SVF scoort bonuspunten tegen DEV

25 Apr 2022 | Heren Zaterdag S.V.F. 1

Zaterdag 23-04-2022 en aan de orde was de thuiswedstrijd tegen DEV. Dat dit niet makkelijk zou worden dat wisten we, want DEV heeft een goed voetballend team waarbij wij in de uitwedstrijd terecht tegen een nederlaag aan liepen. Maar dat je nooit kansloos bent in het voetbal dat weet toch iedereen inmiddels wel. Dat is ook het mooie van voetbal: je kunt 75 % balbezit hebben, maar dan toch tegen puntverlies aan lopen. Bovendien had DEV net een zeperd achter de rug bij VVA en was SVF juist in de “winning mood” na een mooie overwinning op Oranje Wit. En zo weet je dus in het voetbal nooit hoe een koe een haas vangt……….

Uiteraard ook nu weer een leuk weerzien met “ouwe bekenden” waaronder natuurlijk met name oud-trainer Hugo Langras, maar ook met teamleider Nico Lantinga, trainer en oud-voetballer Rick Andeweg en assistent Arend van Ravenhorst. Vele ouwe koeien zijn weer uit de sloot gehaald en dat blijft toch iedere keer weer erg leuk. En toch is het een beetje gek dat de wedstrijden tegen DEV dan weer niet als echte derby gezien worden, wat we bijvoorbeeld tegen Schalkwijk en Odijk weer wel hebben. En ook die clubs liggen echt maar 2 dorpen verderop. Het zijn de “soms niet definieerbare krachten in en rondom het voetbal” zullen we maar zeggen.

svf-dev-2022

Onder de leiding van de heer M.G. Evers werd afgetrapt voor een toch wel bijzondere wedstrijd zou na afloop blijken. Laat ik trouwens deze keer maar eens meteen beginnen met de mannen die vandaag de leiding hadden. Vriend en vijand!! waren het er (ook ná de wedstrijd) over eens dat we vandaag toch een bijzonder goed arbitraal trio mochten hebben. Een uitstekende scheidsrechter, welke werd geassisteerd door twee goeie assistenten in  de personen van Arend van Ravenhorst (DEV) en Lars Odijk (SVF). Ze zullen best niet alles goed gedaan hebben, maar dan toch zeker wel bijna alles. Gewoon een verademing wanneer je met zulke mensen te maken hebt en geachte heer Evers: deze complimenten mag je wat mij betreft trots op zijn!

Dan het voetbal en we noemen even de belangrijkste fragmenten uit de wedstrijd:
De eerste 20 a 30 minuten kan SVF redelijk mee in de wedstrijd. SVF krijgt mogelijkheden (zo noemen we kansjes tegenwoordig) met acties van Wahib el Makrini, Bart van Dijk en Sander Mocking. In de 22e minuut een domper voor SVF, want Wahib verstapt zich op één of andere manier en moet met een fikse blessure naar de kant. Wahib is een belangrijke factor binnen SVF, niet alleen als aanspeelpunt, maar Wahib heeft laten zien dat hij thans ook kan scoren. Nick van Vulpen vervangt Wahib en Nick heeft vooral de laatste wedstrijden laten zien dat hij van waarde kan zijn. De schaarse mogelijkheden voor zowel SVF alsook voor DEV blijven zonder resultaat en DEV pakt in de loop van de wedstrijd steeds meer het initiatief. En toch blijft SVF ook kansjes krijgen, bijvoorbeeld in de 30e minuut met een corner van Nick, waarbij Rigino maar net de bal niet achter Mark Sluis weet te krijgen. Mark Sluis die (ondanks het overwicht van zijn  ploeg) ook later in de wedstrijd met zijn voeten DEV in de race moet houden bij een kopbal van Freek. Kansjes dus wel degelijk ook voor SVF met bijvoorbeeld pogingen van Bart en (later in de 2e helft) Rik, welke geen doel treffen. In minuut 40 komen we goed weg, want tijdens een scrimmage voor het doel van SVF volgt een schot welke via de binnenkant van de paal het veld weer in stuitert. Een doelpunt van een steeds beter voetballend DEV blijft dus gelukkig uit en dan kom ik weer terug op dat feit dat je in het voetbal niet beter hoeft te zijn om toch te winnen. (Ik herinner me hierbij een wedstrijd met ons oud 4e elftal, uit bij titelkandidaat Brederodes. Die ploeg heeft ons destijds letterlijk alle hoeken van het veld laten zien.  We kregen zelfs een penalty tegen die gestopt werd door onze keeper… Twee minuten voor het einde ontsnapt Everhard vd Mispel aan de buitenspelval en zet de 0-1 op het bord als einduitslag. Kampioenschap verspeeld bij Brederodes en Woest!! waren ze in Vianen. Ik wil er maar mee zeggen: “wat is nou eigenlijk beter…?” In voetballand tellen gelukkig ook vele andere zaken mee om resultaat te halen, waaronder: teamgeest, goed je taken uitvoeren, vorm van de dag en eerlijk is eerlijk: vooral ook een beetje geluk. Dat maakt voetbal nou juist zo interessant! Afijn: terug naar SVF tegen DEV: de rust werd ingegaan met de brilstand en eigenlijk hebben we vooral bij “medekoploper” DEV nog niet het “heilige vuur” gezien, hetgeen we bij de SVF’ers toch wel meer mochten ontwaren en aanschouwen.  Ik vermoed dat trainer Rick Andeweg ook geconstateerd had dat het anders moest, want de tweede helft werd SVF nog meer teruggedrongen op eigen helft. Ook kwam er meer fanatisme bij DEV in de ploeg, waarbij ik toch op moet merken dat het irritante geblér van voornamelijk DEV spelers juist tegen deze goed leidende scheidsrechter, wat mij betreft achterwege had mogen blijven. Ik begrijp enige frustratie wanneer het niet loopt, maar jullie hebben dit echt niet nodig. (moest ik toch even kwijt aan de leiding van DEV)

Inmiddels is DEV bezig om bij SVF de duimschroeven fors aan te draaien en in de 52e minuut moet Marcel 2x achter elkaar alle zeilen bijzetten om een doelpunt te voorkomen.  Maar op uitstekende wijze weet hij zijn doel schoon te houden en zelfs zou aan het einde blijken dat hij nu samen met Bart wel degelijk punten pakt voor SVF. Ondanks dat DEV zo ongeveer 70 a 75 % van het balbezit heeft, blijft SVF af en toe in de omschakeling best gevaarlijk. Dat blijkt in 55e minuut wanneer Sander na een “professionele overtreding” een vrije bal mag nemen op circa 30 meter van het DEV doel. Hij weet bij de tweede paal Bart te bereiken die met een zeer fraaie tegendraadse kopbal de 1-0 weet te maken. Dit doelpunt geeft SVF de energie en het vertrouwen om er nogeens een schepje bovenop te doen. En zo wordt DEV opgevangen door een team dat bereid is om extra stappen te zetten voor elkaar. DEV krijgt nog mogelijkheden, maar dat blijft in hoofdzaak toch echt beperkt tot schotjes van afstand, waar Marcel wel raad mee weet. Ook nu laat de SVF-staf weer alle wissels meevoetballen gedurende minimaal een  kwartier en misschien is juist dát wel één van onze sterke punten. Alle wissels gaan mee in de strijd en trekken samen met het gehele team de 1-0 over de streep. Er volgt een ware vreugde uitbarsting na het laatste fluitsignaal en dat begrijp ik wel.  Niet alleen is er een overwinning op de nummer twee van de ranglijst, maar ook zat het vandaag eens een keertje mee waar het in enkele voorgaande wedstrijden echt tegen zat. En eerder zei ik al dat je aan het einde van de competitie op de juiste plek staat. Dat kan 1 plekje schelen maar meer ook niet. Alleen kan dat ene plekje dit jaar wel heel erg belangrijk zijn. Eén plekje verschil kan namelijk deze jaargang degradatie of juist géén degradatie betekenen. Drie punten minder op de nummer 10 van de ranglijst opent nog wel degelijk perspectief. En zo worden komende wedstrijden toch weer mooie wedstrijden waar het ergens om gaat. SVF heeft met name vandaag laten zien dat het nog lang niet gedaan is. Hulde aan het gehele team.

Na de wedstrijd weer effe lekker over voetbal gekletst in de bestuurskamer en in de kantine. Trainer Rick Andeweg geeft aan dat hij niet begrijpt waarom wij niet op ons prima kunstgras voetballen en ik lees ergens dat het gras op ons hoofdveld zo’n beetje tot aan de knieën van de spelers kwam……? Beetje gek wel dat dergelijke kritieken meestal gebeuren na puntverlies… De discussie kunstgras of natuurgras kunnen we uren en zelfs dagen over praten. Alleen vind ik wel dat je dat moet doen met meer achtergrondkennis van zaken. Ik denk namelijk dat het voor ons team minstens net zo moeilijk is: wij trainen namelijk op ons kunstgras en voetballen op natuurgras. In het betaalde voetbal wil iedereen juist weer van het kunstgras af en dat is dan ook zelfs aan de orde. En in onze competitie West 1- 4e klasse I wordt er nog steeds door meerdere clubs op natuurgras gespeeld. Ik wil er maar mee antwoorden met de woorden van Johan Cruyff: “ieder nadeel heb z’n voordeel..…” en volgens mij is trainer Rick het daar ook uiteindelijk wel mee eens. Bovendien: wij hebben niet voor “Jan met de korte achternaam” samen met vele vrijwilligers later onze tribune daar gebouwd en ook hebben wij onze hele veld kunnen en mogen voorzien van bordsponsoren. Jullie denken toch niet dat wij die sponsoren in de steek laten? Daar zijn we juist enorm trots op! Oftewel: bij SVF speel je met het eerste elftal op ons hoofdveld en dat is natuurgras, behalve wanneer dat echt niet kan. Dan is het maar weer eens duidelijk!

Conclusies van de dag: Goeie leiding met prima scheids, DEV beter voetbal en veel meer balbezit, SVF veel passie en strijd met het gehele team incl. staf, verschil werd gemaakt door MOTM Bart, we leven weer met nog maar 3 punten achter nummer 10, best sportieve strijd met vooral in 2e helft beleving van beide kanten, ongelukkige maar zeer vervelende blessure voor Wahib waarbij we hopen dat het alsnog mee gaat vallen, SVF de gelukkigste vandaag maar zeker ook weer niet de punten gestolen,  gewoon een prima teamprestatie.

Op naar de volgende wedstrijd uit naar Candia, aanvang 14.30 uur.

Foto’s van Wim Terwint staan in een album.

Groet, Kees

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy