SVF wint streekderby SV Aurora – SVF (2-3)

15 Oct 2023 | SVF 1

Derby time! De eerste van misschien wel de twee belangrijkste wedstrijden van het seizoen speelde zich vandaag af op het sportpark van SV Aurora in Werkhoven. Na de teleurstellende resultaten van afgelopen weken schuift SV Aurora zichzelf in een underdog positie, dit blijft bij SVF niet onopgemerkt. Echter, in de loop van de week blijft SVF hameren op het niet onderschatten van SV Aurora. SV Aurora brengt altijd wel een stukje extra energie naar de wedstrijd tegen SVF en zo weet je van tevoren nooit hoe de wedstrijd verloopt.

SVF verzamelt zich op eigen sportpark voor de wedstrijd bespreking. De boodschap en tactiek van de trainer: we willen snel op voorsprong komen! Een snelle voorsprong zorgt er namelijk voor dat de tegenstander het geloof snel kwijtraakt. Daarnaast krijgt onze Freek Scherpenzeel ook een opdracht van het team: Mocht je vandaag scoren, loop dan even naar de kantine van SV Aurora… Na een korte rit naar onze noorderburen in Werkhoven begint de warming up. Veel hondstrouw publiek in Werkhoven verzamelt zich rondom het veld voor een leuke wedstrijd. In de voorbereiding is SV Aurora niet te zuinig geweest, door het vele vuurwerk en de rode fakkels is de kantine vanaf het veld bijna niet zichtbaar.

Op naar de aftrap van de wedstrijd, waarna SVF vrij goed begint en goed voetbal neerzet zoals we dat willen zien. De backs zijn vrij en er wordt goed gescand door de centrale verdediging in de zoektocht naar de vrije man. Hoewel na een minuut of 10 het voetbal veranderd in de bal naar voren trappen en achter SV Aurora aanlopen, krijgt Rik van der Mispel het voor elkaar een openingstreffer neer te zetten. 0-1 voor SVF! SV Aurora lijkt te slapen en 2 minuten later pakt Freek Scherpenzeel de bal op rond de punt zestien. Hij schiet de bal over de keeper heen (die uit het goal gekomen was) en ziet de bal via de binnenkant paal binnenrollen. Freek voldoet meteen aan zijn opdracht en vraagt de kantine van SV Aurora om wat gejuich voor de 0-2 van SVF! SVF blijft aanvallen en ontvangt nog meerdere corners, die door Stijn Brandts altijd vakkundig in de zestien neergelegd worden. Net voor rust ontvangt SV Aurora nog een penalty, waardoor Milton van Dam de kans krijgt de 1-2 in te schieten.

In de rust moedigt trainer Gerard Pouw de spelers nog eens aan en drukt ze op het hart niet meer achter SV Aurora aan te lopen. Wij bepalen het spel en moeten dit nu toch echt ook laten zien. Met die boodschap beginnen we de eerste 20 minuten van de tweede helft ook weer goed te voetballen. Hoewel Sander Mocking afgelopen jaren op het middenveld gespeeld heeft, bewijst hij vandaag thuis te horen in de aanval. De spits van SVF pakt de bal achterin af van de verdediging en loopt om de keeper heen. Sander rond de actie af door de bal achter de keeper in het net te tikken, een echte spitsengoal dus. Met een stand van 1-3 verwacht je dat de wedstrijd geen wedstrijd meer is, maar niets is minder waar. SV Aurora scoort met een mooie kopbal de 2-3 en blijft geloven in een gelijkmaker. Ook enige nervositeit bij de supporters: er wordt nog een fakkel op het veld gegooid. Gelukkig pakt de aanvoerder van SV Aurora deze bij de hand en gooit deze het veld af, misschien ook een ideetje voor het profvoetbal? Afin, door goed keeperswerk van Marcel Laros blijft de wedstrijd SV AURORA – SVF 2-3.

Hoewel de rivaliteit op het veld zichtbaar was hebben zowel publiek als spelers er een uiterst sportieve wedstrijd van gemaakt. We kijken uit naar de thuiswedstrijd, waarin SV Aurora ongetwijfeld uit is op revanche. Man of the Match vandaag: Sander Mocking. Sander bleef tot de laatste minuut hard werken en heeft een belangrijke goal zelfstandig opgezet en afgerond.

Dan nog een afsluiter, volg ons op Instagram of Facebook om tijdens de wedstrijd op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen! Volgende week zijn we een dagje vrij, maar we zien jullie graag weer op zaterdag 28 oktober om 14:30 uur. We trappen dan op sportpark De Nieuwe Kamp af tegen Eemboys 1. Bedankt Renée en Wim voor de gemaakte foto’s, die in onderstaande linkjes te bekijken zijn: