SVF met zevenklapper langs OSO

20 Feb 2023 | Heren Zaterdag S.V.F. 1

Het is zaterdag 18 februari 2023 en vandaag is aan de orde de wedstrijd tegen O.S.O. Het gaat hier om een bijzondere club, ooit ontsproten vanuit de radio omroep begrijp ik. De afkorting O.S.O.  komt dan ook voort uit: Omroep Sport en Ontspanning. Opgericht in 1946, maar daarna een paar keer gewijzigd in verenigingsvorm. Even een kort stukje vanaf hun website: In 2004 is OSO gaan werken aan de verzelfstandiging van haar vereniging. Dit met de bedoeling te kunnen uittreden uit de overkoepelende organisatie binnen de omroep. In dat jaar bestond het ledental hoofdzakelijk uit niet omroepmedewerkers.(z.g. buitenleden) Vanaf dat moment was O.S.O. geen omroepclub meer!! Gezien de bekendheid van de club met de drie letters heeft het bestuur dit dan ook maar zo gelaten! Maar wel met een andere betekenis van de afkorting namelijk: Onverzettelijk, Sportief en Onoverwinnelijk……….

Verder worden we niet echt veel wijzer vanuit de gegevens, we kunnen er niet anders van maken dan dat O.S.O thans nog bestaat uit alleen maar één zaterdagteam. En dat klinkt natuurlijk best gek. Geen jeugd en op de website en vanuit KNVB gegevens kunnen we ook geen andere teams meer ontdekken. Echt bijzonder dat een club zo kan bestaan, maar O.S.O red het dus en dat is best knap!

We gaan naar de wedstrijd! Onze gasten van vandaag zetten soms bijzondere uitslagen neer. Winst tegen clubs waarvan je dat nooit gedacht zou hebben en dan weer verliespartijen waar je dat juist weer niet verwacht. Een onberekenbaar team derhalve en vandaag ging het er om wie weer een beetje de weg naar boven zou kunnen vinden. Na de prima wedstrijd vorige week uit bij VIOD, liet SVF er geen misverstand over bestaan dat er vandaag in Cothen niks te halen viel voor O.S.O. Niet dat S.V.F. nou een geweldige pot voetbal op de mat legde, maar wel was het zo dat onze gasten vandaag nagenoeg kansloos waren. Met Melvin nu (samen met Nando) in het centrum van de verdediging en Bas Terlouw weer op zijn vertrouwde plek in de ploeg, begon SVF uitstekend. Al na 8 minuten legt Rik vd Mispel de bal panklaar op het hoofd van Gijs van Woudenberg, echter Gijs kopt maar net naast. Nando Koedam (goed bezig na zijn blessure!) lost een schot welke via de keeper over het doel gaat. Ook Freek Scherpenzeel krijgt een kans, echter ook nu is de afwerking nog niet optimaal. In de 19e minuut is het voor wat betreft Gijs en Rik precies andersom: nu legt Gijs de bal klaar voor Rik en die rond keurig af tot 1-0. Dan een prima diepe bal van Najib El Makrini op Freek en na een merkwaardig duel met de keeper kan Freek zijn eerste doelpunt van de wedstrijd scoren. 2-0 en er volgen nog voldoende mogelijkheden om de score uit te bouwen, echter dat lukt nu nog niet helemaal. Heel af en toe doet O.S.O. van zich spreken, maar ze worden niet echt gevaarlijk.

Inmiddels hebben enkele spelers van O.S.O in de eerste helft al een gele prent mogen ontvangen van scheidsrechter JW van der Veer, voornamelijk vanwege “verbale activiteiten.” Heel veel clubs en spelers kennen Dhr. Vd Veer, want hij is reeds vele jaren KNVB scheidsrechter. En wanneer je Dhr. Vd Veer een beetje kent, dan zou je moeten weten dat hij de regels consequent en behoorlijk punctueel hanteert. En voor de goede orde: zo hóórt het uiteraard ook en daar is he-le-maal niks mis mee. Veel praten en vooral op een vervelende manier is geel en forse overtredingen zijn geel of rood! En de beslissing over de kleur is aan de scheids, punt, uit! En daar kreeg ook Rik vd Mispel mee te maken, want na een domme overtreding op het middenveld loopt Rik volledig terecht (en dom) tegen geel aan. En later in de wedstrijd maakt een speler van O.S.O een natrappende actie jegens onze spits en mag hij met rood van het veld af. En een minder vleiende opmerking (begreep ik van de scheids) van de trainer van O.S.O. die toesnelde naar de situatie op het veld, betekende dat ook hij met rood bestraft werd. Al net zoals in het betaalde voetbal wordt het verlies van punten heel vaak afgewend op de scheidsrechters. En ook vandaag dreigde één en ander in de schoenen geschoven te worden van de scheidsrechter, echter dan dienen we daar toch even vóór te gaan liggen! Hij zal dan misschien niet álles goed gedaan hebben vandaag, maar wanneer je als neutrale toeschouwer of als “analist” deze wedstrijd gezien zou hebben, dan kun je eigenlijk alleen maar vast stellen dat scheidsrechter JW van der Veer gewoon een goeie wedstrijd heeft gefloten. Voor mij als verslaggever in ieder geval een dikke voldoende en geen enkel verwijt jegens de kaarten welke uitgedeeld zijn. En al zéker niet kun je de scheids iets over de eindstand verwijten.

We gaan het nog maar even hebben over de tweede helft. In de 48e minuut raakt Freek de paal en weet O.S.O. de bal daarna op te ruimen. Uit de volgende aanval ontstaat de situatie met de rode kaart voor een speler van O.S.O. vanwege (na)trappen richting Gijs van Woudenberg. Een opstootje volgt, waarna ook de trainer van de bezoekende partij zich mengt op het veld in de discussie en na enige bewoordingen wordt de beste man van het veld gezonden. Het wordt nu echt vervelend en het gevolg is dat scheidsrechter van der Veer de wedstrijd tijdelijk stil legt. Wat mij betreft volledig terecht en wat mij betreft ook vanwege geheel onnodig gedrag vanuit O.S.O. Dergelijke taferelen op de velden in de 5e klasse KNVB moeten gewoon niet kunnen. Waar práten we toch over op dit niveau vraag ik me af… Ga gewoon lekker voetballen! En gelukkig gáán we weer starten, óók nadat er overleg is geweest met de mensen en vooral ook de spelers van O.S.O. Want eerlijk gezegd hebben we in het veld geeneens (hele) nare dingen kunnen ontdekken tussen de spelers onderling.

Na het oponthoud en met 11 tegen 10 is het een gelopen koers. De vrije bal waarmee SVF mocht beginnen na het oponthoud wordt door Rik genomen en van richting veranderd door een verdediger, waarna Freek al koppend zijn tweede doelpunt kan bijschrijven. In minuut 70 zet Gijs met een prima bal Freek alleen voor de keeper en kan deze zijn derde goal, oftewel een (niet geheel officiële) hattrick maken. Goed voetbal tussen Freek en Mick van de Bildt leidt tot de 5-0 die door Vince van Ee op de lijn wordt binnengetikt. Het mooiste doelpunt moet dan nog komen en hij komt van de schoen van Marcel Odijk. Marcel zit tegen een basisplek aan en ook vandaag laat hij weer een prima invalbeurt zien. Hij bekroond dat met een prima voorzet welke pardoes in de kruising beland! 6-0 en ook Marcel op de topscorerslijst. Rik schiet nog een keer op de binnenkant van de paal, maar de bal komt deze keer terug het veld in. Dan volgt er een ziedend schot van Melvin Bril, welke door de keeper van O.S.O (Rens Huntjens) weg gebokst wordt, echter precies op hoofdhoogte van Rik. En deze keer weet Rik daar wél raad mee en hij kan de eindstand van 7-0 aantekenen. Na de benodigde extra tijd fluit dhr. Van der Veer voor het laatst en kan SVF 3 punten bijschrijven.

In het kort: geeneens goed gevoetbald maar wel drie punten en zeven doelpunten, hattrick Freek, MOTM en Was by Duurstede Bon voor Freek, mooiste goal van en interview met Marcel Odijk, Marcel Laros een “clean sheet”, dank aan Dhr. Vd Veer, we sluipen weer naar het linker rijtje, vertrouwen opgebouwd voor spelers en staf, in de rust de prachtige pasgeboren dochter (Pien) gezien van Tim en Nina van Galen, kortom: op zich een goeie dag.

Foto’s van Wim Terwint staan in een album.

Groet, Kees

Persoonlijk naschrift Kees:

Hoe kan het nou dat een best sportieve wedstrijd tussen twee middenmoters in de 5e klasse tijdelijk stil gelegd moest worden…? En we willen ook eigenlijk hier geen schuldigen aanwijzen, maar kom op nou beste mensen…. Een stukje emotie kan ik me best voorstellen, maar laten we vooral vaststellen: het “gedoe” was in ieder geval zeker niet!!!!!!! de schuld van scheidsrechter JW van der Veer!  En ook niet vanuit S.V.F……..! En natuurlijk ben ik gekleurd, maar dit wilde ik toch maar graag even gezegd hebben……

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy