Terechte winst voor vv Odijk bij S.V.F.

04 Apr 2022 | Heren Zaterdag S.V.F. 1

Het was zaterdag 2 april en “op de rol” stond de thuiswedstrijd tegen Odijk. Odijk is voor ons tegenwoordig best een “angstgegner” waar we dus moeilijk resultaat tegen halen. Hoewel: in de uitwedstrijd werd het uiteindelijk een terechte 1-1, dus op voorhand was er best hoop. De staf en selectie werden voorafgaand aan de wedstrijd getrakteerd op een heerlijke lunch, gesponsord door “het Oude Raedhuys”, bij Cothenaren nog steeds beter bekend als gewoon “Nick”. En nu we toch even onze sponsoren noemen, mogen we zeker niet onze Cothense slagerij Zumbrink vergeten, alwaar ik bij iedere thuiswedstrijd een heerlijke rollade op mag halen voor het pakket t.a.v. de loterij. En ook Was by Duurstede wil ik noemen, want de MOTM mag kosteloos daar zijn auto laten wassen.

Afijn, Odijk dus met altijd een vrolijk weerzien met Jan van Beek (broer van…..) die één van de huidige teammanagers is van sv Odijk 1. Maar net als ik noemt Jan zich geen “teammanager”, maar gewoon “leider” en vaak wordt dat dan weer in plaats van leider met een korte ei, lijder met een lange ij …

Omdat op ons hoofdveld nieuwe beregening wordt aangelegd, was dit veld niet bespeelbaar en werd deze derby afgewerkt op het RABO kunstgras veld. Dat zou in ons voordeel moeten zijn, omdat wij daar ook op trainen. In de voorbereiding (vertelde trainer Joost Kooijman) waren weer goeie afspraken gemaakt om fel te starten en alert te zijn. Helaas stonden we binnen een kwartier weer achter met 0-2 en moesten we vaststellen dat we “bijna traditioneel” vanuit vroege achterstand terug zouden moeten komen. In de 25e minuut was er een ongelukkige botsing tussen Marcel en Sander, waarbij Sander helaas de wedstrijd moest staken met vermoedelijk een hersenschudding. Hopen op een vlot en voorspoedig herstel Sander. Bart van Dijk kwam voor Sander en we zagen S.V.F. met name een kwartier voor de rust beter gaan voetballen. Bart liet de voorgaande wedstrijden al zien dat spelers van ons tweede veelal mee kunnen met het eerste. En dat was vandaag ook hoognodig want we misten respectievelijk: Gijs de Wit, Jesse Bongers en Luc Versteegh als basis spelers en in de warming-up moest ook Bas Terlouw alsnog afhaken. De 4 a 5 vervangers deden het best goed, alhoewel met name Edwin van Rooijen moeite had met de handige linksbuiten van Odijk. En toch respect voor deze mannen, want ze staan er gewoon wel weer!

Maar nogmaals:  een kwartier voor rust kwam SVF beter in de wedstrijd en dat resulteerde in de aansluitingstreffer van Nick, na een prima pass van Vince. En schot van Rigino gaat net over het doel en Wahib krijgt een 100% kans om de gelijkmaker op het bord te zetten. We gaan er nog eens goed voor zitten want de 2-2 kan niet lang meer duren nu. Totdat Odijk in een omschakeling-moment plots 1-3 maakt en voor een deceptie zorgt bij de thuisclub. En toch laat SVF het hier niet bij zitten en in de 42e minuut volgt weer een enorme mogelijkheid om te scoren. Vanaf de doellijn weet Odijk dit tot twee keer toe te voorkomen en tot overmaat van ramp valt daarna de 1-4, na weer niet goed en fel genoeg verdedigen. En zo legt Odijk onze pijnpuntjes wel erg duidelijk bloot: namelijk het moeizame verdedigen met het hele team, maar toch zeker ook het gebrek aan scorend vermogen. Kansen genoeg, maar we doen ons veelal tekort door deze kansen niet te benutten. Ik wil maar zeggen: het manco ligt niet bepaald bij de achterste linie, maar ook voorin en op het middenveld is het toch gewoon niet helemaal goed genoeg. De 1-4 ruststand vind ik persoonlijk dan wel weer enigszins geflatteerd, echter het staat er gewoon wel degelijk: 1-4.

We gaan naar de tweede helft en eerlijk is eerlijk: het blijft best wel spectaculair. Er volgen namelijk alsnog 5 doelpunten en beide keepers laten ook nog goeie reddingen zien. Eerst wordt het na een prachtige diepe bal van Stefan 2-4 door goed afmaken van Freek. Vervolgens wordt het zelfs 3-4 door een onwaarschijnlijk prachtige goal van Wahib en de moed gloort wanneer we ook nog een mogelijkheid krijgen op de gelijkmaker. In de 70e minuut maakt Odijk een einde aan onze illusies door de geheel vrijstaande nummer 12 van Odijk, met een fraaie tegendraadse kopbal. Dan wordt het 3-5 dus en wedstrijd gespeeld zou je zeggen. Maar nog steeds blijft het voor de neutrale toeschouwer (niet echt voor de trouwe SVF supporters…) een leuke match, want de hachelijke momenten blijven zich voordoen. Een bal op de paal naast Marcel en vervolgens een handsbal in de 16 meter van Odijk, maar deze wordt niet gezien door scheidsrechter John Evenwel. En met de scheids van vandaag troffen beide ploegen het niet, want een derby volgen constant op 50 a 60 meter afstand is dan nog tot daar aan toe, maar dan telkens ook nog vaak jouw eigen beslissingen nemen zonder je assistenten te raadplegen, is niet echt handig. Ik kreeg ook de indruk dat de scheids middels zijn vele gele kaarten zijn manco een beetje probeerde te verbergen. En ook kreeg ik de indruk dat zowel SVF alsook zeker Odijk er voor zorg droegen; dat er verder geen vervelende dingen gebeurden op het veld. Met alle respect voor deze lieve beste man, maar er komt een dag in je carrière dat het gewoon over is. Wanneer een scheids het niet meer kan belopen, (en dat is/was gewoon zo) dan wordt het tijd volgens mij om lekker te gaan fluiten bij (veel) lagere elftallen… Maar ja, dan moeten we ook wel weer “jong scheidsrechterbloed” zien te krijgen en dat is weer een taak van de KNVB, die daar naar mijn stellige overtuiging weer veel, maar dan ook echt véééél te weinig aan doet. Daar zou ik nog wel een boek over kunnen schrijven… Nog wel belangrijk als mededeling: anders dan tegen ’t Goy had deze scheidsrechter géén invloed op de uitslag, want hij verdeelde zijn “mindere optreden” gelijkelijk over beide teams.

Even ter zijde:

(Met enige regelmaat krijg ik reacties in de trant van: moet je dat allemaal nou wel noemen rondom zo’n scheidsrechter? Is dat wel goed voor jouw club? En daar ben ik maar duidelijk in: ja dat blijf ik noemen. Goed is goed en slecht is slecht. Ik benoem het ook wanneer de leiding wél goed is. Misschien moeten clubs en zeker de KNVB er zelf ook veel meer aan gaan doen om goeie vervangers te verkrijgen. En bovendien: je mag toch alles zeggen en schrijven in dit land?)

Terug naar de wedstrijd, waar de nummer 11 van Odijk eerst nog de 3-6 aantekent en uiteindelijk Rik de eindstand van 4-6 achter de keeper van Odijk weet te krijgen. Geen discussie over: Odijk is de terechte winnaar in een vermakelijke wedstrijd (voor de neutrale toeschouwers ?) Ook geen punten voor de Hans van Echtelt cup en zo wordt het best lastig om 4e klasser te blijven. Maar we geven zeker de moed niet op: we krijgen nog diverse concurrenten en we hebben wel meer en gekkere dingen meegemaakt in het voetbal. En dat is ook zo leuk aan dit edele spel: je bent nooit!! kansloos!!! Je kunt 90 minuten de beter ploeg zijn, maar dan nog met 0-1 verliezen. Kijk naar de WK kwalificatie wedstrijd van Italië in de wedstrijd tegen Noord Macedonië….  Kijk naar vv Schalkwijk tegen DEV… Oftewel: op naar de volgende tegenstander: zaterdag 9 april, Bunnik uit tegen onze vorige trainer Edwin, om 14.30 uur. We zien mekaar daar!

MOTM werd Stefan Rieff met dus de auto-was-bon van Was by Duurstede. Hierbij het interview na afloop:

IMG_0102

Fotos van Wim Terwint staan in een fotoalbum.

Groet,  Kees

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy