‘t Goy JO12-2 – SVF JO12-2 13 november 2021

15 Nov 2021 | Laatste Nieuws

Vandaag voor een derby naar ‘t Goy. Zij zijn de nieuwkomer in de poule, dus is het onbekend wat we kunnen verwachten.
Niet helemaal compleet, maar met vertrouwen gaan wij richting ‘t Goy.
We doen de warming-up op het speelveld. Een zacht en kleiig veld, sompig kan je het beter noemen. Dat wordt hard werken voor het team, maar ook voor diegene met de wasbeurt vandaag……. De broekjes en shirtjes worden gegarandeerd een ‘beetje’ vies. Als we om 09:00uur aftrappen is het wat druilerig weer, het miezert. Heerlijk weer om in te voetballen. Voor de vele toeschouwers (top dat jullie er weer allemaal bij zijn geweest) wat minder, maar koud is het allerminst. Spoedig nadat we gestart zijn breekt de bewolking en komt een waterig zonnetje aan de dag. We maken ons op voor een lekker potje voetbal dat, wat later zal blijken, ook erg lang zal duren. Vanaf het begin zijn de teams aan elkaar gewaagd, SVF eerlijk gezegd de bovenliggende partij. Echte kansen blijven uit. Maar in de 13e minuut krijgt Tjeerd de geest en maakt na een mooie solo een prachtige goal 0-1. De ban is hierdoor gebroken en meteen gaat SVF verder met kansen creëren. Helaas worden we onderbroken door de eerste pauze. Maar in de 16e minuut komt er weer een kans die door Tjeerd wederom beheerst wordt afgerond 0-2. In het tweede kwart staat het weliswaar 0-2, maar ‘t Goy haalt de teugeltjes langzaam aan. SVF komt meer en meer onder druk, waarbij we prima verdedigen maar van aanvallen komt niet veel terecht. In de 25e minuut valt, na diverse kansen voor de thuisploeg, dan toch de 1-2. In de rust krijgen we gelegenheid om de boel weer op scherp te zetten bij SVF, het zware veld vraagt veel energie en ‘t Goy moet van onze goal vandaan blijven.
Na de rust gaat ‘t Goy wat bijschakelen. SVF doet er ook een schepje bovenop en weet de verhoudingen in balans te houden. Sterker, ook SVF krijgt weer kansen. Uiteindelijk scoort Tjeerd de 1-3 voordat het laatste kwartier aanbreekt. Nou ja kwartier? Laten we zeggen dat de scheidsrechter, nadat ‘t Goy de 2-3 scoort, mogelijk een gelijkspelletje ‘gunde’ aan de thuisploeg (en passant ook wel een héél lang ‘t Goy kwartiertje genoemd…..). Na maar liefst 6 extra -lange- minuten klinkt het eindsignaal…..we winnen en nemen de dikke 3 punten mee naar Cothen. Het was billen knijpen op het eind. De paal en de lat waren took onze vrienden op dat moment, maar weer een pluim voor het team. Tygo die weer liet zien een tijger in het doel te zijn. De verdediging met Joep, Alyssa, Julius en Wytske, onze rotsen in de branding. Onze ‘poetsers’ Maartje, Indy en Bente op het middenveld. En de zwoegers Tjeerd en Jayden die voorin de stoorzenders waren en voor de productie zorgden. Komende week hard trainen, want zaterdag wacht de nummer 1 van de poule: Schalkwijk. Ons volgende doel om te verschalken!