SVF wint degradatie tobber tegen Schalkwijk, eindstand 0-1

12 May 2022 | Heren Zaterdag S.V.F. 1

Deze kop boven dit verslag had ook zo maar anders kunnen luiden en wel als volgt:

S.V.F. doet goede zaken in derde periode!

De vierde klasse I is best een gekke klasse. Buiten de twee koplopers kan in principe iedereen van elkaar winnen en verliezen. Bijzonder verrassend is het feit dat SVF op dit moment de tweede plek inneemt in de derde periodestand. VVA staat bovenaan, maar die hebben reeds een periode en zullen zelfs wel kampioen worden. In voetbal zijn we ook heel goed in rekenen en in: “als dit gebeurt dan kan dat het gevolg zijn………” Feit is dat we op de tweede plek staan en feit is dat we de derde periode zouden kunnen winnen…….. Dat gaat niet gebeuren natuurlijk, maar het kán wel……… Stel…: dat we zaterdag winnen van SVP, stel dat we daarna ook een sneaky driepunter boeken tegen Aurora en daarna ook nog winnen van VVA (die zijn dan toch al kampioen en die komen dan met het vierde elftal) en stel dat we dan thuis ook nog Musketiers (op het gras) aan de zegekar binden… Gaat allemaal niet gebeuren natuurlijk…., maar het zou wél kunnen. Dan is op dit moment alleen Odijk nog een gevaarlijke concurrent… En stel… dat we idd vanaf nu alles winnen en Odijk verliest punten (in het voetbal is niks onmogelijk) en dat we daarna de nacompetitie om promotie ook nog winnend afsluiten? Gaat niet gebeuren uiteraard maar het kan wél. Er zijn gekkere dingen  gebeurt in het voetbal. Dan zouden we komend jaar zomaar 3e klasserkunnen zijn…. Stel, stel, stel, en als dit, en dan dat…….? We gaan eerst maar eens kijken of het huidige degradatie/promotie reglement hierin voorziet? Succes K.N.V.B… worden jullie al een beetje zenuwachtig?

Zoals bij jullie inmiddels bekend, beginnen we met het ontmoeten van “ouwe” bekenden bij onze tegenstander. Dat begint vandaag met Hans van Echtelt, die ik vanavond ontmoette in een volledig lege kantine van Schalkwijk. Geen kip te bekennen daar, behalve de fietsenmaker van Hans die achter de bar stond. Met Hans is het leuk om verslagen uit te wisselen, maar vooral ook is het leuk om samen met regelmaat “verhalen vanuit de oude doos” terug te halen.

Vervolgens een ontmoeting met Wessel Peek. Wessel heeft bij ons Hoveniersbedrijf stage gelopen en tot mijn verbazing voetbalt hij vandaag niet mee. “Zeg maar tegen die Tangelder(trainer Schalkwijk) dat hij geen verstand van voetbal heeft” vertelt Wessel mij….(oei….) Wessel voetbalt nu in het tweede en mocht vandaag gewoon trainen. Toen ik “deze frustratie” volgens afspraak aan Marco Tangelder vertelde, gaf hij mij eenzelfde antwoord als Wessel: namelijk dat juist Wessel geen verstand van voetbal heeft…. Ik ga me niet mengen in hun discussie ? dat zoeken ze maar lekker zelf uit….. Ook kwam ik nog vele andere bekende tegen waaronder: Carolien van de Ven (oud directeur Onderlinge Schalkwijk), Wim Uijttewaal (grensrechter) Peter van Wijngaarden (oud-voorzitter) en natuurlijk ook nu weer erelid van Schalkwijk: Frans van de Berg. Frans die vlugger praat,dan dat Schalkwijk voetbalt…….. ? (geintje Frans) maar altijd voor een warm welkom zorgde.

Het betrof vandaag een avondwedstrijd en zo kwamen we terecht op het enige verlichte veld van vv Schalkwijk. Een veld wat nou niet direct uitnodigde om eens “een lekker potje voetbal op de mat te gaan leggen”. Hobbels, kuilen en gras bijna !!! tot aan de knie-oksels (waar herken ik dit van?) waren ons beider deel.  Kortom: het werd een lastige avond voor beide teams, met zoals we gewend zijn bij slechte velden: veel strijd en lange ballen. “Hotseknotsbegoniavoetbal” zei Bert Jacobs dan vroeger bij FC Utrecht. SVF ging daar het beste mee om en creëerde een balbezit percentage van toch zeker 65 a 70 procent. Na 8 minuten mocht SVF de 5e corner nemen en in totaal werden dat er in de eerste helft zelfs 12, tegenover 2 voor Schalkwijk. SVF kreeg behoorlijke mogelijkheden en ook een paar grote kansen om op voorsprong te komen. In de 14e minuut een goeie actie van Freek, die al slalommend een aantal Schalkwijkers passeert, maar verzuimd om de bal breed te leggen naar vrijstaande spelers. Freek voert enkele malen zijn acties te ver door, waardoor dan uiteindelijk het gevaar verdwijnt. Leermomentjes denk ik……. om op het juiste moment de bal te spelen, waardoor anderen kunnen scoren. Dit neemt overigens niet weg dat Freek het op zich best goed doet, net zoals Nick die ook steeds beter begint te presteren. Nu nog de finishing touche mannen, want daar gaat het iets te vaak nog niet helemaal goed. In de 27e minuut krijgt Freek een 100 % kans, echter met zijn “verkeerde been” zorgt hij er voor; dat de bal aan de voor ons verkeerde kant van de paal,tot oud bal beland. Tot aan de 35e minuut blijft dit spelbeeld zich voordoen: SVF duidelijk de betere ploeg, maar in de score is er geen verandering. Net voor de rust kruipen deSchalkwijkers uit hun schulp en zij krijgen ook mogelijkheden. Marcel moet een paar keer handelend optreden om zijn doel schoon te houden en dit doet hij “met verve.”

De tweede helft geeft toch een ander beeld. Schalkwijk gaat uit een ander vaatje tappen en er ontstaat meer inzet en strijd. Een echte spannende derby is hiervan het gevolg, oftewel: “het spel is op de wagen”. Het wordt wat harder allemaal zonder dat er (gelukkig) te fors over de streep gegaan werd. Daar had scheidsrechter Salamanakis overigens ook goed de hand in, want ondanks een ietsiepietsie mindere tweede helft ten opzichte van de eerste, floot deze man een uitstekendepartij!  Scheids Salamanakis dus, die nauwkeurig en eerlijk geassisteerd werd door twee prima linesman: Wim Uijttewaalbij Schalkwijk en Roland Versteeg bij SVF. Ik denk dat iedereen het er wel over eens was dat dit trio een prima prestatie heeft geleverd. En dat bleek ook wel tijdens het nagesprek in de bestuurskamer: geen enkele wanklank!

We gaan door met de tweede helft, waarbij in de 53e minuut in het strafschopgebied van Schalkwijk een zeer onnodige en domme overtreding werd begaan op Rik vd Mispel. Bal niet in de buurt, maar scheids Salamanakis wél en dat betekende een terechte strafschop. Rik eist de bal op, hoewel dat meestal niet verstandig is wanneer jezelf gevloerd bent. Maar niks is minder waar: vol overtuiging schiet Rik de bal achter Ramon Wieman, oftewel 0-1 en de thuisploeg op terechte achterstand. Schalkwijk geeft zich echter niet gewonnen en het spelbeeld blijft maar heen en weer gaan. Mogelijkheden volgen elkaar snel op en er ontstaat een wedstrijd vol stress had ik het idee, met soms zelfs enige irritaties en opstootjes. Maar ook hier gaat de scheids op de juiste wijze mee om.

Ik ga nu een lang verhaal kort maken: SVF trekt de 0-1 over de streep en neemt hier mee revanche voor de 0-1 geleden thuisnederlaag. We leven nog…, hoewel Aurora op de valreep met 1-3 wint bij Oranje-Wit, nadat zij tot in de 85e minuut tegen een achterstand aan hebben gekeken. Het wordt nog uitermate spannend, te beginnen aanstaande zaterdag thuis tegen SVP en daarna uit naar onze noorderburen Aurora. Er kunnen nog “gekke” dingen gebeuren in de komende 4 “finales”. Let trouwens effe op: de wedstrijd tegen Aurora begint volgens de gegevens om 14.00 uur ?

MOTM en tevens matchwinner werd Rik van der Mispel, die hiermee de wasbon van Was by Duurstede opstrijkt.

Onze beide buitenspelers Rik en Nick laten de laatste wedstrijden trouwens goeie dingen zien. En ook Bart was weer goed bezig, ondersteund door het middenveld. Maar zeker ook de gehele achterhoede met Nando “aan het roer” verdiende vandaag een compliment.

Conclusies: slecht veld met lang gras maar dat geld voor beide ploegen, SVF in de eerste helft de betere, echte derby begon eigenlijk pas in de tweede helft, twee hard werkende clubs, een prima Rik die dus matchwinner werd, we leven nog in de degradatiestrijd, zeer sterke scheids met prima assistenten, uiteindelijk verdiende overwinning voor SVF.

Na de wedstrijd samen met een aantal mensen nog even geëvalueerd onder het genot van een drankje en (heerlijk) hapje en zo zal straks de tijd uitwijzen of we elkaar volgend jaar weer tegenkomen.

Foto’s van Wim staan in een album.

En Wessel en Marco… Jullie komen er toch wel uit samen…?? ?

Groet, Kees

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy