SVF – Oranje Wit, SVF winnaar “pittig” degradatieduel

18 Apr 2022 | Heren Zaterdag S.V.F. 1

Vier(!) ploegen zullen degraderen vanuit de vierde klasse West 1 op zaterdag. Dit in verband met het feit dat volgend jaar een vijfde klasse ingevoerd gaat worden door de KNVB. Althans: dat is tot op heden onze kennis, hoewel er ook alweer berichten zijn dat dit alles een jaar uitgesteld gaat worden. Voorlopig volgen we maar de bestaande regels en die zeggen dus dat de onderste 4 ploegen een klasse lager gaan spelen. En zowel SVF en ook Oranje-Wit staan daarom fors in de gevarenzone.

Dus voor beide clubs was er “werk aan de winkel” op een zonovergoten sportpark De Nieuwe Kamp. Oranje-Wit (verder in dit verslag: OW) heeft in tegenstelling tot voorgaande seizoenen nu best een aardig team neergezet. In het verledeneindigde deze club steevast op één van de onderste plekken. Dat was volgens mij dan ook één van de redenen dat wij in de eerste wedstrijd van het seizoen (bij Oranje-Wit) door een stuk onderschatting tegen een nederlaag aan liepen. Na een 1-0 voorsprong bij de rust, werden we toen in de tweede helft geconfronteerd met een 3-1 eindstand. Geheel terecht trouwens want wat ik al zei: OW heeft thans een aantal goeie voetballers in de ploeg en wij zetten daar destijds gewoon te weinig tegenover.

In het vorige verslag (Bunnik – SVF) stelde ik; dat ik me eigenlijk reeds neergelegd had met het feit dat we volgend seizoen zeer waarschijnlijk vijfde klasser zullen zijn. Vandaag zouden beide clubs dus nog een laatste strohalm kunnen pakken en dat was in de wedstrijd ook duidelijk te zien. Er werd door zowel SVF en OW volop strijd geleverd en zelfs af en toe best redelijk gevoetbald. Ook trainer Joost Kooijman vertelde na de wedstrijd; dat samen met de staf geprobeerd was om de druk er een beetje af te halen. En het leek er op dat dit invloed had op onze mannen. Gewoon lekker voetballen was de boodschap maar dan wel met veel inzet en energie. Na de wedstrijd, met de 4-3 eindstand zou blijken dat dit gelukt was, maar we moesten wel tot het gaatje…

Voorafgaand aan de wedstrijd mochten we in de bestuurskamer scheidsrechter Caner Emik ontvangen en we vertelden dat beide clubs onderin draaien en dat het dus best een belangrijke wedstrijd was. Caner meldde dat we niet ongerust hoefden te zijn, twee weken geleden had hij min of meer zo’n zelfde wedstrijd tot een goed einde gebracht. En ook tijdrekken is niet aan de orde, want dat telt Caner er gewoon allemaal bij. En zo konden we dus met een gerust hart beginnen aan deze niet echte “derby.”

In de 9e minuut een actie van Sander (die na zijn hersenschudding van vorige week) toch weer startte in de basis. (Snel weer “gerecupereerd” zoals ze in België zeggen, of soms weinig hersenen….?? ?) Maar feit is dat Sander goed begon met zijn actie, waar uiteindelijk vermeend hands door de laatste man van OW niet waargenomen werd door dhr. Emik. Feit is dat anderen hier ook vraagtekens bij hadden, dus op zich konden we dit wel accepteren. SVF begint goed aan de wedstrijd met ook nog een prima actie van Lucas. In de 12eminuut volgt er een voorzet van weer Lucas, waarbij Wahib op doel kopt en de keeper de bal los laat. Rigino is er als de kippen bij om de losgelaten bal tegen het net te laten eindigen. 1-0 en een uitermate goed begin dus, in plaats van op achterstand komen we nu op voorsprong… In de 18e minuut ontfutseld Bas met behoorlijke maar zeker geoorloofde inzet de bal van de nummer 6 van OW. Die pikt dit niet en slaat Bas pardoes vol in het gelaat. Ik durf dit te zeggen, omdat ik op 4meter afstand langs de lijn dit gade kon slaan. De scheids heeft dit kennelijk ook gezien, maar volstaat tot veler onbegrip met een gele kaart, waar de nummer 6 natuurlijk niet meer op het veld had mogen staan. Afijn, we gaan verder en SVF zou SVF niet zijn wanneer we het onszelf weer ontzettend moeilijk gaan maken. Matig verdedigen in de 20e minuut zorgt voor de 1-1 en slordig en onnodig balverlies op het middenveld zorgt binnen een minuut daarna zelfs voor 1-2. Na een blessure hervat de scheidsrechter met een stuitbal, waarbij het erg vreemd is dat de bal aan OW geschonken wordt, terwijl SVF in balbezit was voorafgaand aan de blessure. (waar hebben we dat meer gezien?) Gelukkig levert dit geen voordeel op voor OW en zelfs pikt SVF de draad weer op met een prima aanval in de 40e minuut. Vince speelt Wahib aan, die met een uitstekende voorzet Sander in staat stelt om de gelijkmaker te noteren. Gewoon een prachtig doelpunt! Net voor de rust volgt er nog een corner waarbij Lucas al koppend de bal 20 cm over de lat bezorgd, waar dat uiteraard liever 20 cm onder de lat had moeten zijn. Rust dus met 2-2.

De tweede helft start SVF weer voortvarend met een goeie actie van Lucas, waarbij hij Freek via een assist de 3-2 in de touwen laat werken. Na een kwartier in deze tweede helft komen (zoals bijna altijd) de wissels. Bart komt voor Wahib en Nick komt voor (zijn zwager) Sander. Zowel Bart en ook Sander laten ook vandaag weer goeie dingen zien. Mooi wanneer je dergelijke spelers achter de hand hebt, de voorgaande 4 a 5 wedstrijden hebben laten zien dat we dan niet echt minder worden. Ook Adoni en Roy komen iets later als vervangers in de wedstrijd. Nog maar weer eens hulde aan de groep, maar ook aan de trainer en staf die de wisselspelersbijna altijd minimaal een kwartier laten meevoetballen.

De wedstrijd is inmiddels wel “pittiger” geworden en dat is ook niet zo gek wanneer we weten dat voor beide ploegen verlies gewoon eigenlijk degradatie betekend. Scheidsrechter Caner Emik heeft zijn handen vol en grijpt naar mijn mening iets te weinig en soms ook iets te warrig in. Wel is het zo dat beide ploegen weliswaar af en toe “pittig” spel laten zien, maar toch ook wel weer respect hebben voor elkaar. En: vervelend was dat op verbale wijze de mensen van OW behoorlijk aanwezig waren, hetgeen ook iemand van hun staf een gele kaart opleverde. Dit sloeg soms over naar de spelers van OW en daar wordt een ploeg meestal niet beter van. In de 55e minuut van deze wedstrijd volgt een corner van Nick, welke door Freek bij de tweede paal koppend wordt omgezet in de 4-2.  Mooie actie van Freek, die overigens op een later moment ook goed wegkwam bij een “pittige” ingreep. Ook dat had rood kunnen zijn vernam ik van mensen die daar veel dichterbij stonden dan mijn persoon. Dus eerlijk is eerlijk: wat dat betreft een gelijkspel…

Eerder vertelde ik al dat SVF best goed is in het alsnog zichzelf moeilijk maken na een voorsprong en dat gebeurde ook weer vandaag. OW krijgt eigenlijk pas na 35 minuten in de tweede helft een eerste schot op het doel van Marcel. Tot die tijd was SVF gewoon de betere ploeg, waarbij we vergeten om de wedstrijd te beslissen. In de 44e minuut, oftewel bijna aan het einde volgt een vrije bal voor OW, welke boven Marcel via de lat weer terugspringt in het veld. Een aanvaller van OW weet dit goed af te maken en zo is de marge nog maar weer 1 doelpunt. Scheids Caner laat vervolgens terecht bijna 12 minuten doorspelen, vanwege veel oponthoud en blessurehulp onderweg. Maar dan om bijna 16.30 uur (denk om onze derde helft scheidsrechter…) fluit hij toch af. SVF wint toch zeker wel verdiend weer eens, na een (ik zei het al eerder) pittige maar zeker niet onsportieve wedstrijd. Voor neutraal publiek kan ik het me zelfs voorstellen dat zij een leuke middag hadden met ook 7 doelpunten. Maar wanneer je “partijdig” bent dan is dat toch vaak anders. Ben eerlijk gezegd dan ook blij dat wij er 4 maakten en OW maar 3……

Conclusie: SVF was net ietsje beter dan Oranje-Wit, weer veel strijd en passie gezien van beide teams, scheidsrechter Caner Emik niet slecht maar volgens mij kan hij nog veel beter, scheids had volgens mij geen invloed op de uitslag, hoewel de (overigens zeer reële) teamleider van OW daar wel enige twijfels bij had, drie punten bijgeschreven en “we leven nog”.  Na de wedstrijd samen met ook diverse OW mensen een lekker biertje gedronken en zo hoort het natuurlijk ook te zijn. MOTM werd Lucas met de wasbon van Was by Duurstede en zo werd het al met al een mooie Paaszaterdag!

IMG_0425

Foto’s van Wim Terwint staan in een fotoalbum.

Groet, Kees

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy