Verslag SVF JO09-2 – DOVO JO9-7

14 Nov 2018 | JO09-2G

Zaterdag 10 november 10.15 uur: een herfstig ochtendje met een frisse wind. De wedstrijd SVF JO9-2 tegen DOVO JO9-7 staat op het programma. Het team is compleet, de ondersteunende staf een beetje gehavend, met Jeroen op krukken en onze razende reporter Robert elders. De jongens en meiden hebben er weer zin in. DOVO is een club van naam en gezien de lengte van deze jongens uit Veenendaal geen team dat je moet onderschatten. De wedstrijd gaat redelijk gelijkwaardig van start, met aanvallen over en weer. Bente, Joep en Teun zijn achterin het slot op de deur en poeieren indien nodig de bal een eind weg. De eerste kans voor SVF komt na een minuut of twee van Karel. Hij schiet de laatste tijd minder vaak op de lat of de paal, maar helaas gaat dit schot over het doel, maar het begin is er. Jayden komt voorin tot een veelbelovende actie, maar helaas snoept een verdediger van DOVO hem de bal af, het blijft nog even 0-0. Kort daarna komt DOVO tot een schot uit de tweede linie. Dat gaat gelukkig naast en anders hadden we Wissam natuurlijk nog in het doel staan. De aanval verschuift direct weer naar de overkant. Een schot van Karel wordt gekeerd door de keeper, waardoor de bal ineens voor de voeten van Jayden ligt. Die had daar niet helemaal op gerekend en komt helaas niet tot een schot. Jasper laat zijn tegenstanders zijn hielen zien in een sprint met de bal richting de achterlijn. Helaas komt het niet tot een voorzet, maar krijgt SVF wel een corner mee. De aanval die hieruit komt, gaat naast. Vlak daarna krijgt Jasper de gelegenheid om in te dribbelen. Er is geen enkele tegenstander die hem opzoekt, dus alle ruimte voor een schot. Op de paal….. Een uitbraak van DOVO is de test of ze achterin ook nog staan op te letten. En dat is zo, Wissam voorkomt dat DOVO op voorsprong komt. SVF blijft alert en aanvallend voetballen. Er wordt goed overgespeeld en als je maar genoeg schietkansen krijgt zal er toch wel een keertje een in gaan? Na nog een paar kansen die gekeerd worden door de keeper is het dan eindelijk Jasper die de 1-0 weet te scoren. Met deze stand gaan we de eerste time-out in. In die time-out is er dus nog wel wat werk aan de winkel. De basis is goed, maar nu is het een kwestie van blijven opletten achterin en afmaken van de vele kansen.

In het tweede kwart is het DOVO dat gevaarlijk begint met een schot hoog richting het doel van SVF, maar Wissam is alert. Het goede spel van de eerste tien minuten wordt voortgezet. Bente, Joep en Teun spelen heel solide achterin en neutraliseren ieder dreigend gevaar van DOVO. Op links zoekt Tygo goed het samenspel met zijn teamgenoten, waardoor de aanvallende dreiging blijft. Een mooie pass van Teun geeft Jayden een schietkans, deze gaat helaas net naast. Ondanks dat de marge klein is, heeft SVF wel het beste van het spel. Op het middenveld weet Ilana er op het juiste moment steeds haar voet tussen te krijgen, waardoor de aanval van DOVO in de kiem gesmoord wordt. En uiteindelijk, als je denkt dat het niet meer gaat gebeuren scoort Jasper 2-0 door een mooie lob over de keeper in de linkerbovenhoek. Dat geeft weer een beetje lucht. Het was voor Karel de dag van de afstandsschoten. Hij kreeg er alle ruimte voor, of misschien creëerde hij die gewoon zelf. Helaas zagen we dit keer het schot nog in het zijnet belanden. DOVO bleef wel steeds aandringen en kwam ook tot aanvallen. Een schot rolde via de keeper gelukkig net naast. Aanvoerder Teun nam zijn team op sleeptouw en speelde de bal met een leep tikje op Karel, die op links maar weer eens van afstand probeerde te scoren, deze keer met succes: 3-0! Nu gooide het team alle schroom en voorzichtigheid van zich af (voor zover daar nog iets van te zien was…..) en was het binnen een minuut dat Bente op de voor haar zo karakteristieke manier (iets dat het midden houdt tussen een lob en een schot) de 4-0 binnen schoot!

In het derde kwart was het tijd voor Tygo om het doel te bewaken. Al vrij snel kwam Jasper alleen voor de keeper, maar blijkbaar had hij een restje spaghetti van Teun van vorige week in zijn benen, want voordat hij kon schieten lag hij op de grond. Vlak daarna gaf Karel vanaf rechts een hoge voorzet richting het doelgebied. Het leek erop dat de bal een makkelijke prooi voor de keeper was, maar blijkbaar was het maatje 32 van Jasper net groot genoeg om op tijd al glijdend een tikje tegen de bal te geven, 5-0! En dan gaat het hard. SVF krijgt vleugels en DOVO weet het even niet meer zo goed. Karel probeert het nog maar weer eens van afstand en scoort 6-0. Bente drijft de bal over links langs de lijn en geeft op het juiste moment een pass op Jasper, die voor de 7-0 zorgt. Het verdient een compliment voor de jongens van DOVO dat ze ondanks de snel oplopende achterstand wel blijven voetballen en ook zelf proberen aan te vallen. Maar er wordt goed verdedigend werk verricht, wat af en toe zeer nuttig blijkt. Een uittrap van de keeper van DOVO wordt opgevangen door Jasper, die niet aarzelt en de 8-0 aantekent. Uw reporter had hier niet zo goed zicht op, dus afgaand op de toeschouwers zou hij de bal óf met zijn hoofd, óf met zijn borst opgevangen hebben. (Het maakt natuurlijk verder niet zoveel uit, zolang het maar niet met zijn handen is, maar toch na de wedstrijd even aan Jasper zelf gevraagd. Het was met zijn oog……) En alsof het nog niet genoeg was (hoeveel doelpunten kun je scoren in 10 minuten….) maakt Jasper vlak voor de time-out nog even 9-0. SVF blijft ondanks de ruime voorsprong jagen op nog meer doelpunten. Wissam is een keer dichtbij met een schot op de keeper. Waar ik eerder al zei dat DOVO ondanks de achterstand bleef voetballen, gingen ook nu de kopjes niet hangen, ik vind het knap. Sterker nog, ze leken er steeds meer op gebrand om toch een keer te scoren. Zo moest Tygo een keer ingrijpen na een verre uittrap van de keeper van DOVO en is het achterin alle hens aan dek om een tegendoelpunt te voorkomen.

Het aanvallende spel van DOVO wordt ook in het vierde kwart voortgezet. Een schot op doel wordt door Tygo naast getikt. Uit de corner die daarop volgt wordt ‘volgens het boekje’ de 9-1 gescoord door DOVO. Daar waar we stiekem al dachten aan een 10-0 stand, was het ineens 9-1. De jongens en meiden van SVF zijn gelijk weer bij de les. Vanaf de aftrap krijgt Karel de bal en aarzelt niet en schiet dat 10e doelpunt er dan toch maar direct in. Het blijft een boeiende wedstrijd, ondanks het grote verschil in doelpunten. Tygo moet nog een keer aan de bak bij een afstandsschot van DOVO. DOVO blijft het aanvallend proberen, dit heeft ook als voordeel dat hierdoor ruimte ontstaat voor SVF om aan te vallen. Joep is voor de gelegenheid wat naar voren geschoven en krijgt een schietkans op een hoge voorzet van Karel, die helaas in het zijnet verdwijnt. Joep stond ook aan de basis van het volgende doelpunt. Hij schiet een hoge bal richting Jasper die hem met een volley uit de lucht plukt en zo de 11-1 voor zijn rekening neemt. Toch zijn het volhouders bij DOVO en na een rush over links van een van de spelers van DOVO valt dan toch ook nog het tweede doelpunt voor DOVO. 11-2 is de eindstand. Een prima prestatie weer! De chips die Ilana uitdeelt ter gelegenheid van haar verjaardag smaken zo extra lekker!

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy