Verslag SVF JO10-1 vs Delta Sport JO10-2

31 Aug 2020 | JO10-1

De zomervakantie loopt op zijn einde, hoog tijd dus om de voetbalschoenen weer onder te binden en de pollen uit het veld te spelen………….oh nee dat gaat niet meer met kunstgras maar wel hoog tijd om weer wedstrijdjes te gaan voetballen. De trainers zijn op stage geweest in Duitsland en na de eerste trainingen hebben de jongers er absoluut zin in, game time!! Tegenstander van vandaag Delta uit Houten ook spelend in de 1e klasse.
Sem begint als 1e reserve. Geen overbodige luxe aangezien hij en Bram (R) net 50 minuten meegedaan hebben met onder 11-2 op een groot veld tegen ’t Goy (dank voor de uitnodiging Robbert ze vonden het top). Startende zes van vandaag, Tom in de goal, Rens en Bram (R) achterin, Jasper op het middenveld en Bram (L) en Tim voorin. En vanaf minuut 1 is het een boeiende wedstrijd. Delta heeft fysiek (lengte) duidelijk het overwicht en heeft twee uitstekende aanvallers die gedurende de wedstrijd met “scherp” zullen blijken te schieten. Als eersten kunnen echter de groene handen de lucht in. Het is bijna een Cothense specialiteit aan het worden, en gelukking wordt de draad na de zomer meteen weer opgepakt: corner genomen door Rens en bij de tweede paal hard binnengeknikt door kopspecialist Bram (r) 1-0.

Delta Sports is echt niet onder de indruk en terwijl nog aan het nagenieten zijn, schiet hun spits hard en droog de 1-1 op het bord, wel even bij de les blijven jongens!! En dat gebeurd ook. Geen idee wat er deze zomer gebeurd is maar het lijkt wel of een paar weken niet voetballen ze voetballend twee stappen verder heeft gebracht. 1-2-tjes, loopacties, steekpasjes, voorzetten (ipv schoten op goal) het volgt elkaar snel op, echt genieten aan de kant in het zonnetje. In het eerste kwart levert dat nog drie groene doelpunten op en bij alle drie is Tim de man van de assist. Eerst wordt een schot van hem goed gestopt door de keeper en tik Jasper attent de rebound binnen. De tweede is een aanval die begint bij Tom en via Rens, naar Tim bij Bram van Leeuwen terecht komt die beheerst afmaakt. De vierde is een mooi geplaatst schot van Rens. 4-1 bij de eerste rustpauze dat gaat lekker maar….vertekent ook enigzins ook Delta Sports krijgt meerdere kansen en bouwt goede aanvallen op. Maar deze worden of niet op tijd afgekapt door Rens en Bram, of Tom biedt uitkomst.

Tweede kwart, Sem er in en Jasper naar de kant. Sem heeft duidelijk nog energie over want hij werkt zich een slag in de rondte. Eerste gevaarlijke aanval is dan ook voor SVF. Sem wurmt zich langs een aantal tegenstanders en weet Bram van leeuwen, die via een mooie 1-2 de bal terugkrijgt van Bram Rijpers, helaas levert het net geen goal op. Delta Sport heeft meer geluk. Met twee snelle aanvallen brengen ze de stand terug naar 4-3. De eerste met pech voor Tom net over de lijn maar de tweede is een beauty, vanaf links in de verre hoek, hoog. Het levert van alle toeschouwers “gewow” en applaus op als ook de opmerking van de Houtense achterban…..”hmmm goed, maar 10 cm te laag, was geen kruising”. Maar dat typeert ook wel de sfeer aan de kant. Er wordt over en weer mooi gevoetbald en mooie acties worden over en weer met applaus begroet. Voor ons is er even wat minder te juichen. Tim op de lat, bram op de lat en een wereldaanval, met in de combi, Rens, beide Brammen en Sem, de voorzet van Bram van leeuwen wordt echter net niet binnengetikt door Tim, maar wat een aanval zelfs bij Delta Sports vinden ze het oprecht jammer dat hij niet afgemaakt wordt. Toch valt de 5-3, Tim promoveert een balletje van Bram (r) tot doelpunt. En Tim krijgt alsnog zijn beloning als afmaker van een mooie aanval. Wederom Rens die blijft doorzetten op het middenveld en met een mooie diepe steekbal Bram (l) vindt, die aarzelt niet zet hoog voor en Tim “kopt”binnen of zoals hij later bekent “hij kwam vol in mijn gezicht”, 6-3. Bij andere Bram is de batterij een tikkie leeg op dat moment, hij laat zijn tegenstander even glippen en dat levert meteen een overtal situatie op voor de goal van Delta Sports en met het inmiddels bekende schot wordt het 6-4. Rust.

Jasper er weer in, Tim even aan de kant. Dit kwart blijkt achteraf de beslissende te zijn. Jasper is letterlijk “on fire” zoals hij zelf ergens in het derde kwart roept. Hij leeft zich echt uit op het middenveld en is overal. Resultaat aan het einde van het derde kwart, 11-4 drie maal Jasper en Bram&Bram allebei 1 keer. Hiermee is het verzet van Delta Sports ook echt gebroken, het geloof is er even niet meer en de conditie/ felheid is net wat hoger aan onze kant. Toch krijgen zij ook de nodige kansen maar hun topspits staat juist dit kwart aan de kant en Tom houdt ons op de been met goede reddingen en spelhervattingen.
Tim komt er het laatste kwart weer in voor Bram Rijpers. De goede lijn van het derde kwart wordt nog even voortgezet waardoor we uitlopen tot 13-4 en Jasper zijn totaal op zes goals brengt vanochtend. Punten in the pocket……………..of…….Delta Sports heeft zijn spitsenduo terug. Aan onze kant worden de aanvallende ambities iets te positief uitgelegd waardoor Delta Sports meerdere malen achteren in een drie-tegen-een meerderheidssituatie richting Tom kan gaan. Door een ongelukkig foutje van Tom komt de 13-5 op het bord. Iedereen maakt meerdere fouten in een wedstrijd gelukkig, alleen bij een keeper is dat helaas meteen zichtbaar, geeft helemaal niets Tom, dat gebeurd de beste. Hij is nog aan het balen van deze goal als hij meteen de 13-6 om zijn oren krijgt. Onze jongens zijn het even helemaal kwijt. Positie houden, conditioneel, coachen, samens pelen het is als sneeuw voor de zon verdwenen. De coach van Delta Sports roept nog gekscherend “ “nog zeven goals is twee minuten, dat moet kunnen”…..1 minuut later staat het 13-8 en kort daarna fluit Bart (goed gefloten) de wedstrijd af. 13-8 verdiende overwinning maar vooral een leuke wedstrijd van twee kanten met veel goede combinaties en vooral heel veel teamwork. Volgende week, uit voor de 1e competitiewedstrijd naar Bunnik!!!