SVF pakt het thuis weer op tegen Faja Lobi: Uitslag 1-1

12 Dec 2022 | SVF 1

Faja-Lobi is voor ons wel een “ouwe bekende” tegenstander. Het betreft een mooie en ook wel specifieke club uit het Utrechtse, met heel veel historie. Al weer een aantal jaren spelend “op het dak” bij IKEA en met hun markante oud-voorzitter Tom Bainathsah, maar ook met Willem Fränkel hebben we regelmatig discussies gevoerd. En ik heb het eerder verteld: waar andere verenigingen nog weleens probleempjes kenden tijdens wedstrijden tegen “Faja”, mogen wij zeggen dat onze verhoudingen altijd prima geweest zijn. De huidige naam zou moeten luiden: FajaLobi-KDS, in het verslag kort ik dat af naar “Faja”.

Vandaag dus thuis tegen FajaLobi-KDS, waarbij aanhaken of effe afhaken van belang was. Faja heeft de laatste wedstrijden prima resultaten geboekt, waar SVF het een poosje heeft laten liggen. Best spanning dus rondom deze wedstrijd, welke gefloten werd door scheidsrechter Middelham uit Oudewater. Eerst komt trouwens pupil van de week Tygo de Jong in actie, die al voorafgaand aan de eerste minuut van de wedstrijd, de 1-0 op het scorebord zou brengen. Echter later bleek dat de scheidsrechter dit doelpunt helaas niet meegeteld had. Jammer Tygo…

Faja kwam uitstekend uit de startblokken en kreeg na 3 minuten al een dot van eens kans welke (voor ons gelukkig) om zeep geholpen werd. Daarna liet ook SVF zich gelden. Eerst met een verre trap van Ewout van Rooijen die zijn maatje Kees van Dam wist te bereiken. Kees kon alleen door maar stuitte op keeper Dennis Holtackers van Faja. Kees kreeg nog een kans na een prima aanval van SVF, maar ook deze werd niet verzilverd. We noemen nu Kees van Dam die “normaal gesproken” niet in de basis staat, maar vanwege de vele blessures hadden we vandaag sowieso diverse andere “niet basis spelers” op het veld staan. Ewout van Rooijen, Edwin van Rooijen, Tigo Witkamp, Marcel Odijk, Dennis Dekker en ook Gijs van Woudenberg lieten vandaag zien dat zij wel zeer dicht tegen de basis aanzitten. Edwin en ook Gijs draaien overigens al een paar wedstrijden mee en gaan de concurrentiestrijd aan met de “gevestigde orde”. Alleen maar gunstig uiteraard, want gedurende een competitie heb je voor een eerste elftal gewoon minimaal 18 man nodig. In de 25e minuut volgt een prachtige aanval: Najib el Makrini passt diep op Rik vd Mispel en die weet een goeie voorzet precies op het hoofd van Kees te doen belanden. Kees kopt zeer fraai de 1-0 op het scorebord en dat was op dat moment ook wel terecht.

Scheidsrechter Middelham fluit best een goeie partij, echter een klein beetje vreemd is het; wanneer hij beide assistenten soms overruled. Maar eerlijk is eerlijk: hij volgt het spel van redelijk korte afstand, dus het gelijk zal telkens aan zijn zijde zijn. Toch meteen maar iets over de “assistent” van Faja, welke eigenlijk zijn taak als assistent niet echt helemaal goed uitvoerde. Met regelmaat laat hij de scheidsrechter weten dat hij het niet eens is met sommige besluiten en ook is hij meer bezig met eigen spelers dan met zijn eigen taak. Jammer, want er ontstaat best af en toe irritatie door dit gedrag. En belangrijker nog is het dat het zo wel erg moeilijk gemaakt wordt voor scheidsrechters. We bedoelen het niet vervelend, maar het zou wel goed zijn wanneer assistenten ook als assistent van de scheidsrechters hun werk doen. Want dit is nou juist vaak het grote verschil tussen grensrechters en assistenten… Geen enkele rancune, maar ik moest dit toch effe kwijt…

Faja-Lobi laat zien dat zij zeker niet ten onrechte hoog op de ranglijst staan. Ook zij krijgen behoorlijke kansen, maar ook zij vergeten af te ronden. Dit mede door goed optreden van onze verdedigers onder leiding van Ewout. Toch kan ook hij niet voorkomen dat de nummer 10 van Faja (Saeedreza Rahmansetayesh) de 1-1 binnen schiet. En zo ontstaat een voor toeschouwers vermakelijke wedstrijd, met kansen aan beide kanten. In de tweede helft wordt het wedstrijdbeeld ietsje grimmiger, waardoor scheids Middelham enkele gele kaarten dient te trekken, redelijk verdeeld over beide partijen. Het blijft overigens allemaal best binnen het betamelijke en ook is het uiteraard wel zo dat je met 3 punten vandaag goeie zaken kunt doen. Dus strijd is begrijpelijk.

In minuut 80 mag SVF een vrije bal nemen op circa 22 meter afstand van het doel. Najib neemt de bal in één keer “op de leers” en keeper Holtackers heeft de grootste moeite om de bal via de lat uit het doel te ronselen. Najib is trouwens al een aantal wedstrijden zeer goed bezig! Rigino Odijk krijgt nog een mooie kopkans, echter als een raket beland de bal net naast het doel in de ballenvanger. En nog steeds blijft het een open strijd, want ook Faja laat zich niet onbetuigd. Een diepe bal valt achter onze verdediging en Ewout moet zijn doel uit tot net buiten de 16meter. Met zijn borst (volgens Ewout en ook volgens Tim) weet hij de bal bij de spits van Faja weg te krijgen. Scheids Middelham vindt echter dat ook de hand van Ewout hieraan meegedaan heeft en blaast voor een vrije bal, maar geeft volgens de regels ook rood aan Ewout.

Volgens een aantal mensen zeer onterecht, echter de scheids is onverbiddelijk. Ook na de wedstrijd in de bestuurskamer kwam deze situatie nog even aan de orde. En dit gebeurde zoals we bij SVF en zeker ook bij Faja-Lobi-KDS in de bestuurskamers gewend zijn; het mag, mits dit maar op een normale manier en in goeie sfeer gebeurt. En dat was dan ook zo: wij hadden onze visie en scheidsrechter Middelham had zijn verhaal, welk gewoon geaccepteerd werd door beide clubs. In de wedstrijd mag er enige emotie zijn, ná de wedstrijd is het klaar!

Ewout er uit dus en omdat wij vandaag een keepersprobleem hadden, ging Tim van Galen op doel. Meteen mocht hij dus één en ander goed neerzetten om de vrije bal vanaf de rand van de 16 meter te keren. Dat deed Tim met verve, want hij wist (weliswaar in 2 keer) de vrije trap met een fraaie safe onschadelijk te maken. En zo eindigt een zeer vermakelijke wedstrijd in een terechte 1-1. Beide teams schieten hier niet zo erg veel mee op, sterker nog: we raken wat achterop bij de huidige koplopers. Toch hebben we goed gevoetbald en weer eens gescoord. En óók nog goed gevoetbald durf ik te zeggen, zeker nadat enkele basiskrachten verstek moesten laten gaan en vervangen werden door prima jeugdige mannen.

Kortom: prima en leuke wedstrijd, goeie scheids die dan weliswaar niet alles goed deed, (maar ja: wie doet wél alles goed??) wel verbaal “stevig” Faja óók vanaf de bank…, (verschil Utrechtse club versus dorsclub??) de grensrechter van Faja hebben we het al over gehad… erg blij dat wij onze beide Jeroenen hebben. Goed gekeept door Ewout en Tim, prima Najib en ook Kees, waarbij Kees er dus vandaag met de titel MOTM vandoor ging, gratis wasbeurt bij auto “Was by Duurstede” Kees….. 😊, beide clubs uiteindelijk tevreden met dit gelijke spel en na de winterstop deze drive doorzetten zou ik zeggen, een periodetitel behoort nog steeds tot de mogelijkheden.

Ik wens alvast iedereen hele prettige feestdagen en vooral een gezond en gelukkig 2023. Let op komende activiteiten bij onze club, want er staat nog wel het één en ander op de rol kan ik jullie vertellen!

Foto’s van Wim Terwint staan in een album.

Groet,

Kees

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy