Valleivogels 6 – SVF 3, Waterkoud

29 Nov 2021 | Laatste Nieuws, SVF 3

27 november

Jawel, zaterdag is nog steeds de mooiste dag van de week… Ook deze waterkoude, donkere zaterdag. Misschien wel de laatste ronde voor de Corona winterstop, we zullen zien. Nu stond de 1e uitwedstrijd tegen Valleivogels op het programma (er komt er later nog een). Voor ons is elke uitwedstrijd ‘altijd lastig’ dus ook deze. Het was de technische staf toch weer gelukt om 11 fitte spelers en 1 reservespeler bij elkaar te krijgen (Remy, dank voor jouw aanwezigheid).

Tegen een goed voetballende ploeg konden wij de 1e helft goed tegenstand bieden. Er werden weinig kansen weggegeven, maar zelf waren we helaas veel te snel de bal weer kwijt. Daardoor konden we lastig onder de druk uit voetballen. Dan krijgen we een corner. Deze worden goed genomen door Niels en bij de 1e corner wordt Rob M opzichtig omver gelopen. Helaas geen penalty. Bij een 2e goede corner is het zomaar raak: Jorn kopt de 0-1 binnen en zo gaan we de rust in met een voorsprong. We weten dat we de 2e helft moeten gaan verdedigen en besluiten een hecht verdedigend blok op te stellen. Dat werkt uitstekend. Valleivogels valt aan, wij geven weinig weg. Sterker nog: we counteren bijzonder effectief naar een 0-3 voorsprong. 2x is Jorn het eindstation van een snelle aanval waarbij Niels de assist verzorgd. Rob E is hierbij topscorer af…

Jorrit wordt gewisseld voor Paul. Helaas voor Paul moet deze wissel na 11 minuten weer worden teruggedraaid. Het waren 11 fantastische minuten, sterkte Paul! Dan wordt de druk opgevoerd en wordt de sfeer ietwat grimmiger. Er ontstaan scrimmages
voor onze goal en hier en daar een vrije trap. Hoewel Ruud zijn goal nog steeds schoon kan houden, valt dan toch de 1-3. Zij blijven erin geloven en scoren later ook de 2-3. Hier en daar wordt wat gepraat en een tikkie uitgedeeld. Het tikkie van Rob M is eigenlijk over de grens, maar hij mag blijven staan. Na heel hard werken en diverse malen de gevleugelde uitspraak ‘trek hem over de streep!’ belandt een afstandschot 2 minuten voor tijd, via een van ons, alsnog bij Ruud in de goal. Eindstand 3-3…

We kunnen hier niet ontevreden over zijn. Er is een uitstekende werklust getoond en meer zat er helaas niet in. Hopelijk krijgt onze competitie snel een vervolg en kunnen we met dezelfde inzet en iets meer voetballende acties nog wat stijgen op de ranglijst.

Eerst deze winterstop maar eens afwachten…