Van 0 naar 100 in 8,2 seconden

17 Mar 2024 | Laatste Nieuws

Wat is dat toch…: dat autofabrikanten het van zeer groot belang vinden dat een auto snel accelereert. Bij iedere advertentie of andere aanprijzing van een nieuw model, komt dit aspect aan de orde: “deze auto gaat van 0 naar 100 kilometer per uur in 8,2 seconden?” Ik heb echt heel lang gezocht, maar ik kan het nut hiervan nog steeds niet vinden. Voor mij is het belangrijk dat ik redelijk comfortabel van A naar B kom en dat graag ook nog met een vehicle die me niet al te veel kost. En zeker moet zo’n apparaat het altijd doen, want een auto die het niet doet daar heb je niks aan. Oké……, dat er een lekker beetje bagage mee kan vindt ik dan weer wel belangrijk en dat je een kratje bier en/of zes flessen wijn niet over een tildrempel van een meter hoog hoef te tillen, dat vindt ik ook wel prettig. En dat een jong gezin in een auto voldoende ruimte heeft om: -de kinderwagen, -voldoende luiers, -genoeg voeding, -andere benodigde perikelen en! natuurlijk de baby zelf mee kan nemen, dat snap ik ten zeerste. Maar dat ik daarna de eerste 100 meter in 8,2 seconden af ga leggen, is totaal niet relevant voor mij. Met zulke snelheden lazeren bij mij dan altijd diverse dingen om de auto en rollen de flessen wijn door de kofferruimte en stuitert het kratje bier van de bodem tot aan de afdekhoes…. Laat staan hoe een baby zich voelt in zo’n snelheidsmonster.

Maar onderzoek heeft uitgewezen: zeker mannen schijnen het toch erg belangrijk te vinden om met een mooie auto te pronken, welke zich dan ook nog in een record-tijd van 0 tot 100 kilometer per uur kan bewegen. Het liefst (maar onbetaalbaar) zouden vele mannen zich van A naar B willen begeven in een rode Ferrari, die echt van 0 naar 100 gaat in minder!! dan 2 seconden. Op de één of andere manier doet mij dat dan altijd weer denken aan dat mopje:

Manlief is morgen jarig en zijn lieve vrouw vraagt hem: “wat zou je nou heel graag voor je verjaardag willen hebben?” En manlief (die inmiddels de 40 jaar al is gepasseerd en enigszins voorzien is van een klein buikje zegt dan: “nou….., erg graag zou ik iets heel moois willen hebben in een rode kleur en wat van 0 naar 100 gaat in minder dan 2 seconden….”  En de volgende dag, op zijn verjaardag, krijgt hij dan een prachtige rode weegschaal van zijn lief……

Kom op auto-adverteerders: hou eens op met die onzin. Van 0 naar 100 in minder dan 10 seconden….. daar krijg je toch alleen maar problemen mee?

Groet, Kees

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy