SVF maakt er een super derby-dag van met 3-0 overwinning op Aurora

11 Mar 2024 | SVF 1

Telkens wordt er weer naar uitgekeken, de derby tegen onze buren vanuit Werkhoven. Op de één of andere manier liggen deze clubs elkaar wel en dat bleek ook weer op deze zaterdag 09 Maart 2024. Niet alleen de spelersgroep en de staf zagen hier naar uit, maar de hele club was bezig geweest om er een mooie zaterdag van te maken. Want waar de spelers het natuurlijk uiteindelijk moeten doen, hebben we elkaar heel erg hard nodig om het gezellig te maken. En dat was dus ook deze keer de situatie, want onze sfeercommissie had Bart Vernooij bereid gevonden om zijn DJ kwaliteiten ten toon te spreiden en Bart liet zien dat hij een bomvolle SVF-kantine mee kon laten zingen met diverse “Hollandse” oneliners. Jumbo van Beek sponsorde een lunch aan de spelersgroep, waarvoor dank! En dan wil ik meteen deze keer toch ook onze bar-medewerkers noemen en hen tevens bedanken. Niet alleen ons eerste elftal leverde een goeie prestatie, maar zeker deze mensen in de kantine leverden vandaag een top-act! Onze beide andere buren (SVL en CDW) waren vrij deze dag en zo kon het gebeuren dat er op sportpark De Nieuwe Kamp zo ongeveer 350 a 400 toeschouwers aanwezig waren. En eerlijk is eerlijk: dat is toch wel bijzonder voor twee teams welke zich begeven in het rechterrijtje van de 5e klasse. Een aantal SVF ers, waaronder met name Herman Mocking en Jan van de Berg hadden ook nog eens de gesponsorde (Duurzaam hout en de Vrienden van SVF) nieuwe picknicktafels in de olie gezet en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt met dit (redelijk) mooie weer. En ook dát laat dit zien hoe mooi voetbal in deze regionen kan zijn. Wat een mooi dag is het geworden op deze manier! Volgend jaar zullen we ook bij de derby Aurora – SVF weer present zijn, want ook Aurora weet er telkens weer iets moois van te maken. Wat ik al zei: op de één of andere manier liggen deze clubs elkaar wel. Maar ja…., ik ben ook eerlijk wanneer ik zeg dat het winnen van deze derby’s toch wel heel veel extra plezier met zich mee brengt😊Volgend jaar jullie weer beste mensen van Aurora…..

We gaan naar de wedstrijd, want hoe groot de prestatie van -barmedewerkers, -schilders van de picknickbanken, -DJ Bart Vernooij en -alle anderen die deze dag georganiseerd hadden ook was, het gaat natuurlijk toch óók wel om het voetbal. Aurora heeft een aantal jonge gasten doorgeschoven naar hun selectie en zo spelen zij met een gemiddelde leeftijd van 23,68 jaar, waar dat bij SVF 25,76 is. Beide teams maken gebruik van een “Nestor”, bij Aurora is dat Pieter Dorresteyn en bij SVF hebben we uiteraard Remco de Broeder met zijn 39 jaar. Wanneer we Pieter en Remco (sorry mannen) buiten beschouwing laten, dan zijn de gemiddelde leeftijden respectievelijk 24,93 (SVF) en 23,00 (Aurora)… Maar deze twee gasten zijn wel degelijk van groot belang, al is het alleen maar vanuit hun jarenlange ervaring. Oftewel: gewoon erbij blijven Remco en Pieter.

De boventoon van vandaag was toch de mooie derbysfeer, hetgeen betekent dat we iets korter gaan zijn over de wedstrijd. Waar vooraf gevraagd was om liever geen vuurwerk af te steken, gebeurde dat alsnog, maar ook nu lieten onze “afstekers” zich van de goeie kant zien. Ze deden dit namelijk net buiten de omheining, oftewel buiten het sportpark. Prima mensen, niks vernield en toch een mooie sfeer. Hulde dus ook voor jullie! Met Hennie Molenaar was er een scheidsrechter aangesteld met veel ervaring. Op hoog niveau gefloten in de 90er jaren, daarna trainer geweest en nu toch weer de fluit ter hand genomen. En zijn ervaring kon hij goed gebruiken, want ondanks dat het er allemaal best sportief aan toe ging, waren er af en toe wel degelijk “derby-achtige” duels. En dat mag en hoort misschien allemaal ook wel, maar heel soms gingen beide partijen toch nét ietsje te ver. En omdat het om beide partijen ging, gaan we vandaag geen namen noemen. Eén keer ontstond er een opstootje en mocht een SVFer (we zouden geen namen noemen) niet mopperen over zijn (donker)gele kaart….. Dhr. Molenaar moest dus effe duidelijk zijn ervaring aanspreken en loste het naar mijn mening uiteindelijk goed op. Goed gefloten Hennie Molenaar!!

