SVF met gemak langs Eemboys (0-5)

17 Oct 2022 | Heren Zaterdag S.V.F. 1

Vandaag, zaterdag 15 oktober 2022,  op bezoek bij een voor ons onbekende tegenstander. Eemboys in Baarn, daar was ik in ieder geval nog nooit geweest. En ik loop toch al wel een tijdje mee in het amateurvoetbal. Mag ik dat zeggen? Ja dat mag ik zeggen… ?  Ook nog samen met Harry van Beek bestuursdienst vandaag, dus ruim op tijd vertrokken we richting “tegenstander”. Daar aangekomen zag ik een dame staan, die ik ergens van kende. En eigenlijk had die dame dezelfde gedachte als ik en zo gingen we in gesprek. Het bleek te gaan om Mia Stevens en dat zegt jullie allemaal niks natuurlijk. Maar al snel kwamen bij ons tweeën de beelden wél binnen. Mia is geurende lange tijd gastvrouw geweest bij Olympia ‘25 in Hilversum en daar werden wij als bestuur altijd hartelijk ontvangen bij de wedstrijden die we daar speelden. Maar bovendien was Mia betrokken bij het KNVB selectieteam waar onze dochter Yvon enkele jaren (óók al weer bijna 25 jaar geleden….) in gespeeld heeft. Eerst trainde dit team op “Zoudenbalch” in Utrecht, echter het laatste jaar “mochten” we voor de trainingen naar Olympia ’25, op het Kininelaantje nummer 11 in Hilversum. Een “kriem” mogen we wel zeggen, want probeer tussen 18.00 en 20.00 uur maar eens door Hilversum heen te komen, om dan op tijd voor een training te zijn. Afijn, wel mooie herinneringen weer en zowel Mia alsook ik koesteren de mooie momenten en de bijzondere kontakten welke je gedurende al die jaren opdoet in het amateurvoetbal. Nu is deze dame ook gastvrouw bij onze tegenstander van vandaag en uiteraard werden we in de rust dus voorzien van lekkere koffie.

Dan de wedstrijd. De kop boven dit verslag had ook kunnen zijn: “S.V.F. verzuimd een monsterscore neer te zetten”. Maar dat is dan weer de negatieve benadering en dat proberen we verre van ons te houden. Maar… een monsterscore had wel degelijk gekund vandaag. Beide ploegen beginnen overigens goed op het prima bespeelbare maar wel natte en gladde veld. Kansjes over en weer, maar het is Gijs van Woudenberg die ons al heel snel op voorsprong zet. Gijs is net over vanuit de jeugd en heeft een paar wedstrijden nodig gehad om zijn draai te vinden. Die heeft Gijs kennelijk vandaag gevonden, want in de eerste helft scoort hij nóg een keer. Ook Eemboys doet van zich spreken, hetgeen resulteert in: -een aantal corners, -een paar prima en noodzakelijke reddingen van Marcel en -een ingreep van Tim die hem geel en een blessure oplevert. Marcel Odijk vervangt Tim, waardoor Edwin van Rooijen doorschuift naar het middenveld. En het blijkt dat Edwin zich daar iets beter thuis voelt, hetgeen hij laat zien middels enkele goeie acties richting achterlijn, met daarna een aantal prima voorzetten. Eén van die voorzetten wordt door Rik vd Mispel “op juiste waarde geschat” en uitstekend ingekopt tot de 0-2 stand. Na weer een goeie actie van Gijs v W. zet hij Rik alleen voor de keeper, echter de inzet beland tegen de paal. Ook Mick vd Bildt is weer aardig op de weg terug, na een jaar van blessureleed. Nadrukkelijk aanwezig met zijn snelheid en fysiek komt Mick op ruim 20 meter van het doel aan de bal. Een venijnig schot met een “vieze stuit” laat Mick los en de keeper van Eemboys heeft daar geen antwoord op. 0-3 dus en de eerlijkheid gebied te zeggen dat we Eemboys niet in staat achten om nog punten tegen ons te bemachtigen. Gijs v W onderschept vervolgens nog de opbouw van achteruit bij Eemboys en laat zien dat hij wel degelijk aardig kan voetballen. Gijs zet de 0-4 op het bord en met die stand gaan we naar de koffie bij Mia.

De tweede helft kunnen we kort over zijn, dan zijn jullie ook een keer iets eerder klaar met lezen… Bart van Dijk komt in de ploeg voor Gijs v Woudenberg en we gaan er eens goed voor zitten. Bart staat erom bekend dat hij makkelijk scoort, maar daar kwam hij vandaag niet aan toe. Kennelijk moet Bart iets meer tegenstand hebben om zijn klasse te laten zien. Kees van Dam komt voor Rik en Kees wordt door Bart knap “weggestoken” en alleen weggestuurd richting het Eemboys doel. Knap rond Kees dit af en wordt het 0-5. Dit trucje volgt nog een keer, maar hier wordt Kees afgefloten voor buitenspel. De keeper van Eemboys laat vervolgens enkele risicovolle “voetbalacts” zien waar wij te weinig mee doen. Kwam dat door de stand? Vonden we het wel prima zo? Volgende keer toch maar iets meer  druk zetten wanneer keepers denken hiermee weg te komen…

Kortom: 0-5 in een uitwedstrijd is en blijft gewoon een prima resultaat. Daarbij hebben we een aantal positieve punten gezien. Bijvoorbeeld ons centrale duo in de tweede helft, waarbij Gijs de With zich steeds meer laat zien als een positief coachende en leidende persoon. Iets wat hij ook laat zien als vrijwilliger bij onze club, middels zijn rol binnen de sfeercommissie. Goeie zaak!!  Oók goed de “invallende” spelers vanuit het tweede (onder andere Edwin en Marcel) die het uitstekend opgepakt hebben. Bas Terlouw die zijn invalbeurt weer op zijn bekende fanatieke wijze aanpakt en ook Marcel deed de dingen die van hem gevraagd werden, ondanks het feit dat Lars Odijk hem vorige week op prima wijze verving. Een scheidsrechter die geheel zijn eigen wedstrijd floot, met opvallend vaak zelfs met zijn rug richting zijn assistenten…? Beide teams moesten wel even wennen aan de heer J. Blom uit Den Haag, echter het liep uiteindelijk best wel goed en op de uitslag had de scheids verder geen invloed. Bedankt heer Blom!  Leuke club dat Eemboys, met een volle kantine en prima gastvrouw!

Het interview deden we met Mick, die Gijs van Woudenberg tot MOTM bombardeerde. En hoewel ik daarvoor eigenlijk de andere Gijs voor op de korrel had, konden we hier ook goed mee leven. Met de wasbon van Was by Duurstede kun je ook je brommer schoonkrijgen….?? (Geintje Gijs..) Twaalf punten uit vier wedstrijden, zestien doelpunten voor en pas twee tegen, dit geeft de burger moed. Zeker rondom het misschien kunnen behalen van de eerste periodetitel. Komende zaterdag thuis tegen Vechtzoom en dan moeten we het gewoon weer laten zien. Want één wedstrijd een beetje gemakzucht (thuis tegen VSC) is meer dan genoeg…

Groet, Kees

 

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy