Verslag SVF JO8-2 – GVVV JO8-4

19 Nov 2018 | JO8-2, SVF JO08-2

Na de eenvoudige overwinning vorige week in Veenendaal (VRC), vandaag Veenendaal (GVVV) op bezoek in Cothen. Eerder dit seizoen hebben we onze meest zwaar bevochten overwinning tot nu toe geboekt op GVVV JO8-2, vandaag dus GVVV JO8-4. Maar de mannen hebben geleerd dat dit niet heel veel zegt, in de eerste ronde van de beker wonnen ze van DEV JO8-2 om de tweede ronde van de beker te verliezen van DEV JO8-3, dus ze zijn gewaarschuwd. We beginnen de wedstrijd met Mees op het doel, Rens achterin met een driemans middenveld bestaande uit Tim, Bram, Tom met Dean als eenmans voorhoede al zal in de praktijk blijken dat het een aanvallende wedstrijd wordt met af en toe een verdedigende actie. Sem is aan genieten van een weekendje weg, maar gelukkig hebben we onze vaste oproepkracht Thijs erbij vandaag.

Ten opzichte van de vorige keer valt gelijk op, meer rust en veel meer samenspel. Belangrijkste coachingsadvies in de voorbespreking: gezien de temperatuur, blijf bewegen. Inhoudelijk, probeer meer te kijken naar te teamgenoten en te passen in plaats van individuele acties met het vizier naar voren. Het bezoeken van de trainingswedstrijd van het Nederlands elftal op maandag heeft de jongens duidelijk geïnspireerd. Beetje power van Virgil van Dijk (wat een reus!!!), snuifje alles van Frenky, vleugje aanvallende slimheid van Memphis, gas er op en tot de laatste minuut gaan en vanaf minuut een de druk er op. De eerste aanvalsgolf wordt geopend door Tim die zijn schot in de eerste minuut rakelings naast ziet gaan. Meteen daarop de eerste mooie aanval van Cothen die na drie bewuste passes, tussen Tim, Bram en Dean door de laatste op doel geschoten wordt, waar de keeper knap red! Wat een reus is dat trouwens, dat zou best nog eens lastig kunnen worden vanmorgen om die te passeren. Binnen drie minuten krijgt SVF drie opgelegde kansen maar geheel in de traditie van Wijnaldum tegen Frankrijk in de vierde minuut….worden ze nog niet verzilverd, even warmdraaien zullen we maar zeggen.

Poging vijf is wel raak, vanuit het midden een droge knal van Tim laag in de linker hoek, kassa!!! Dean heeft inmiddels zijn schoenen wat beter afgesteld na een mooie individuele actie maakt hij de twee nul. Direct daarop gevolgd de tweede mooie aanval van de middag, Rens krijgt de bal van Thijs uit een counter, bereikt op snelheid de rechter achterlijn, trekt mooi voor maar Tom en Dean weten deze opgelegde kans niet te verzilveren. Het lijkt wel counter&buikdag vandaag. De eerste omdat er vandaag opvallend veel uit een snelle aanval gescoord wordt, bal afpakken net op eigen veld, even breed naar de zijkant, bal diep en richting goal. Vier keer wordt er vandaag zo rechtstreeks gescoord door Tim, Tom, Bram en Dean en drie keer uit een voorzet omdat iemand mooi de achterlijn haalt, voorgeeft en hij door een collega groenhemd afgemaakt wordt, wat wil je als coach nog meer, klasse jongens, super om te zien. We sluiten de eerste 10 minuten af met een 6-0 tussenstand. Oh ja, “buikdag”………naast dat wij goed het doel weten te vinden, blijken we vandaag ook onbedoeld erg goed in het hard raken van tegenstanders in buiken en op hoofden, tot vijf maal toe moet de wedstrijd even onderbroken worden omdat er verzorging nodig is bij GVVV………sorry, handjes schudden en gaan!! Maar op dit vlak hebben ook wij vandaag ook een notoire buikschuiver, Dean. Veel slalommen betekent dat je ook veel verdedigers aantrekt, en heel veel rennen over 70% van het veld zorgt dat de vermoeidheid, de techniek zeker later in de wedstrijd nog wel eens in de weg gaat zitten met de nodige harde landingen als gevolg. Maar, eerlijk is eerlijk geen onvertogen woord, en hij blijft de hele wedstrijd gaan en hard werken aan zijn doelpuntentotaal, klasse Dean!!!

Gezien de uiteindelijke uitslag gaat het wat ver om alle doelpunten en mooie acties te beschrijven, want het is echt smullen vandaag net als de avond daarvoor in Kuip. Tim was daar trouwens aanwezig, en heeft die vibe duidelijk meegenomen naar Cothen en overgedragen op zijn team, het swingt echt. Pasjes breed, overzicht behouden, goede combinaties zowel door het midden als over de zijkant, heerlijk. De zeven nul is wederom een counter die deze keer door Rens afgemaakt wordt. Meteen daarop een aanval die begint bij Mees op het middenveld die samen met Tim goed stoort en de bal naar rechts speelt, waar Tom de motor al gestart heeft en op snelheid de rechterkant afraast en met een mooie lage voorzet Dean bereikt die de 8-0 scoort. Bij een identieke aanval die er volgt is Tom het laatste station en hij schiet cool tegendraads in, net als Wijnaldum maar dan wel raak. De aanval met de hoogste entertainmentwaarde en tevens de meest coolbloedige aanval (voor 99% van de aanval) van de middag komt zonder twijfel op naam van Mees. Hij krijgt als gelegenheidsspits de bal vanaf rechts van Dean en gaat alleen richting keeper, cool blijven, afdrukken maar en juichen…..maar……Mees besluit dat hij nog even wacht met schieten (niet uitdagend genoeg? Nog steeds ogenschijnlijk helemaal relaxed, kapt hij een verdediger uit en gaat dan schieten…..nee toch niet, eerst nog even een andere verdediger die zijn maatje is komen helpen voorbij…en dan schieten toch?….maar uiteindelijk gooit half GVVV zich voor de bal en smoort het schot van Mees in de zoveelste buik van een GVVV speler. Doet GVVV dan helemaal niets terug? Jawel uit een van de spaarzame aanvallen wordt de eretreffer gescoord door GVVV en Rens moet nog eens als gestrekt op een inzet van GVVV. Maar verder smoort 80% van de aanvallen in ons hard werkende middenveld, waar vooral Thijs, Mees en Tom goed storen en steeds snel de bal heroveren geruggesteund door een zwervende Bram en uiteraard Rens, die met zijn snelheid en inzicht de angel uit de overige 20% van de GVVV aanvallen haalt.

Bram heeft vandaag een rechterkant-dagje en voert zijn dribbels vooral aan die kant uit. Louis van Gaal zou er blij mee zijn; een linkspoot vanaf rechts en een rechtspoot vanaf links, Tim in ons geval. Dat dit niet alleen bij Ajax of het Nederlands elftal werkt onder Van Gaal maar ook bij SVF JO8-2 blijkt ook vanmorgen. Tot twee keer toe passeert Tim zijn verdediger en rent met de bal aan de voet naar de achterlijn op links strakke voorzet en Bram is op rechts attent meegelopen en schiet twee keer binnen, hoppa uit het boekje. Na een rustpauze van tien minuten is het slotakkoord voor Dean, die een moegestreden GVVV verder ontmantelt en met een paar mooie individuele acties nog twee doelpunten meepakt. De eindstand na nog wat ijzerwerk (Tim op de kruising) een afgekeurde goal en wat gemiste kansen komt uiteindelijk op 18 -1, al roept de scheidsrechter dat het 15-1 is maar die heeft wel meer niet gezien vandaag.

Het heeft voordelen als je alle doelpunten inclusief doelpuntenmakers zelf opschrijft……al zijn dit soort uitslagen niet heel relaxed om mee te schrijven en ook nog een beetje te coachen. Geen kwaad woord daarover trouwens want we zijn echt super blij dat we vandaag ‘gewoon’ een scheidsrechter hadden vanuit de club. Het gebeurt maar zelden dat bij deze kleintjes er een scheidsrechter is, bij uitwedstrijden echt bijna nooit, goed geregeld SVF!!, Tot slot onze doelpuntenmakers van vandaag, Dean (6), Tim (4) , Bram (4), Tom (3) en ook Rens pakt weer zijn doelpuntje mee. Opvallend wederom………ik heb ze niet bijgehouden maar ik gok dat we de penalty reeks op zijn best gelijkgespeeld hebben, of misschien zelfs verloren. We presteren blijkbaar beter onder (wedstrijd-)druk…of zouden die wedstrijdje “latje trappen” verklaren waarom er de nodige ballen overgeschoten worden????