SVF was duidelijk de betere partij in de eerste helft. We zagen weer de overtuiging en duelkracht welke we een poosje moesten missen. Maar ook Aurora liet zich gelden, want ondanks de jonge leeftijd van een aantal spelers, hebben die vroeger kennelijk wel goed telkens hun bordje leeg gegeten thuis… Wat een grote kerels zeg. Toch werd Aurora niet gevaarlijk, mede omdat onze achterhoede inclusief keeper Marcel Laros, vandaag geen steken lieten vallen. Marcel liet zich met name vandaag wél horen wanneer de bal voor hem was en zo werd het voor Nando, Gijs, Stijn en Jesse een stuk makkelijker allemaal. Prima gespeeld Marcel en achterhoede! Maar ook het middenveld was vandaag weer nadrukkelijk aanwezig en dan word het dus belangrijk wie uiteindelijk het verschil kan en gaat maken. En dan mogen we gerust zeggen dat dit vandaag uiteindelijk onze voorhoede was. Rik Resink had al een paar keer op snelheid voor gevaar gezorgd en speelde een prima eerste helft. De grote eer verdienden toch Wahib el Makrini en Rik van der Mispel. Eerst landde een voorzet van Rik al op de lat en schrok Wahib van een uitstekende pass van Sander en wist nog niet af te drukken. Maar in minuut 25 weet Sander weer Rik te bereiken, die vervolgens met een kopbal Wahib in staat stelt om binnen te tikken. En dat was nog geeneens heel erg makkelijk, maar Wahib wist de moeilijke hoek waarin hij stond, alsnog te trotseren. Een verdiende 1-0 en SVF zet door. Ook Rik Resink schrikt van het feit dat hij plotseling zomaar een bal in kan tikken, waardoor deze aan de verkeerde kant van de paal over de zijlijn gaat. Het had na een half uur al best 3-0 kunnen zijn, want Aurora moet dan nog steeds op een eerste kansje wachten. In de 31e minuut weer een aanval van SVF, waarbij Wahib en Rik vd M de zaken nu effe omdraaien. Wahib zet na een prima actie Rik aan het werk en die kan de 2-0 achter Jesse Nomden het doel in jagen. Net voor rust is er een kleine! mogelijkheid voor Aurora, welke tot niets leid. De ruststand komt dus zo op 2 – 0, maar had ook zomaar 4 – 0,5 kunnen zijn.

In de tweede helft bijt Aurora iets meer van zich af, zonder direct heel gevaarlijk te worden. Ook wordt het nu steeds meer een echte derby, want Aurora gaat wel proberen om er een wedstrijd van te maken. Fysiek zetten zij er “een tandje bij” en daar moet SVF even aan wennen. Ook Aurora krijgt enkele mogelijkheden, maar de SVF achterhoede is vandaag niet van plan om enige krimp te geven. En zo houd Marcel in deze derby een clean sheet en iedereen weet dat dit heel erg fijn is voor een doelman met zijn mede-kompanen. Er volgen nog enkele prachtige momenten in de wedstrijd. Eerst is het weer Sander die Rik vd M weet aan te spelen en Rik geeft een voorzet af welke op bijzonder fraaie wijze in de kruising wordt gekopt door Wahib!! Werkelijk een mooi doelpunt, gescoord door een Wahib die het zijn tegenstander erg moeilijk maakte vandaag. Dat Wahib sterk is aan de bal en voetbal-inzicht heeft wisten we al wel. Maar een dergelijk doelpunt maken met zijn hoofd is toch wel bijzonder. Vandaag dus eigenlijk twee! mannen of the match: Wahib en Rik vd M. Rik die na een paar mindere wedstrijden vandaag weer wél zijn tegenstander te kijk zette. Maar vandaag waren er eigenlijk geen zwakke broeders (ook Remco niet😊) in de strijd. Rik Resink viel weliswaar ietsje terug in de tweede helft, maar mag dat alsjeblieft effe wanneer je 19 jaar bent? In ieder geval een hele goeie eerste helft Rik, met jouw snelheid heb je iets bijzonders en jij komt er wel! Aurora sputtert nog heel even tegen met een kopbal welke boven Marcel op de lat beland. Ook de rebound wordt niet benut en zo eindigt deze derby in een verdiende 3-0 voor SVF. Spelers en leiding bedanken elkaar met veel respect voor deze mooie en sportieve strijd en gaan richting de douches.

Maar dan zijn we nog niet klaar, want zoals eerder aangegeven: het feestje gaat nog lang door in de kantine. Eerst ook nog in de bestuurskamer met de “nazit” door een aantal SVF en Aurora coryfeeën en daarna beneden in de kantine waar je “door het bos bijna de bomen niet kunt zien”. Gasten vanuit “diverse hoeken” maken er zo een mooi feest van, onder de bezielende klanken van DJ Bart Vernooij.  Met “ras-Werkhovenaar” (maar jarenlang samen in Cothen gevoetbald) Theo Strik nog even een aantal ouwe koeien uit de sloot gehaald en een biertje genomen. Wat kan 5e klasse voetbal mooi zijn, ook met onze Langbroekse, Werkhovense en ook Waikse vrienden.

Opstelling: Marcel Laros, Jesse Bongers, Nando Koedam, Gijs de With, Stijn Brandts, Sander Mocking, Rik Resink, Rigino Odijk, Wahib el Makrini, Gijs van Woudenberg, Rik vd Mispel, Wissels: Tim van Galen, Bas Terlouw, Bram Verkuijl, Joost Pouw, Remco den Broeder, Duncan Vermeulen.

En eigenlijk had ik ook onze barmedewerkers van vandaag willen benoemen, maar dan maak je vaak heel snel de fout om mensen te vergeten. Maar beste mensen: ook jullie waren heel belangrijk vandaag met jullie inzet! Het enige wat helaas niet helemaal goed is gegaan betreft het interview met Rik vd Mispel, de eerste helft van het interview is weggevallen. Volgende keer weer beter 😊

Foto’s van Wim Terwint staan hier.
Foto’s van Renee van Leeuwen staan hier.
Foto’s van Peter Beemer (Aurora) staan hier.

Aanstaande zaterdag naar Eemboys. Gezien de ranglijst en na zo’n dag als vandaag zou onderschatting op de loer kunnen liggen, maar onze trainer weet daar vast een goeie draai aan te geven….

Balsponsoren vandaag: Cor van Vulpen bestratingen, V-company, Gerrit Oskam loon- en verhuurbedrijf,
Overige sponsoren: Slagerij Zumbrink, Jumbo van Beek (lunch) en Was by Duurstede.

Groet, Kees

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy