waren we niet op ons scherpst (iets meer rust aan de bal en minder schietgraag), des te mooier dat er dan toch nog zo’n uitslag uitgeperst wordt. Volgende week: opstaan voor dag en dauw, DEV here we come!

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy