SVF laat thuis sterkste punt achterwege tegen SVMM, eindstand 1-3

13 Nov 2023 | Laatste Nieuws

Vandaag 11-11-2023 thuis tegen SVMM. En SVMM is nooit een makkelijke opponent voor ons. Het betreft een min of meer vergelijkbare dorpsclub, met diverse eenzelfde kenmerken. Er lopen figuren rond met wel heel bijzondere clubliefde. Neem bij ons bijvoorbeeld een man als Wim Terwint, die na jarenlange arbeid voor SVF nog steeds op ruim 80-jarige leeftijd de foto’s neemt en op meerdere fronten zijn steentje bijdraagt. Dit jaar werd Wim koninklijk geridderd voor zijn vele werk bij onze club. En bij SVMM hebben ze bijvoorbeeld Helmert Lokhorst, die ooit nog gekozen werd tot sportheld van de gehele regio! Het zijn van die figuren die je ’s nachts wakker mag maken om een klusje voor hun club te doen. En dit zijn nog maar gewoon twee willekeurige voorbeelden, er lopen meerdere van die gasten rond bij beide clubs. Mooi om dat nog steeds te mogen constateren.

Izzy Keller mocht als pupil van de week de aftrap verrichten en alleen op doel afgaan. Prima werd de bal door Izzy binnen geschoten en kon de echte strijd beginnen. Vandaag dus weliswaar niet direct een derby, daar moesten we vroeger toch net iets te ver voor fietsen… Maar wel een wedstrijd waar iets op het spel stond. Voor beide clubs was het zaak vandaag, om aangehaakt te blijven bij de zes gedegradeerde 4e klassers, welke allemaal op de eerste plekken van de ranglijst staan. Bij blijven dus, of nu al naar beneden gaan kijken richting de onderkant van de vijfde klasse. De eerste helft laat best leuk en levendig voetbal zien, met grote kansen voor beide partijen. Het eerste kansje is voor de gasten en ook in de 5e minuut dreigt spits Polle Westbroek te ontsnappen aan buitenspel. Maar de 36-jarige Polle (of 37?) had niet gerekend op onze Gijs de With, die in zijn turbo alsnog de zaak weet te klaren. Dat weten we dan dus maar meteen: op snelheid gaat Polle het niet redden vandaag. Kansen volgen over en weer: Jesse laat een schot los, maar sticht er niet echt gevaar mee en een prima actie van Freek wordt ternauwernood gered op de doellijn. Marcel moet ingrijpen na een goeie aanval van SVMM en dat wordt weer gevolgd door een actie van Freek, waarbij de keeper reeds uit positie is, maar de bal net naast de verkeerde kant van het doel verdwijnt. Een levendige wedstrijd is het dus en leuk om naar te kijken. Rigino krijgt de grootste kans van de eerste helft, maar weet net niet krachtig genoeg de bal in het doel te krijgen. Met een geoorloofde kamikaze-sliding-actie weet een verdediger de bal nog net te keren. Een situatie waarbij Gijs van Woudenberg binnen de zestien “beroerd” wordt, is geen aanleiding tot penalty volgens scheidsrechter Wim Wennekes. Maar ook SVMM blijft gevaar stichten met onder andere hun snelle nummer 7 (Guido Kersbergen) en spits Polle moet je natuurlijk altijd kort houden. Toch zie je zo langzamerhand dat SVMM juist het sterkste wapen van de thuisclub aan het overnemen is. Ze worden agressiever in de duels en regelmatig zijn met name de nummers 2 en 6 niet te beroerd om “tegen het randje aan” te voetballen. Remco heeft dan inmiddels af moeten haken met een blessure en ook Vince, die toch normaal gesproken één van onze beste spelers behoort te zijn, werd gewisseld. Eigenlijk zijn we al even net niet scherp genoeg. Oftewel: de verbetenheid welke we aan de dag konden leggen in voorgaande wedstrijden, zien we vandaag niet voldoende terug. Of lees: die zagen we vandaag meer bij tegenstander SVMM aanwezig. En scheidsrechter Wennekes laat veel toe, maar dat is zijn goed recht natuurlijk en onze gasten gaan daar gewoon beter mee om. De rust wordt bereikt met de brilstand, maar dat zegt niks over het kijkspel, want dat was prima om te zien.

De tweede helft is eigenlijk een voortzetting van de eerste, zij het dat SVMM uiteindelijk 3 keer zou scoren, waar wij dat maar 1 keer zouden doen. In de 50e minuut weet de rechterspits Kersbergen te ontsnappen aan zijn directe tegenstander Stijn Brandts. Zijn lage “voorzet” zorgt voor een “klutsgebeuren….” bij Marcel en op onverklaarbare wijze eindigt de bal in het doel. 0-1 en dan weet je dat het tegen deze stugge ploeg moeilijk gaat worden. SVF pakt het weliswaar op, echter we vertelden al eerder dat de verbetenheid welke je moet tonen om een ploeg als SVMM met een nederlaag naar huis te sturen, er vandaag toch niet helemaal was. Anders gezegd: die verbetenheid was bij onze tegenstander meer aanwezig. En toch bleven we mogelijkheden houden op de gelijkmaker. Gijs, Rik en ook Stijn mochten doelpogingen wagen, zonder resultaat. Een counter van SVMM leidde dan vervolgens tot de 0-2. Volgens “kenners” weliswaar vanuit buitenspel, maar de goal werd wel degelijk geteld. Eigenlijk is het wel gespeeld nu, want ook het goeie maar best zware veld gaat zijn tol eisen. Trainer Gerard Pouw probeert met een drietal wissels nog een kentering te brengen, maar feit is dat we de slag dan eigenlijk al wel verloren hebben. Het is gewoon heel erg moeilijk om de strijd op te gaan voeren, wanneer je net niet goed genoeg begonnen bent. Zes minuten voor tijd gooit Polle Westbroek de zaak op slot. Gijs de With heeft de hele wedstrijd laten zien dat er wat hem betreft voor Polle niks te halen zou vallen, maar dan weet de 36-jarige spits toch weer zijn doelpuntje mee te pakken. Hij ontvangt een hoge bal en weet listig Marcel te verschalken, waar wij toch duidelijk de indruk hadden dat dit doelpunt niet helemaal nodig was. Stand 0-3 en de wedstrijd uitvoetballen is het devies. Met een mooie passeeractie van Bas weet hij Gijs van Woudenberg te bereiken en Gijs zet voor de statistieken de 1-3 als eindstand neer. Rigino krijgt met een kopbal nog de kans op 2-3, maar dan is het al wel bijna tijd, want scheids Wim Wennekes vindt 2 minuten bijtellen na 8 wissels! en een paar blessures wel genoeg….(klein minpuntje Wim….maar zie verderop) Het zal wel raar klinken, maar eigenlijk was het best een leuke pot om naar te kijken. Een neutrale toeschouwer zou er een prettige middag aan over gehouden hebben. Maar ik ben maar eerlijk: ik probeer neutrale verslagen te maken, maar ik ben soms wel een heel klein beetje gekleurd uiteraard. Gelukkig hebben we (bijna altijd 😊) het vermogen om nadat de scheids voor de laatste keer gefloten heeft, de nederlaag sportief te accepteren. En dat is vandaag ook het geval. Waar mijn mening was dat een gelijkspel de verhoudingen juist weer hadden gegeven, vond trainer Fred Feenstra van SVMM dat zij duidelijk de betere ploeg waren…. Maar ja: we kennen mekaar inmiddels al wel een poosje. Fred is al sinds mensenheugenis trainer daar. Ook gekleurd…?

Boven in de bestuurskamer hebben we de wedstrijd nog eens onder het genot van een hapje en drankje besproken. Feit is toch wel dat onze tegenstander van vandaag met name op basis van inzet en beleving de verdiende winnaar was. Niet dat SVF geen inzet aan de dag legde, maar het was gewoon niet voldoende vandaag. Dat laatste stukje ontbrak bij ons en daar heeft SVMM dankbaar gebruik van gemaakt. En dat moet wel de les zijn voor volgende week. Laten we hopen dat we dan op een hoger niveau (uit bij Faja-Lobi) partij geven, want anders gaat het wéér lastig worden. Ook scheidsrechter Wim Wennekes was uiteraard in de bestuurskamer aanwezig en in goeie sfeer werd gevraagd naar zijn bevindingen. Eerlijk vertelde de heer Wennekes dat hij vandaag niet zijn beste wedstrijd had gefloten, maar dat hij gelukkig geen aandeel had in de overwinning van SVMM en dus het verlies van SVF. En daar was iedereen het ook duidelijk over eens: Wim sloeg de spijker op zijn kop! Bedankt scheidsrechter Wim Wennekes en graag tot de volgende keer. (En dan ga ik jouw AA-tje in de rust niet vergeten Wim… excuses nogmaals).

Aansluitend aan de wedstrijd was het lekker druk in de kantine en was er een zanger geregeld in de persoon van Jeffrey van Bennekom. En met diverse knallers, waaronder natuurlijk “de Engelbewaarder” werd het een mooi feest. Bier en muziek gaven deze zaterdag alsnog gezelligheid. Maar ja: met bier en muziek haal je geen punten… Opstelling: Marcel Laros, Edwin van Rooijen, Nando Koedam, Gijs de With, Stijn Brandts, Freek Scherpenzeel, Jesse Bongers, Sander Mocking, Vince van Ee, Rik vd Mispel en Remco den Broeder. Wissels: Rigino Odijk, Bas Terlouw, Jesse de Kruijf, Wahib el Makrini, Gijs van Woudenberg. Interview na afloop met Sander Mocking:

Balsponsoren: Onderlinge Verzekeringen en Cognacnet.
Man of the match sponsor Was by Duurstede en de rollade werd middels de loterij gesponsord door Slagerij Zumbrink.

Foto’s van Wim Terwint en Renée van Leeuwen staan in twee fotoalbums.

Groet, Kees

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy