SVF steunt landelijke pleegzorgactie ‘Doneer je sporthek’

05 Nov 2018 | Laatste Nieuws

Heeft u het spandoek al zien hangen?
Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op dit moment wonen in Nederland 23.000 kinderen (0-21 jaar) tijdelijk niet thuis, maar bij pleegouders. Soms voor jaren. Die kinderen willen maar één ding: een fijne, veilige plek om tot rust te komen. Dankzij diverse acties stijgt het aantal nieuwe pleegouders. Alleen nog onvoldoende. Tijdens de landelijke Week van de Pleegzorg wordt daarom extra aandacht voor pleegzorg gevraagd én opgeroepen om pleegouder te worden. Onder meer via de *spandoekactie ‘Doneer je sporthek’. Ook SVF doet daar graag aan mee, omdat wij vinden dat elk kind support en een fijne gezinsplek verdient!

“U helpt een pleegkind erg als u hem/haar opneemt in uw gezin en support.”

Verschillende vormen van pleegzorg
Vaak zijn pleegouders bekenden van het kind. Zoals een oom en tante, opa en oma of vrienden van het gezin. Maar er zijn ook onbekende mensen die pleegouder willen zijn. Gelukkig maar. Want niet ieder kind kan bij familie of bekenden terecht.

Om pleegouder te worden hoef je geen ‘standaard’ gezin te hebben. Iedereen die het leuk vindt en in staat is een kind of jongere veilig en gezond op te voeden, kan zich als pleegouder aanmelden. Dus ook alleenstaanden, samenwonende of getrouwde stellen en samengestelde gezinnen, met of zonder kinderen.

Hele week of alleen weekenden voor pleegkind zorgen
Pleegzorg gaat veelal over zeven dagen per week voor een pleegkind zorgen, maar alleen een weekend per twee weken of maand kan bijvoorbeeld ook.

Meer weten over pleegzorg?
Neem een kijkje op www.rading.nl, bel voor vragen met De Rading op 030 – 272 43 53 of woon vrijblijvend een informatieavond bij. De data vindt u in de agenda. U bent van harte welkom!

*Aangeboden door De Rading Jeugd- & Opvoedhulp

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy