‘t Vliegdorp zet SVF weer met beide beentjes op de grond, uitslag 5-1

06 Nov 2023 | SVF 1

Zaterdag 4 november maakten we (samen met broer Herman) de reis naar een voor mij volledig onbekend sportpark, namelijk de locatie waar vv ’t Vliegdorp speelt. De club ken ik wel “van horen zeggen”, maar zelf heb ik als speler geen actieve herinneringen aan deze vereniging. Een klein beetje vreemd ervaring, omdat ik er toch bijna zeker van was dat ’t Vliegdorp de club is vanuit Soesterberg, maar het sportpark kennelijk gelegen is in Huis ter Heide. Ook een klein beetje verwarrend: is het nou “t Vliegdorp”? of gewoon “Vliegdorp”? In het verslag noemen we het maar gewoon Vliegdorp. Afijn, niet erg “schokkend” allemaal en zelfs wel leuk om dit seizoen weer een aantal “vreemde clubs” te mogen bestrijden. Op een mooi en gezellig sportpark trouwens, midden in het groen gelegen. En ondanks het zeer matige weer was het toch lekker druk in de kantine van deze volksclub, óók omdat we vanuit het Cothense goed vertegenwoordigd waren. Prima zaak!

We gaan naar de wedstrijd. De pupil van de week had enige moeite met scoren, maar uiteindelijk lukte dat alsnog, met uiteraard enige hulp van onze keeper Marcel Laros. Scheidsrechter Lange blies voor de aftrap en over deze scheids kunnen we zeer kort zijn: die floot gewoon een prima partij! Met zijn assistent van Vliegdorp (dhr. H. vd Velde) had ik even “een akkefietje” en dat was natuurlijk niet goed van ons beiden… Excuus daarvoor hr. Vd Velde en we hebben elkaar na de wedstrijd gelukkig weer de hand geschud, zoals dat behoort.

Vliegdorp begon goed, of in ieder geval behoorlijk beter dan SVF. Onze achterhoede werd vanaf het begin op de proef gesteld en zelfs moest Marcel enkele reddingen verrichten om een vroege achterstand te voorkomen. Na een tien- a twaalftal minuten leek SVF één ander meer onder controle te krijgen en was Vliegdorp een beetje “uitgeraasd”. Na een kwartier leidde dit tot een prima aanval van SVF, waarbij deze aanval eindigde met een prima schot van Sander, welke op de lat uiteenspatte. Een vrije trap van Sander eindigde nog net naast het doel in het zijnet en zo waren de ploegen voorlopig best wel aan elkaar gewaagd. Bij een volgende aanval van Vliegdorp ging het helaas goed fout. Marcel krijgt een lage voorzet tot twee keer toe niet klemvast en één van de spitsen van Vliegdorp weet de bal in het doel te krijgen. Stand 1-0, waarbij dit op dat moment toch eigenlijk niet nodig was. Sander krijgt nog een mogelijkheid om een vrije bal binnen te schieten, echter deze keer beland de bal helaas hoog in de ballenvanger. Bij een volgende aanval van Vliegdorp wordt een hard schot gelost op het doel van SVF. Op zich weet Marcel de bal nog met een goeie redding te keren, echter de rebound is voor de alerte spits van Vliegdorp, met de 2-0 als gevolg. Vliegdorp is dan trouwens al wel de betere ploeg. Waar wij verzanden in het lopen met de bal, doen onze Soesterbergse (of was het nou Huis ter Heide?) vrienden dat toch een stuk beter. Met veel meer direct spel, waarbij zij snel hun gevaarlijke “strikers” weten te vinden, weet SVF hier niet goed raad mee. Vooral ons middenveld heeft het moeilijk om goed in de wedstrijd te komen. Desondanks wordt de rust bereikt met de 2-0 stand en is er nog steeds hoop op beter.

De tweede helft beginnen we nog met een prima redding van Marcel, maar de waarschuwing welke was afgegeven door Vliegdorp wordt toch niet helemaal goed opgepakt binnen onze ploeg. Na 57 minuten wordt weer een aanval van Vliegdorp foutief ingeschat en de nummer 11 (Hein van Veen) kan de 3-0 aantekenen. En dan gaat het vanzelfsprekend wel heel moeilijk worden om nog een puntje op te pakken in Huis ter Heide, zeker ook omdat Vliegdorp gewoon best een goed en volwassen team heeft staan. En nog moeilijker gaat dat worden, nadat een speler op de rand van buitenspel (wij waren er samen met een Vliegdorper van overtuigd dat het buitenspel was, maar onze vaste grens Jeroen beslist, respect Jeroen!!) door kan lopen richting Marcel en weet te scoren. Drie doelpunten van hun spits Mike Ligtvoet, 4-0 en wedstrijd gelopen. Een hoge voorzet wordt vervolgens niet goed verwerkt door onze achterhoede, waarna de bal prima ingekopt wordt naar een 5-0 stand. Nou wordt het best behoorlijk vervelend, want niemand zit te wachten op een echte zeperd natuurlijk. Jesse laat nog wel een pegel los op het doel van Loek Vermeulen, maar die weet de bal te keren.

SVF laat het er niet helemaal bij zitten en een kleine opleving is er dan ook vlak voor tijd, na een goeie actie van Stijn Brandts. Het is onze jeugdige Stijn die Rigino Odijk de mogelijkheid biedt om in ieder geval een keer te scoren en de stand iets draaglijker te maken. De eindstand wordt zo bereikt met deze 5-1 uitslag. Gewoon een geheel terechte uitslag en zo staat SVF na de laatste drie wedstrijden gewonnen te hebben, weer met beide beentjes op de grond. Overigens ook zeer een sportief duel, mede door beide ploegen en zeker ook door de (we zeiden het al) goed leidende scheidsrechter. En dan komt natuurlijk de vraag: was Vliegdorp nou zo goed? Of was SVF nou zo slecht…? Nou…., we mogen gerust vaststellen dat Vliegdorp zeker de tweede helft gewoon behoorlijk beter was dan SVF. Was het dan soms een andere wedstrijd geworden wanneer we langer de 0-0 vast hadden kunnen houden? Ik denk van niet. Waar wij bleven volharden in teveel lopen met de bal en onzuivere passing, deed Vliegdorp dat toch beter en zeker ook in een veel hoger tempo. En met name ons middenveld had het daar behoorlijk moeilijk mee. En dat komt natuurlijk ook voort uit het feit dat Vliegdorp juist vooral op het middenveld en ook voorin een aantal goeie voetballers binnen de gelederen heeft. En dat heeft SVF ook wel, maar om met trainer Gerard Pouw in het interview te spreken: “zij zijn duidelijk verder dan wij”. En langs de lijn merkten we met een aantal “kenners” al op: die nummer 6 (Jordan Jonker) mag wat ons betreft best bij ons komen voetballen….. 😊

Zo heel langzamerhand krijgen we een indruk waar we ongeveer staan. We hebben inmiddels drie van de koplopers gehad en een paar clubs van daaronder. Het is en blijft een leuke afdeling die 5e klasse D. Zes! “lastige” tegenstanders zijn terug gekomen vanuit de 4e klasse en die maken tot op heden toch wel de dienst uit. Vervolgens eigenlijk allemaal clubs die van elkaar kunnen winnen en verliezen. Maar juist dan is het zo leuk om af en toe punten te pakken tegen die “hogere” clubs. En geloof me: dat is zeker mogelijk! Ook dát laten de uitslagen tot nog toe gewoon zien. Oftewel: vandaag een terechte nederlaag, maar een SVF in vorm is en blijft moeilijk te bestrijden. En onze ploeg en staf kennende, gaan we dat aanstaande zaterdag zeker weer ervaren, thuis tegen SVMM. Goed ook om te zien dat Wahib weer inzetbaar is en dat onze wissels allemaal weer ingezet zijn. En ook goed om te zien dat er zich weer jonge spelers aandienen. Stijn heeft inmiddels zijn plaats opgeëist en Duncan is er als jeugdspeler gewoon ook bij vandaag. Er wordt uitstekend getraind meld onze trainer Gerard Pouw en zelf kunnen we goed merken dat de sfeer binnen de selectie prima is. Dat beloofd zeker goeie dingen voor komende periode, wanneer de trainingsopkomst bij enkele clubs door het mindere weer toch vaak minder wordt. En alvast ook de melding dat er op 9 december weer leuke dingen staan te gebeuren op De Nieuwe Kamp. Volg de nieuwsberichten!

Opstelling: Marcel Laros, Bas Terlouw, Nando Koedam, Gijs de With, Stijn Brandts, Freek Scherpenzeel, Rigino Odijk, Sander Mocking, Vince van Ee, Rik vd Mispel, Remco den Broeder. Wissels: Jesse Bongers, Jesse de Kruijf, Wahib el Makrini, Edwin van Rooijen, Gijs van Woudenberg en Duncan Vermeulen.

MOTM Sander Mocking, maar voor het interview deze keer toch een keer trainer Gerard Pouw. Wim Terwint was vandaag afwezig, dus vandaag een keer geen foto’s.

 

Groet, Kees

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy