SVF VR1 tegen AMSVORDE VR1

22 Oct 2017 | Senioren, SVF VR1

Je zou denken in oktober lekker herfst weer, regen en kou. Wachtend op sneeuw maar niet vandaag. Het is super lekker weer, het zonnetje schijnt en de lucht is helderblauw. De warmste dag ooit in oktober. Het wordt een perfecte zondagmiddagvoetbaldag.

De speelsters van SVF VR1 speelde vandaag in haar nieuwe tenue, gesponsord door KiaOra Fysiotherapie Cothen. Bedankt voor de shirtjes dames.

Voordat de officiële aftrap genomen werd, mocht de meid van de wedstrijd samen met onze aanvoerster Debbie aftrappen en bij de tegenstanders scoren. Ze passeerde een paar speelsters en vervolgens 1 op 1 met de keepster en ze schoot hem in het netje. Goed gedaan Milou.

Na de nederlaag van vorige week tegen VV Maarssen was mijn motto “Verliezen is geen optie” maar ik heb makkelijk praten langs de zijlijn 🙂
Als je een kaartenhuis hebt en je een kaart wegpakt dan zakt die volledig in elkaar. Dit is wat we vandaag gaan doen. Lekker voetballen en ons zelf belonen met drie punten. De tegenstanders zagen er door hun outfit levensgevaarlijk uit. In het begin was het een beetje rommelig in het veld, niet snel later pakte beide teams hun eigen spel op. Er is geen I in team, samen zijn we sterk, dus durf de bal te spelen. Na ±20 minuten spelen was er een mooie aanval vanuit het middenveld naar Amy, die op de rechtervlak de tegenstanders passeerde en hem mooi en gepast gaf aan spits Debbie, die hem er jaagt GOOOAAAALLLL 1-0.

Moeilijke ingooi van Anouk naar Mariska die hem net boven haar borst aan moest nemen waardoor balverlies snel was. Hier konden de tegenstanders gebruik van maken, en dat deden ze goed 1-1. De wel bekende uitspraak van Brian Clough ging door mijn hoofd “Als god wou dat voetbal door de lucht gespeeld werd, dan had hij daar wel gras gezaaid” na een tijdje hadden de meiden mijn gedachtes gehoord en gingen ze de bal lekker over de grond spelen.  Debbie die samen met Anne voorin aan het strijden waren voor een doelpunt. Flipperkast in de vijf meter gebeid van de tegenstanders. Debbie wel Debbie niet dan weer Anne wel en Anne niet, hij wilt er niet in.

De bal is rond en die kan soms heel gek rollen (en nergens is het groener dan op zuid bij Feyenoord). Amy had gisteren (zaterdag) avond haar ontgroening in de Kuip. Ze kon daar genieten van echt voetbal, helaas heeft ze niet gezien hoe je moet scoren. Het is net of er een duistere vloek is uitgesproken door de boze heks (van: once up a time) dat er niet gescoord mocht worden. Wel kon ze de aanvallen toepassen in haar spel. Via de zijlijn trok ze met haar korte pootjes een sprint en kon hem richting het strafschopgebied te schieten. De juiste mensen op de juiste plaats, Debbie die een Dirkje K na deed en hem snoeiend hard op het doelschoot. De keepster kon hem net onderkant lat eruit tikken met haar vingers.

Sharuska die erin kwam voor Anne.  Ze kreeg meteen de kans om een Giotje te doen. 1 op 1 met een hijgende tegenstander in haar rug. Ze bleef kalm en koos een hoekje. Johan Cruijf zei altijd “je moet altijd ervoor zorgen dat je een doelpunt meer maakt als de tegenstander. Voetballen doe je met je hoofd en je loopt met je benen” BAMMMM 2-1. Steeds Voorwaarts, dat zijn de krachten die bij de groene meiden door de harten stromen. Wat er ook gebeurd, er zal altijd geknokt worden tot de laatste minuut van de strijd. De coaches/ trainers Tim en Roy moesten echter afgelopen dagen flink puzzelen in de opstelling. Op de training vielen er een paar geblesseerd uit. Er werd geïmproviseerd zo moesten Annick, Romy en Femke met het tweede mee doen. SVF VR2 speelde de wedstrijd hiervoor en heeft het veld voorverwarmd waar zij met 3-2 gewonnen. Annick die 2x 90 minuten heeft gespeeld, haar benen hadden daar geen kracht meer voor en kon de bal niet volledig en goed gericht schieten (Ik doe het je niet na, chapeau voor je winnaars mentaliteit).

Vrije trap van de tegenstanders veroorzaakt door een sterk spelende oma Dora aka Women of the match (Suus J). Ze moest wel, ze kwamen in haar aura. Ze kopte haar eigen veroorzaakte vrijetrapbal weg. Zo kreeg Amy de kans om het doel van de tegenstanders van dichtbij te bekijken. Zo dichtbij dat ze erbij neer viel met kramp en in het doel lag van de Amsvorde. Helaas moest ze het veld verlaten met een blessure aan haar hamstring. Niet veel later kreeg Debbie nog een kans om het af te maken, met een goeie karate trap waar menig karateka een voorbeeld aan kunnen nemen, schopt ze de bal op het doel maar tevergeefs. Romy die erin komt voor Lola die veel last had van haar bovenbeen, wat je kon zien in haar spel. Met bloed, zweet en tranen hielden de meiden het redelijk goed vol.

Het is spannend maar nog niet gespeeld tot de laatste fluit signaal. Mariska die de leiding neemt en positief coach. Overal te vinden op het veld en altijd aanspeelbaar is. Onze snelle spitta Debster kon nog een keer het doel benaderen, met voetbal moet je om je heen kijken en kijken waar je heen schiet. Normaal doet ze dat, het is waarschijnlijk de warmte en vermoeidheid die toeslaat. Als ze 4 meter naar links schoot dan ging die in de straks langs de paal erin. Nog steeds 2-1 voor met een doelpunt in zicht (Hij hangt in de lucht, ik voel het aan mijn water). Simone die rond de middenlijn de bal na voren jankt, de bal stuiterde over een verdediger heen en de keepster kon hem net pakken door middel van een sprongvorm. Wat zou dat geweldig geweest zijn als die erin ging!

Mariska heeft altijd sneaky balletjes met een draai erin (kan je me dit leren?) het was een mooie poging. Anne-Marie die een paar minuten met eerste mee mocht doen. Ze kon aardig mee komen met dit niveau. Ze is balvast en kon langs een paar meiden van Amsvorde komen, wil vanuit de draai een voorzet geven maar werd geraakt door de tegenstander. Corner genomen door Sharuska die Anouk zag, de tegenstander zag dat ook en kon de bal onderscheppen. Wil in paniek de bal wegschieten en schoot hard richting de doos van Anouk (AUUWWW). Nog een paar kansen in het zestien meter gebied van Amsvorde. De keepster was misschien net zo groot als ik (1.48) en stond te keepen als Edwin van de Sar. Vind het niet gek dat ze er niet in willen. Anne die een op maat gemaakte voorzet geeft aan Jesler en haar 1e doelpunt maakt (goed dien faam) AAAIIII!!!! 3-1

Amsvorde die nog een kans kreeg om op onze helft te komen. Gelukkig hebben wij onze Pat die goed stond te keepen. Daagde de tegenstander nog even uit om de bal neer te leggen en dan weer op te pakken. De wedstrijd van SVF VR2 waar Mandy B haar eerste wedstrijd keepte stond Patricia Mandy te coachen. (LIEF VAN JE)  Stefan bedankt voor het fluiten!

Het is niet de sterke die wint, maar degene die wint is sterk. En dat hebben we laten zien. Ik ben trots op ons vooruitgang en ons spel (L)

Met vriendelijke Voetballeesplezier
Marinde Veenhof

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy