Terechte “Frits Van Turenhout” in Cothen: SVF – SVP eindstand 0-0

27 Nov 2023 | SVF 1

SVF speelde thuis tegen de Panters uit Veenendaal en dit eindigde in een “Frits van Turenhoutje”. De ouderen onder ons weten dan wat het is geworden, namelijk een NUL – NUL zoals Frits dat vroeger zo mooi en gedecideerd kon zeggen op de radio. Kan een voetbalwedstrijd welke eindigt in 0-0 een leuke wedstrijd zijn vragen we ons dan af? En dat dit kan bleek tegen de Panters, hoewel het zeker geen goeie wedstrijd was. Maar wél was het in ieder geval (laten we het zo noemen) een enerverende pot op Sportpark De Nieuw Kamp en ook zeker niet saai.

Beide trainers, oftewel zowel Gerard Pouw van SVF, alsook Bertho van Neerbos van SVP hadden personele problemen. Blessures en schorsingen gaan nu zijn opgang doen en in de warming-up moest ook Remco den Broeder alsnog afhaken. Nu komt echter de visie van onze trainer duidelijk naar voren: “een grote selectie is nou eenmaal nodig om een seizoen goed te kunnen volbrengen.” En zo kwamen bijvoorbeeld: Jesse Bongers, Gijs van Woudenberg en ook Stijn Brandts alsnog weer in de basis terecht. En ook een goeie bank is van groot belang, waarbij ook deze jongens weten dat zij telkens (en bij Gerard op zeker) aan hun speelminuten zullen gaan komen. Prima zaak, we hebben mekaar hard nodig en zo houden we ook een goeie sfeer. Zeer bijzonder was het wel; dat er op de spelerslijst van SVP totaal vier(!!) teammanagers en drie wissels vermeld stonden, waarbij vervolgens de trainer zelf als assistent scheidsrechter op moet gaan treden? Afijn, niet onze zaak, alles best, maar wel bijzonder en dat zou bij ons in ieder geval onmogelijk zijn.

Op een goed bespeelbaar (maar wel zwaar) veld, floot scheidsrechter Meki Karroum voor de eerste keer en al snel bleek dat SVF grote moeite had om een goeie pot voetbal op de mat te leggen. De inzet en de beleving waren wel degelijk aanwezig vandaag, echter het goed elkaar aanspelen wilde maar niet lukken. Zeker de eerste helft deden onze Pantervrienden dat net iets beter. Echter ook dit Panter-elftal liet zien dat het een ploeg is, die het vooral van hard werken moet hebben. En zo ontstond een wedstrijd met veel “op en neer voetbal”, met strijd én met een aantal overtredingen. Overtredingen overigens, welke meestal best wel binnen het redelijke bleven. We willen daar maar mee zeggen dat het wel fel, maar zeker niet onsportief was. Alleen Bas Terlouw liep bij ons tegen geel op, omdat Bas (zoals bekend) een speler is met tomeloze inzet. Ik hou daar persoonlijk wel van, alleen zou ik wensen dat Bas hiermee af en toe wat verstandiger om zou gaan. Later meer hierover. Bij SVP werd er af en toe nogal verbaal gereageerd op de leidsman en ook dat resulteerde in een paar gele kaarten. “Eigen schuld, dikke bult” en “wie niet horen wil die moet maar voelen” zeggen we dan. Een gewaarschuwd mens telt voor twee en scheidsrechter Meki Karroum viel wat dat betreft helemaal niks te verwijten. En zo vordert de wedstrijd richting de rust met matig voetbal, maar wel met mogelijkheden voor beide partijen. De beste kans komt drie minuten voor rust voor de Panters, waarbij Marcel Laros uitstekend weet te keren. En zo werd het dus allemaal geen hoogstaand voetbal maar ook zeker niet saai, ondanks dat er nog steeds niet gescoord was.

De tweede helft begint met een giga kans voor SVF. Sander Mocking weet een prima voorzet af te leveren, laag voor het doel van SVP. Rik vd Mispel kan voor het doel met zijn grote (kleine) teen nét nog de bal beroeren, maar ook niet genoeg om de bal in het netje te krijgen. Bovendien is door het “beroeren van Rik” dan ook Freek uit positie en gaat de bal derhalve voorlangs. Eén van de beste kansen wordt dus zo niet gepromoveerd tot doelpunt. Kansen en mogelijkheden volgen verder over en weer. Keeper Marcel Laros moet een aantal keren drastisch ingrijpen en doet dit vandaag uitstekend. Benen, armen en lichaam: alles zet onze goalie in om de “clean sheet” te behouden. Marcel zal zich dan ook gedurende deze wedstrijd ontpoppen tot MOTM. Maar ook SVF krijgt wel degelijk kansen en SVP moet minimaal twee keer de handrem gebruiken. Eerst meende “hun assistent van de scheids” de vrij op de keeper afgaande Sander af te moeten vlaggen voor buitenspel. En daar waren vriend en vijand het wel over eens: buitenspel was dit in geen 100 jaar…Maar ja, geen VAR he… En waar Bas in de 51e minuut tegen zijn tweede geel (dus rood) was aangelopen, moest ook de keeper van SVP direct van het veld met rood, na een grove charge op de doorgebroken Sander. Beide teams dus geheel terecht verder met tien spelers, weer niks aan te merken op de scheids. En zo ging het steeds maar door, met nog steeds de brilstand en waarbij het echt alle kanten op kon schieten. Hoewel: de laatste 10 a 12 minuten gingen de Panters de duimschroeven wel degelijk nog wat verder aandraaien. SVP ging wat beter voetballen, maar nog steeds zonder grote scoringskansen. Totdat vijf minuten voor tijd dit betere spel resulteerde in alsnog een 120% kans voor Stefan Lodder, echter vrij voor het doel van Marcel Laros weet hij de bal aan de voor hem verkeerde kant van de lat te krijgen, oftewel: hoog over het doel. Na de benodigde blessuretijd wordt dan afgefloten en eindigt de wedstrijd dus in 0-0.

En nou kun je natuurlijk gaan analyseren en dat doen we ook. In de rust zeiden wij al met een paar supporters: “degene die scoort gaat winnen.” En zo’n wedstrijd was het ook, er waren kansen en mogelijkheden genoeg voor beide teams en misschien wel een heel klein beetje meer voor de Panters. Heeft met name onze keeper Marcel Laros dan een punt gepakt voor SVF? Nou, dat kunnen we ook weer niet zeggen, (sorry Marcel 😊) want ook SVF heeft wel degelijk mogelijkheden gehad om te scoren en 3 punten te pakken. Scoren we dan soms moeilijk net als andere jaren? Nou…, kijk dan alleen maar effe naar de stand van zaterdag 25 november, waarbij SVF met 24(!) doelpunten samen met VOP de meest scorende ploeg heeft.  Alleen… met 23 doelpunten tégen staan we óók in de kopgroep. Is dat een probleem? En ook daar geld weer een ja en een nee, want de manier van voetballen welke onder deze trainer gebezigd wordt, geeft wel spektakel. En we zeiden het al in het begin van dit relaas: ondanks de NUL-NUL was het ook vandaag best weer enerverend en spannend. En een gemiddeld doelpunten-aantal van 5,22 per wedstrijd is voor toeschouwers gewoon leuk.

Heel erg vervelend is wel de fikse blessure welke Rigino opgelopen heeft, nadat hij ongelukkig zijn knie verdraaide. Dat zag er niet goed uit volgens mij en laten we hopen dat er niet echt grote schade ontstaan is. Zoals gebruikelijk komen ook alle bankzitters vandaag weer even aan bod en word ook mede dankzij deze mannen een terecht punt thuis gehouden, tegen een min of meer vergelijkbare ploeg. Een team waarbij volgens de technische staf van SVP er een aantal vaste basiskrachten gemist werden. Maar ja… dat was bij SVF niet anders en is nou eenmaal een relevant en vaststaand gegeven gedurende een competitie. Kortom: NUL-NUL als eindstand, maar we hebben zeker geen “bloedeloze pot” gezien. Twee ploegen die het beiden van hard werken moeten hebben, met af en toe goed voetbal en mooie individuele acties. Een Bas die voorop gaat in de strijd en zich soms daarbij “vergeet” in zijn enthousiasme, op plekken van het veld waar dat niet verstandig is, maar ja…., als Bas géén strijd levert, dan… (vul het zelf maar in). Goeie scheids, ook vandaag weer was mijn mening, maar de teammanager van SVP was het daar niet helemaal mee eens. Maar ja, dat mag uiteraard, ieder beleeft dat op zijn eigen manier. (ook ik… 😊) Misschien voetballend een heel klein beetje beter SVP, maar een punt voor beide ploegen was uiteindelijk best een terecht resultaat.

Opstelling: Marcel Laros, Jesse Bongers, Nando Koedam, Edwin van Rooijen, Gijs van Woudenberg, Freek Scherpenzeel, Sander Mocking, Vince van Ee, Rik vd Mispel, Bas Terlouw en Stijn Brandts. Wissels: Gijs de With, Bram Verkuijl, Rigino Odijk, Wahib el Makrini, Remco den Broeder en Jesse de Kruijf. MOTM met de auto-was-bon van Was by Duurstede: Marcel Laros. Balsponsoren: Rob Balk loodgietersbedrijf en De Veldpoort eten en drinken en bijna vanzelfsprekend had onze plaatselijke slager Bert Zumbrink weer gezorgd voor een heerlijke rollade t.a.v. de verloting. Sponsoren dank daarvoor! Komende zaterdag uit naar VOP en dan gaan we zien hoe en of we tegen deze hoogvlieger (tweede op de ranglijst en volgens zeggen: zeer goeie ploeg!) ook resultaat kunnen boeken. Interview Marcel Laros:

Foto’s van Wim Terwint staan in een fotoalbum.

Groet, Kees

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy