Verdiende overwinning VVA Achterberg op SVF: 3-0 eindstand

21 Feb 2022 | Heren Zaterdag S.V.F. 1

Laten we beginnen met het feit dat ons erelid, bestuurslid en top vrijwilliger Kees van de Berg Senior is overleden op 91- jarige leeftijd.  Dit vernamen we deze morgen nadat Kees al een paar dagen opgenomen was in het ziekenhuis. Al heel vroeg was deze man betrokken bij onze club en na zijn pensioen was Kees bijna dagelijks!! bij onze club aanwezig voor allerlei werkzaamheden. Volgens mijn telling is Kees 76 jaar!!! lid geweest van SVF en dat is natuurlijk best een unicum. Ongetwijfeld zal hier door SVF komende dagen nog veel aandacht aan besteed worden, u wordt op de hoogte gehouden.

Dan de wedstrijd van vandaag:

We weten dat je bij VVA altijd hartelijk ontvangen wordt. Samen met voorzitter Erwin Rieff had ik de bestuursdienst en dan wordt geacht om je even naar de bestuurskamer van de tegenpartij te begeven. Het is goed toeven daar kunnen we vertellen met diverse echte VVA’ers en ik durf te zeggen dat dit vergelijkbaar is met hoe wij bij SVF gasten ontvangen. Sfeer in de bestuurskamer, ondanks winst of verlies is gewoon belangrijk. Ik mis dat toch eerlijk gezegd weleens bij sommige andere clubs. Dan de wedstrijd. Met veel wind floot scheidsrechter K. Debipersad af voor de start van deze match. Een scheidsrechter die in de loop van de wedstrijd weliswaar liet zien de regels goed te kennen, maar naar mijn mening wel behoorlijk nadrukkelijk aanwezig was. Overigens verder geen kritiek, want hij had zeker geen invloed op de uiteindelijk terechte uitslag.

Eigenlijk leek deze wedstrijd bij VVA best een beetje op de wedstrijd bij DEV vorige week. Alleen het weer was veel beroerder, want met heel veel wind werd voetballen best lastig. En bovendien was het erg koud, dus geacht voorjaar: kom wat mij betreft maar snel uw hoofd om de hoek steken…

Afijn: ook nu weer even de belangrijkste wedstrijdzaken als volgt: 10e minuut een vrije trap van de nummer 21 (aanvoerders Wesley van Merkestein) welke boven Marcel op de lat uiteenspat. Daar komen we goed weg en komen we gelukkig dus niet al snel op achterstand. 18e minuut een goeie aanval van SVF waarbij Freek met een lob keeper Wilco Verwoerd te verschalken, hetgeen helaas net niet lukt. 22e minuut: een nare overtreding van de nummer 7 van VVA op Gijs de With en waar bij andere situaties al snel de gele kaart getrokken werd, gebeurde dat hier niet. 26e minuut: we voetballen eigenlijk best aardig mee met VVA, echter slecht uitverdedigen zorgt ervoor dat VVA door de aanvoerder op voorsprong komt. 30e minuut: goeie actie Wahib en ook Wahib probeert de bal over de keeper heen te krijgen wat ook nu jammer genoeg net niet lukt. Onze nummer 9 speelde best een goeie wedstrijd met zijn balvaste kwaliteiten en ook op zijn inzet was niks aan te merken. 35e minuut een gevaarlijk schot op ons doel, welke een metertje over raast. 40e minuut een makkelijk gegeven vrije bal aan VVA welke Marcel met een prima redding onschadelijk maakt. 45e minuut terecht geel voor Wahib die met iets te veel werklust zijn tegenstander vloert met een te forse duw.

Ruststand dus 1-0 en met wind iets meer mee in de tweede helft zie ik kansen voor SVF om hier iets te halen. Helaas volgt in 50e minuut weer onnodig balverlies en wordt door VVA op doel geschoten met een lage schuiver. Geen harde bal maar wel laag in de (voor Marcel) linkerhoek geplaatst.  We hoeven er niet omheen te draaien dat onze keeper er hier niet goed uitzag. Na de wedstrijd hadden we het er samen met Marcel nog effe over en niemand hoeft hem hier nog iets over te vertellen, want dat de betreffende bal niet onhoudbaar was dat weet zeker Marcel zelf wel. En ook eerlijk is eerlijk blijft het feit dat hij daarna zeker 2 a 3 zeer belangrijke reddingen verrichtte.  In de 63 minuut gewoon een prachtige aanval van VVA welke eindigt in de uiteindelijke 3-0 eindstand.  Dan volgt in minuut 72 een voorbeeld waar we bij SVF al lang mee “tobben”: een goeie aanval waarbij een voorzet voor het doel van VVA beland, wordt eerst gemist door Freek waarna Nick een 100% kans krijgt om in ieder geval een uitdoelpunt te maken. Helaas wordt ook deze kans om zeep geholpen en dat gebeurt ook nog bij een kans voor Freek (goeie redding keeper) en een goeie vrije bal van Dave welke ook een beter lot verdiend zou hebben. Over de scheidsrechter hebben we het al gehad:  op zich best goed gefloten, hoewel “iets minder nadrukkelijk aanwezig zijn”, wel mijn voorkeur heeft.

Scoren is best lastig op dit moment voor SVF en wanneer je dan tegen goeie ploegen als DEV en VVA speelt, dan wordt ook nog vaak een niet voldoende verdedigende actie afgestraft. Ik wil maar zeggen: het puntverlies in de laatste twee wedstrijden zit ‘m niet in de achterhoede of in de voorhoede en/of het middenveld, het is naar mijn mening een gevolg van het feit dat deze twee ploegen vooral individueel net iets beter zijn dan wij. Werklust en inzet waren vandaag op zich best oké,  hoewel ik aanstaande zaterdag thuis tegen Musketiers toch graag een nog feller SVF hoop te zien. Want nogmaals: ondanks dat er best goed gewerkt is, hebben we het VVA eigenlijk toch wel iets te weinig écht moeilijk gemaakt…..  Thuis op ons natuurgrasveld tegen Musketiers moet er iets te halen zijn, maar dan zal het “felheidslaatje” nog wel iets verder opengeschoven moeten worden. En we nemen aan dat dit ook gaat gebeuren.

MOTM moesten we kiezen uit Jesse Bongers (goeie partij Jesse) en Adoni Nikoidakis. Het werd vandaag Adoni, met name omdat hij vandaag op de voor hem vreemde rechtsback positie speelde en dat erg goed deed. Ook een goeie Wahib gezien, Nick zat vandaag al weer beter in de wedstrijd dan vorige week en ook Sander lijkt weer beter in vorm te komen. Kortom: wanneer ik de lijn zie van de wedstrijden tegen Driebergen (oefen), dan DEV en nu VVA, dan mogen we gerust zeggen dat er enige vooruitgang aanwezig is. Voldoende denk ik om met vertrouwen de komende wedstrijden aan te gaan.  Ook belangrijk dat trainer Joost ook nu weer (bijna) alle wissels minuten liet maken, want gedurende een seizoen hebben we gewoon alle selectiespelers keihard nodig.

Jammer dat het interviewtje met Adoni niet goed te beluisteren is. Adoni is niet echt een prater vertelde hij voorafgaand aan het interview, maar het slechte geluid kwam met name door de wind en daar zullen we komende tijd goed rekening mee houden.  Maar dat wij bij SVF blij zijn met Adoni dat moge toch duidelijk zijn. Goed werk Adoni!! Bekijk het interview hier:

IMG_9442

Vervolgens (met Erwin meegereden) naar ons vernieuwde paviljoen en nog effe lekker nagepraat onder het genot van een heerlijk biertje. De wedstrijd is gefilmd door VVA cameraman Jaap. Bekijk de wedstrijd op zijn youtubekanaal:

Eerste helft: https://www.youtube.com/watch?v=9EQ95_iZlFE 
Tweede helft: https://www.youtube.com/watch?v=1nlXkuYvDj4

Groet, Kees

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy