SVF – ‘t Vliegdorp 2-3

25 Mar 2024 | SVF 1

“Da’s wel een hele summiere kop” hoor ik sommigen denken. En dat klopt natuurlijk ook, het is een andere “kop” dan we gewend zijn. Maar we hadden wel 10 verschillende koppen kunnen verzinnen ten aanzien van deze gespeelde wedstrijd. Een “kop” is bij een verslag natuurlijk bedoeld om in enkele woorden het wedstrijdbeeld te duiden. Maar deze keer is dat wel heel erg ruim uit te leggen. Ik ga een paar koppen weergeven die óók van toepassing hadden kunnen zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van: “SVF vergeet zichzelf weer te belonen”, of: “Vliegdorp uiteindelijk langs SVF”, of: “SVF onterecht naar nul punten”, of: “Vliegdorp toch wel verdiende winnaar van prima duel”, of: “Details beslissend in spannende wedstrijd”, of: “Goed spelend SVF pakt geen punten”, of: “Betere tweede helft bezorgd Vliegdorp de winst” en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Feit was dat beide teams er een goeie, sportieve en open wedstrijd van maakten, ondanks dat er een stevige en vervelende wind dwars over sportpark “de Nieuwe Kamp” waaide.

Ik zit me nu trouwens effe te bedenken dat ik eigenlijk maar weinig herinneringen heb aan voetballen in Soesterberg. En ik heb er toch echt al ruim 60 jaar op zitten bij SVF. Wél met lagere teams gespeeld bij SO Soest en bij SEC, maar niet bij ’t Vliegdorp en ook niet vroeger met de jeugd bij vv Soesterberg. Geen idee wat daar de redenen van zouden kunnen zijn, of zou ik dat “verbannen” hebben soms? Of net als politici in heikele situaties dan zeggen: “ik heb daar geen actieve herinneringen aan”? Best wel bijzonder eigenlijk, maar ik zou het inderdaad niet weten en dit punt nu dan ook maar even terzijde. Scheidsrechter vandaag was de heer Wim Wennekes en Wim kennen we inmiddels wel als iemand die je zo’n pot toe kunt vertrouwen. We hoeven weinig woorden aan deze beste man te weiden en ga er maar van uit dat dit betekend dat de scheids van vandaag een prima partij op de mat legde. Pupil van de week Noah Barten mocht met de bal op het doel van Loek Vermeulen (42 jaar!) afgaan en Noah scoorde op prima wijze. Kennelijk had SVF trouwens de toss verloren, want het is eigenlijk ongebruikelijk dat we beginnen met onze aanvallen richting de kantine. “Bekend soms bij onze tegenstanders en Psychologische Oorlogsvoering”?? U mag het zeggen 😊

SVF begint goed aan de wedstrijd en gaat scherp de duels in en daar moeten onze tegenstanders effe aan wennen. De eerste mogelijkheden zijn dan ook voor de thuisclub met pogingen van Joost en Wahib. Onze spits vecht felle (maar zeker ook faire!) duels uit met de grote voorstopper van ‘t Vliegdorp, Joey van Veldhuyzen. Een stevige kerel die echt goed kan voetballen en koppend nadrukkelijk aanwezig is. ’t Vliegdorp komt weliswaar iets beter in de wedstrijd en het word meer een open match, maar het is toch SVF wat duidelijk de betere ploeg is in deze eerste 45 minuten. Met name aanvoerder Sander speelt een prima eerste helft, maar hij is zeker niet de enige. Kansen volgen nu over en weer en het is gewoon vanaf de kant een leuke pot om te zien. In 5 minuten tijd krijgt Gijs van Woudenberg het dan op zijn heupen met twee doelpunten van zijn schoen. Eerst in de 40e minuut na een goeie actie van Joost weet Gijs af te ronden en amper drie minuten later (na een goeie diepe bal van Sander) knalt Gijs de 2-0 in de korte hoek achter keeper Loek Vermeulen. Heel even lijkt het er op dat Vliegdorp aangeslagen is en denkt: we hebben toch al de eerste periode, dus… Maar dan: net wanneer we bij SVF denken dat met een prima voorsprong de rust aangevangen kan worden, volgt er helaas een tegendoelpunt voor Vliegdorp. De eerlijkheid gebied te zeggen dat onze goalie Marcel er hier niet goed uitziet. Een houdbare bal verdwijnt (weliswaar met een stuit) tegen het net en de ruststand wordt zo derhalve geen 2-0 maar 2-1. En dat geeft de tegenstander en nummer 2 op de ranglijst uiteraard dan toch weer goede moed. We gaan rusten en vandaag wordt gelukkig niet vergeten om de scheids van de dag in zijn kleedruimte een AA-tje te bezorgen en ik begrijp dat er zelfs twee stuks! klaar gezet waren door Harry van Beek… 😊
De tweede helft start Vliegdorp fel en hun “topspits” weet na drie minuten medespeler Bennie van Essen vrij voor Marcel te zetten. Geheel vrij kan hij inkoppen, echter de bal beland over het doel en SVF komt daar wel heel goed weg. Met “topspits” bedoelen we uiteraard de nummer 9 van Vliegdorp: Mike Ligtvoet, (whats in a name?) We praten hier over een spits die er gewoon een stuk of 20 a 25 (of nog meer?) inlegt per seizoen en dat is voor een team toch wel heel erg prettig… Maar: dat gaat hem dan toch vandaag niet lukken, want Gijs de With legt hem behoorlijk en goed aan banden. Laten we wel wezen: wanneer je als tegenstander zo’n spits geen goal toestaat en wanneer jij dan zelf ook nog af en toe gevaar kan stichten in het 16 meter gebied van je tegenstander, dan heb je het gewoon prima gedaan. Toch komt Vliegdorp op gelijke hoogte, want na niet goed ingrijpen volgt er een schot welke door een mêlee aan spelers in het doel verdwijnt. Stand na 8 minuten in de tweede helft in evenwicht en het duel kant echt alle kanten op. Vliegdorp scoort zo op voor hen psychologisch prima momenten uiteraard, net vóór rust en net ná rust… En dat zijn dan toch stevige tikjes voor een tegenstander. En eerlijk is eerlijk: Vliegdorp wordt nu sterker en wil kennelijk het kampioenschap nog niet uit het hoofd zetten en dat snappen we volkomen uiteraard. Wat is er mooier dan een kampioenschap vieren. Waar Marcel er bij het eerste doelpunt niet helemaal goed uit zag, laat hij nu zien wat hij wél allemaal kan. Met drie uitstekende reddingen houd hij SVF nu op de been, vooral in 1 op 1 situaties! En ook Loek Vermeulen moet nog een aantal keren optreden om de gelijke stand te waarborgen. Het blijft een wedstrijd die alle kanten op zou kunnen gaan, maar Vliegdorp zet nog even een tandje bij. Enkele van hun individueel betere spelers gaan uiteindelijk de beslissing brengen. Eerst wordt Wahib nog (onterecht? en mogelijk het enige discussie-puntje t.a.v. scheidsrechter Wennekes?) afgefloten in een duel waar beide spelers enig duw-werk verrichten en deze keer Wahib als winnaar uit de strijd kwam, met een fraaie goal. Je kunt er idd over twisten, maar de scheids zal ongetwijfeld zijn eigen visie hebben en dat kan en dat mag! Geen doelpunt dus, vrije bal tegen en aan de bak om de gelijke stand over de streep te trekken. Voor alle duidelijkheid: Wim Wennekes heeft met zijn beslissingen geen enkele invloed uitgeoefend op de eindstand en heeft gewoon prima gefloten! Zou best graag iedere wedstrijd zo’n scheidsrechter willen hebben. Dan volgt de 85 minuut in de wedstrijd en moet SVF alsnog een doelpunt en derhalve ook de nederlaag toestaan. Een vrije bal wordt doorgekopt en niemand legt de nummer 11 (Hein van Veen) van Vliegdorp ook maar iets in de weg om binnen te koppen. Een deceptie voor de thuisclub, want ondanks een prima wedstrijd hebben we géén punten. Anders dan vorige week bij Eemboys: toen speelden we slecht maar namen wel de punten mee naar Cothen. Tsja, je kunt er lang over nadenken wat prettiger is, maar ik weet het dan wel…. 😊 Of toch niet…?

Na de juiste tijd bijgetrokken te hebben fluit Wim Wennekes voor de laatste keer deze leuke en vooral ook sportieve pot voetbal, zonder kaarten! Opvallend was voor mij het grote respect voor elkaar, na best soms wel pittige duels. Hulde voor beide teams met een prima acceptatie óók jegens de leiding! Wanneer ik onze spelers cijfers zou moeten geven, dan vind ik dat iedereen minimaal een 7,5 heeft verdiend met een paar uitschieters naar boven: Sander, Gijs de W. en Stijn een 8 en Gijs van Woudenberg ondanks zijn halve wedstrijd een mooie 8,5. En omdat Gijs v W maar een halve wedstrijd speelde, is toch Stijn voor mij de MOTM.

Donderdag a.s. speelt ons eerste elftal een oefenwedstrijd uit bij UVV. Daarna effe rust en dan op 6 april gaan we naar SVMM.

Opstelling: Marcel Laros, Jesse Bongers, Nando Koedam, Gijs de With, Stijn Brandts, Gijs van Woudenberg, Joost Pouw, Wahib el Makrini, Sander Mocking, Rik vd Mispel, Rigino Odijk, Wissels: Edwin van Rooijen, Tim van Galen, Bas Terlouw, Rik Resink, Bram Verkuijl.

Foto’s van Wim Terwint staan in een album.

Balsponsoren: Erik Vernooij en Erik Leferink.
Sponsor loterij: slagerij Bert Zumbrink. Sponsor MOTM: Was by Duurstede