SVF – Schalkwijk, topprestatie op de nieuwe kamp!

09 Oct 2023 | SVF 1

Tsja…., hoor ik jullie denken, zo’n kop zegt helemaal niks natuurlijk, wat moeten we daar nu mee? Maar daar gáát het nou juist om, niet (alleen) de uitslag van 3-1 tegen onze buren vanuit Schalkwijk was belangrijk, de hele zaterdag was een ongekend amateur-voetbal-feest in Cothen. SVF 1, 2 en3 speelden een thuiswedstrijd en dat was aanleiding voor een heleboel SVF-vrijwilligers om er een mooie dag van te maken. Een springkussen voor de kids, een pupil van de week, een verloting met een fraaie prijs, sponsoren die uitgenodigd waren, een mooi aantal toeschouwers en bovendien had de van toepassing zijnde commissie aansluitend een “Oktoberfest” georganiseerd met bier en echte braadworst! Jeugdteams van de JO8 waren door onze selectie uitgenodigd voor een lunch en een gezellige middag. Lunch werd gesponsord door SPAR Cothen. Hartelijk dank daarvoor! En dit alles in samenwerking met onze PR- en kantine- mensen. En omdat ook het weer goed meewerkte werd het zo een prachtige zaterdag. Zelfs een zaterdag om niet snel te vergeten!

Maar laten we vooral (uiteraard ging het daar uiteindelijk allemaal wél om) de wedstrijd niet vergeten, want de eerste elftallen van SVF en vv Schalkwijk maakten er een -leuke -sportieve en vooral ook -spannende pot voetbal van, onder leiding van een jonge en goeie scheidsrechter. Niet te hopen dat deze jonge gozer nóg beter gaat fluiten, want dan zal hij snel de vijfde en vierde klasse ontstijgen……. Grapje uiteraard, want we hopen van harte dat hij zijn kwaliteiten snel op een hoger niveau kan laten zien, want dat verdient hij gewoon. SVF had zijn eerste twee wedstrijden verloren en Schalkwijk had al wel drie punten “in de tas”…., thuis behaald tegen DVSA en wilde dat aantal graag verdubbelen. Beide clubs waren derhalve gebrand op de overwinning vandaag.

Weer begon SVF matig aan de wedstrijd, want net als vorige week kwamen we snel op achterstand. Een vermeende handsbal waar niet voor gefloten werd, strooide enige verwarring in onze achterhoede waar Vince Seelen dankbaar gebruik van maakte. 0-1 en de angst sloop een klein beetje binnen bij de vele supporters van SVF. Maar deze keer liet de ploeg zien dat er vandaag andere afspraken gemaakt waren, namelijk: om de punten “koste wat het koste” thuis te houden. Zonder schrik werd de strijd opgepakt. Remco de Broeder begon nog met een schot op doel waar keeper Ramon Wieman wel raad mee wist. Vervolgens een verre ingooi van Bas Terlouw waarbij de bal bij Sander Mocking terecht komt. Sander vervult al enkele wedstrijden min of meer noodgedwongen de spitspositie en heeft het daar best moeilijk mee. Of is het punt dat hij inmiddels kersverse vader is geworden van dochter Joy, daar soms de oorzaak van…..? Feit is dat Sander nu met een sublieme actie Freek Scherpenzeel vrij zet voor het doel en hem de gelijkmaker laat scoren. Drie minuten later weer een goeie aanval van SVF waarbij Stijn Brandts met een fraaie dieptebal wéér Freek aan het werk zet. En Freek weet ook hier een uitstekend vervolg aan te geven door de bal voor de tweede keer langs Ramon Wieman te schuiven. En in de 30e minuut zal Freek zijn zuivere hattrick in de boeken zetten, want een door Schalkwijk niet goed verwerkte corner weet Freek ook vanuit de kluts in een doelpunt om te zetten. Een zuivere hattrick dus en de wedstrijdbal straks mee naar huis 😊 SVF blijft nu de betere ploeg, met name door de tomeloze inzet en vooral ook een verbetenheid welke we eigenlijk tot nu toe nog niet gezien hebben binnen de ploeg. Met name Gijs de With legt een uitstekende wedstrijd op de mat, waarbij hij een voorbeeld is voor het hele elftal. Er volgen nog kansen voor SVF middels Sander en een kopbal van Freek wordt schitterend gekeerd door de keeper van Schalkwijk. Vóórdat we zouden kunnen denken dat Schalkwijk hier niks tegenover zette, moeten we toch stellen dat dit wel degelijk anders was. Ook de tegenpartij bleef gevaarlijk met hun goeie voetballers waaronder de snelle spits Sam Diks en een handige Vince Seelen. Maar Bas speelde de snelle Sam toch wel uit de wedstrijd met zijn tomeloze inzet. Een Bas in vorm is echt moeilijk te bespelen met zijn fysieke inzet en dat merkte topscorer bij Schalkwijk Sam Diks vandaag aan der lijve.

Ruststand 3-1 en de tweede helft werd begonnen met een kans voor (wie anders?) Gijs de With. Ook Rigino, Sander en Freek kregen mogelijkheden, maar vv Schalkwijk gaf zich niet zomaar gewonnen en de ploeg ging op zoek naar de aansluitingstreffer. SVF moest iets terugzakken en Schalkwijk voerde de druk op met goeie mogelijkheden. Aan de zijlijn en op de tribune bleef de spanning om te snijden en waren we er dan ook pas een minuut of 6 a 7 voor tijd gerust op; dat de punten vandaag in Cothen zouden blijven. Echter vandaag was er weinig in te brengen tegen de verbeten thuisploeg en zeker wanneer ook keeper Marcel Laros zich tot één van de uitblinkers gaat laten gelden. Drie a vier uitstekende reddingen zorgden er mede voor dat Schalkwijk niet meer tot scoren kwam en het hoofd deze keer uiteindelijk moest buigen voor de thuisclub SVF. En ook onze ingebrachte wissels draaiden goed mee en trokken de overwinning samen over de streep. Nadat de referee een aantal minuten terecht “verlengde” floot hij deze leuke en spannende derby af met een toch wel terechte 3-1 eindstand.

Na de wedstrijd volgde een zeer gezellige “nababbel” in de bestuurskamer met trainers, leiders, bestuursleden én scheidsrechter. En natuurlijk met “good old” Hans van Echtelt, die een fles goeie wijn aan mij “verloor”, maar die uiteraard komende 2 Maart 2024 zijn revanche zal krijgen. Een nababbel zoals die bij een derby hoort te zijn: gezellig, met respect en natuurlijk met een hapje en een drankje….. En dat na een wedstrijd; gespeeld en beleefd op een manier zoals ook dát behoort: sportief en spannend en dat in de juiste volgorde! Wat kan 5e klas amateurvoetbal toch mooi zijn. Eigenlijk een wedstrijd zonder verliezers, maar daar zal Schalkwijk nog heel effe anders over denken. En in de kantine werd het nog lang gezellig met muziek en Bier und Bratwurst…😊 !

Opstelling: Marcel Laros, Nando Koedam, Gijs de With, Stijn Brandts, Bas Terlouw, Rigino Odijk, Remco den Broeder, Vince van Ee, Sander Mocking, Freek Scherpenzeel, Gijs van Woudenberg. Wissels: Bram Verkuijl, Edwin van Rooijen, Tim van Galen en Bart van Dijk. MOTM en de auto-Was-by- Duurstede-bonnen: Gijs de With en Freek Scherpenzeel, maar deze keer krijgt Marcel Laros ook een zeer verdiende bon!

En zo werd het dus een Topprestatie op ons sportpark, veroorzaakt door heel veel SVF’ers. Dank aan iedereen die meegewerkt heeft aan een prachtige zaterdag!

Wim Terwint heeft 2 fotoalbums gemaakt:

  1. Foto’s wedstrijd SVF – Schalkwijk
  2. Foto’s festiviteiten rondom wedstrijd

Groet, Kees

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy