Verslag SVF JO9-1 – Brederodes JO9-1

10 Feb 2020 | JO09-1

Met Ciara als eerste storm van het stormseizoen die heel Nederland bezighoudt is het vandaag eerst tijd voor een lekker potje voetbal met twaalf aanstormende jonge voetballers op het veld van SVF. Bijna windstil, geen regen, lekker glad kunstgrasveldje en dankzij de warmste januari ooit een prima temperatuurtje. Tijd om aan de slag te gaan.

Tim is onze aanvoerder vandaag (lees: Barry heeft wasdienst deze week) Tom en Sem de eerste wissels. Startende opstelling van vandaag, Jasper in de goal, Bram (r) en Rens achterin, met Dean, Bram (l) en Tim in wisslende samenstelling daarvoor. In tegenstelling tot vorig week (toen half negen) starten we vandaag op het schappelijke tijdstip van tien uur en dat lijkt meteen zijn vruchten af te werpen, SVF is meteen bij de les en de eerste aanvallende acties komen van “de groenen”. Pasje van Dean op Rens die goed door is gelopen bereikt hem net niet en een eerste doelpoging van Dean zelf mist nog wat scherpte. De tegenstoot van Brederodes levert meteen een domper op. Snelle uitbraak over links, een mooie rush met schot op Jasper. Hij redt in eerste instantie knap, maar de rebound is helaas ook voor Brederodes en wordt beheerst binnengetikt 0-1. Geen probleem, tijd genoeg om dit recht te trekken. En na de eerste minuten heerst aan de kant ook een gevoel van “dit moet kunnen”, dus een paar extra aanmoedigingen er tegenaan om de spelers in het veld aan te moedigen. En dat helpt. Eerst krijgt Jasper bijna een assist op zijn naam als keeper. Een lange uittrap van hem wordt door Tim met een mooi schot bijna tot doelpunt gepromoveerd, helaas ligt de lat in de weg. De “oeh’s” en “aaaah’s” langs de kant zijn een mooie indicatie van hoe iedereen meeleeft.

De 1-1 valt kort daarna. Tot twee keer wordt door goed storen van Bram van Leeuwen voorin snel de bal heroverd. De tweede keer passed hij de bal terug naar Rens die op zijn beurt Tim bereikt en met rechts binnenschiet 1-1. Tot het affluiten volgen er daarna nog meerdere kansen voor SVF. Bram (l) schiet net naast op goed aangeven van Dean, en Dean zelf krijgt de nodige kansen alleen voor of richting goal maar zijn dodelijke scherpte is er nog even niet. Net een metertje te ver, iets te lang gewacht of een kapbeweging te veel en……eerlijk is eerlijk de keeper van Brederodes keeped vandaag echt een wereldpartij.

Tom komt in het tweede kwart Jasper vervangen in de goal en Tim gaat naar de kant voor Sem. Dat betekent dat Bram Rijpers een linie naar voor schuift en Sem zijn plek acherin inneemt. SVF pakt de draad meteen weer op. De teams zijn echt aan elkaar gewaagd en er is veel ruimte om te lekker te spelen. Goed om te zien dat iedereen steeds beter zijn rol pakt en zijn positie houdt. Mooi voorbeeld; bij een uittrap van Brederodes staan hun backs echt letterlijk tegen de zijlijn aan, met pal daarnaast aan de binnenkant Bram (l) en Tim. Tim met zijn snelheid kan makkelijk een paar meter meer naar “binnen” staan en vanaf de kant krijgt hij ook wat tips in die richting. Tim draait zich om naar de kant en zegt: “Jeroen heeft gezegd dat ik bij de back moest gaan staan”. Tien punten Tim, helemaal gelijk en voor ons aan de kant meteen een mooie reminder: “aanmoedigen helemaal goed, coachen doet de coach wel”. Andere punt wat vandaag opvalt er zijn in verhouding tot eerdere wedstrijden de afgelopen weken, veel mooie (bewuste) en succesvalle combinatie, zelfs enkele 1-2tjes. Bram (r) zet een mooi aanval op, hij passed naar Sem in het midden, die geeft een mooie steekpass op Dean die net te zacht inschiet. Met Sem zijn passing en overzicht zit het vandaag verder wel goed want nog geen minuut later stuurt hij Bram van Leeuwen weg, die richting goal gaat en hem helaas net naast schuift. Zo volgend de kansen van SVF elkaar snel op, maar schoten van Bram (r) en Dean leveren nog niets op. Aan da kant voelt (of moet ik zeggen hoopt…..) iedereen dat er een SVF goal in de lucht hangt. En als Sem – niet voor het eerst vandaag – goed mee opstoom over de as van het veld en goed uithaalt…………………wordt de goal al geteld aan de kant maar helaas ook hij raakt de lat tot vooral frustratie van hem zelf, so close….!

Achterin heeft Rens de boel prima onder controle met hulp van beurtelings Bram (r) en Sem. Sporadisch komt Brederodes er uit in deze fase maar welke aanval wordt vroeg gesmoord en Tom hoeft nauwelijks echt in actie te komen. Dean heeft zijn wondersloffen voorin nog niet gevonden. Hij vindt steeds de keeper op zijn weg, schiet over of dribbelt zich vast. Maar gelukkig laat hij de moed niet zakken en blijft hij er voor gaan. Net voor het affluiten van he tweede kwart, valt dan toch de bevrijdende en meer dan verdiende 2-1. Uit een corner van cornerspecialist Rens, schiet Bram (r) met zijn chocoladebeen (rechts) de 2-1 binnen.

Rens en Bram (l) mogen meteen gaan rusten. Voor het derde blok zakt Bram R weer een linie samen met Jasper, voorin gaan Dean en Tim de honneurs waarnemen. De 3-1 valt snel. Een mooie spelhervatting van Tom bezorgt de bal bij Sem. Die maakt zijn meters naar voor, speelt Bram (r) aan die met een lange, diepe bal Dean bereikt die aarzelt deze keer niet en scoort. Wat volgt is een kopie van het tweede kwart. Brederodes komt er een paar keer goed uit maar echt veel gevaar levert het niet op, terwijl aan SVF kant er voldoende kansen gecreeerd worden met mooie combinaties. Na een mooie combinatie tussen Bram (r), Tim en Dean schiet de laatste nog net over. De uittrap door Brederodes wordt door Jasper mooi op zijn borst opgevangen en gecontroleerd, hij kan de bal meteen meenemen en zet een mooie aanval op, uiteindelijk weet hij Tim te bereiken die uitwaaiert naar zijn geliefde rechterkant en zoekt naar een mogelijkheid om aan te leggen. Hij kap en draait, eerste schot met rechts wordt nog geblokt, maar ook zijn chocoladebeen is wakker vandaag en met links maakt hij de 4-1. Binnen de minuut volgt bijna de 5-1, Jasper weet wederom Tim te bereiken, die geeft scherp voor, Dean krijgt nog net zijn teen er tegen aan maar komt net twee centimeter te kort en via de keeper naast. De corner die er op volgt wordt eerst knap gered door een Brederodes speler, maar in tweede instantie schiet Jasper knap de 5-1 binnen, YES!!!!………………of toch niet……de spelleider heeft helaas al gefloten voordat Jasper de bal raakt…..de “knappe” redding van Brederodes was een nogal duidelijke handsbal. Geen punt penalty team. De spelleider gaat op zoek naar de juiste afstand. Tim (mag als aanvoerder de penalty nemen) heeft dan bal dan op zijn 12 meter gelegd. Op het moment dat de spelleider richting hem loopt, is dat voor hem het signaal om de bal dan nog mar wat verder weg te leggen, schotkracht genoeg lijkt hij te denken. Gelukkig mag hij van dichterbij aanleggen……..en mist, de bal gaat niet voor het eerst vandaag, dik over, onze jongens hebben het vizier duidelijk wat te hoog afgesteld vandaag.

Wisselspelers voor het vierde kwart, Bram (r) en Dean. De laatste rustpauze heeft Brederodes duidelijk goed gedaan. Complimenten trouwens voor de wijze waarop de coach van Brederodes met zijn team omgaat en coached. Opbouwend, positief, teamgeest iedereen wordt betrokken, klasse. Minder klasse? Dat zijn speach duidelijk effect heeft. De rollen zijn het laatste kwart behoorlijk omgedraaid. VERmoeidheid aan onze kant? Te veel gegeven in de eerste 30 minuten? Spanning vanwege de gemiste pingel of alle andere kansen? Geen idee maar net als in de laatste tien minuten van vorige week krijgen we tien hele benauwde minuten, waarbij wij volledig vergeten te voetballen en vooral bezig zijn met afstoppen. De 4-2 valt dan ook snel en verdiend. Een speler van Brederodes heeft letterlijk een groene muur tegenover zich maar het lukt hem om ze met een schot allemaal te passeren en Tom net te passeren. Tot overmaat van ramp moet ook Rens dan nog geblesseerd het veld verlaten, Bram (r) vervangt hem. Een corner van Jasper brengt wat “lucht”, tot twee keer toe dribbelt hij slim in en waagt een schot op goal, de keeper red echter tot twee keer toe. Het spel wordt er niet beter op aan onze kant. Posities worden verlaten en het is nu echt een kwestie van pompen of verzuipen. Met veel kunst en vliegwerk wordt Brederodes afgestopt. Uit een inmiddels spaarzame SVF tegenaanval, omzeilt Bram (r) met een lange bal van achteren de hele Brederodes verdediging en stuurt Bram (l) richting vijandelijke goal. Die controleert de bal op snelheid gaat richting goal en schiet de bal op 5 cm van de paal naast. Mooiste is nog wel de reachtie aan de kant. Bram (l) zit super lekker in de wedstrijd en iedereen gunt hem duidelijk zijn eerste goal bij onder negen. De tegenaanval levert meteen de mooiste en meest effectieve Brederodes aanval van deze ochtend op. Een mooie aanval die begint bij hun keeper en via drie spelers voorin belandt wordt vakkundig afgrond 4-3…..het zal toch niet……….. Zelden is het publiek zo blij geweest denk ik met de veldopstelling als vanochtend. SVF speelt in de verre hoek van kustgrasveld bij de skatebaan we spelen richting de kantine. Waarom dat fijn is? Aangezien onze jongens vandaag heel veel over schieten, blijkt dit in de laatste minuut een soort van onverwachts voordeel te zijn. Bij de SVF supportes leeft vooral het gevoel “fluit af, fluit af hoe lang is het nog” terwijl je bij Brederodes duidelijk voelt “gas er op, het kan nog ze wankelen”. Ineens komt het overschieten prima van pas, twee schoten over en naast zorgen ervoor dat de keeper van Brederodes veel tijd verliest met het terughalen van de bal, iets wat voor onze jongens ineens een stuk minder erg is. NA een spannende slotminuut met daarin nog een cruciale redding van Tom wordt er gelukkig afgefloten, 4-3 winst.

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy