SVF – ’t Goy: Hard gewerkt… geen punten

04 Oct 2021 | SVF 1

Het beloofde een mooie dag te worden zaterdag 2 oktober. Alles stond in de steigers om er deze dag een feest van te maken. Drie senioren teams thuis, oftewel “lekker veel volk over de vloer”. Nu eerst nog de derby-wedstrijd tegen onze buren van deze keer ’t Goy. Een dorpsclub welke veel aanwas heeft vanuit Houten en zo hun “kleine” club een waardig bestaan kunnen garanderen. En dat doen ze natuurlijk hartstikke goed daar! “Een warm bad waar ik in terecht kwam vanuit Houten” vertelde hun teammanager (wij noemden dat vroeger gewoon “leider”) Jeroen den Houdijker. Aardige vent trouwens, maar dat terzijde.

’t Goy heeft gewoon een goed team, waar het moeilijk van winnen is wisten we al wel en dat werd bevestigd in de loop van de middag. Nadat pupil van de week Miles van der Vliet de keeper van ’t Goy verschalkte, floot arbiter C. Alflen voor de aftrap. SVF begon uitstekend met een prima kopkans voor Najib. Hij kon er helaas niet voldoende kracht achter krijgen, waardoor keeper Youri van Dokkum van ’t Goy weinig moeite had om deze kopbal onschadelijk te maken. In de vijfde minuut een kans voor ’t Goy, maar Chris Hooyman schiet ver over. Het spel gaat op en neer in de eerste 20 minuten en kansjes zijn er voor Ralf van Zanten en Freek Scherpenzeel van SVF, maar ook ’t Goy blijft zeker niet ongevaarlijk. In de 16e minuut moet Sander Mocking middels een overtreding even een aanval onderbreken. De vrije bal wordt door ’t Goy ruim over geschoten. In minuut 20 krijgt Ralf van Zanten een dot van een kans. Een dieptebal van achteruit weet hij over de keeper te loppen, echter de bal gaat helaas een kleine 30 centimeter over.

Na zo’n 25 minuten neemt ’t Goy toch steeds meer het heft in handen. Zij worden wat rustiger aan de bal en beginnen beter te voetballen. Toch krijgt SVF nog een enorme kans, maar door een matige communicatie tussen Rik vd Mispel en Ralf komt hier helaas niks uit voort. En dat had wel degelijk een goal kunnen (en moeten) zijn. In de 38e minuut volgt een vrije bal voor ’t Goy, bijna op de achterlijn van SVF. Er volgt een rommelige situatie waarbij de achterhoede van SVF de bal niet goed weggewerkt krijgt.  Uiteindelijk ontvangt de nummer 10 van ’t Goy, Chris Hooyman, de bal plotseling vrij voor de voeten en hij maakt er met een hard schot in de kruising 0-1 van. Weer een kwestie van: wanneer je zelf niet scoort, dan… Hoewel: eerlijk is eerlijk: ’t Goy had zich wel degelijk ook een aantal keren erg gevaarlijk voor het SVF doel gepresenteerd.

De tweede helft begon SVF nog goed met een prima redding van onze keeper Marcel Laros en een goeie kans voor Rik. Echter in de 55e minuut zijn we de organisatie plotseling helemaal kwijt en kan Chris Hooyman vanuit een mooie voorzet, geheel vrijstaand de 0-2 op het scorebord zetten. We waren er gewoon even niet goed bij.

Trainer Joost Kooijman gaat wisselen en Mick vd Bildt vervangt Rik, die inmiddels niet echt goed meer in de wedstrijd zat. Niet erg, soms heb je dat nou eenmaal. Mick brengt veelal behoorlijk wat energie met zichzelf mee en weet na een goeie pas van Rigino Odijk een prima schot af te vuren, welk maar rakelings over het doel van  Youri van Dokkum gaat. Dit had de aansluitingstreffer kunnen zijn, echter 20 cm (te hoog) kan soms veel betekenen. In een derby is het niet vreemd wanneer er heel soms opstootjes zijn en door zo’n opstootje ontvangen Freek Scherpenzeel van SVF en Sam van Dam van ’t Goy een gele kaart.

In de 65e minuut komt Lucas Versteeg voor centrale verdediger Stephan Rieff, met als doel om het ’t Goy vanaf het middenveld moeilijker te maken. We zullen toch meer aan voetballen toe moeten komen om alsnog een punt te kunnen behouden in Cothen. Nadat Lucas 4 minuten in het veld staat, kan dit plan echter al wel de prullenbak in. Bij een uitbraak van ’t Goy kan Mitchel Goes alleen af op Marcel Laros. Marcel tracht met een prachtige snoekduik Mitchel van scoren af te houden, maar neemt in zijn vlucht ook de nummer 9 van ’t Goy daarin mee. Je kunt twisten over de vraag of dit een penalty zou moeten zijn, maar persoonlijk kon ik me wel vinden in de beslissing van de heer Alflen, die overigens wel redelijk floot maar naar mijn mening ook weer niet zijn allerbeste dag had. Maar net als vorige week had de arbitrage totaal geen invloed op de uitslag. Nummer 9 Mitchel Goes ging zelf achter de bal staan en liet Marcel kansloos. 0-3 dus en de wedstrijd was gespeeld!

Een prachtig kop doelpunt van onze rechtsmidden Najib el Makrini werd naar veler mening nog geheel onterecht afgekeurd vanwege het vlagsignaal van de assistent, waardoor ook de eretreffer ons ontnomen werd. In de slotminuten moest Marcel nog enkele keren zijn talenten laten zien, om een nog grotere nederlaag te voorkomen en zo kon het gebeuren dat Marcel werd verkozen tot Man Of The Match.

Conclusie: Een mooie derby vanuit de vele derby’s welke dit seizoen gaan volgen. SVF heeft keihard gewerkt om de punten thuis te houden. Met name de eerste 20 minuten was er de kans om op voorsprong te komen, maar voorlopig is scoren nog wel lastig voor ons. En zo ontstond er een zeer terechte overwinning voor ’t Goy, ze waren vandaag namelijk gewoon iets beter over de hele wedstrijd gezien.

Dat kon trouwens niet gezegd worden over de derde helft! Wat hebben we er na de wedstrijd een mooi feest van gemaakt met z’n allen. Goed georganiseerd, met weinig tot geen problemen bij de QR en ID controles en vooral heel veel sfeer en schik na al die nare corona perikelen. Ik was er ’s avonds rond 23.00 uur nog even en zag daar ook nog vele mensen vanuit Aurora en ook van vv ’t Goy. En bij navraag bleek dat we de derde helft (welke volgens afspraak keurig uiterlijk om 24.00 uur was afgelopen) wél gewonnen hebben… Een geweldige en positieve boost voor SVF als club en CHAPEAU voor iedereen die hier aan meegewerkt heeft!!

Komende zaterdag richting DVSA in Amerongen om 14.30 uur. Mogelijk kunnen we daar onze eerste drie punten gaan behalen? Zal ook niet vanzelf gaan, maar niet geschoten is zeker mis!

Foto’s van Wim Terwint staan in een album.

Groet,

Kees

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy