SVF laat thuis koploper Patria ontsnappen met einduitslag 1-2

29 Jan 2024 | SVF 1

Toen ik begon te schrijven met dit verslag, realiseerde ik me dat ik wel 10 verschillende koppen had kunnen gebruiken ten aanzien van deze gespeelde wedstrijd. “Patria met hulp van scheids naar winst op SVF”, of “SVF doet zichzelf weer tekort”, of  “Patria ontsnapt met het geluk van de koploper”, of “SVF kan met diverse invallers mee met koploper Patria”. Feit is en blijft dat we met 1-2 de bietenbrug op gingen tegen een goeie tegenstander. En feit blijft ook dat SVF er met name in de tweede helft een zeer spannende wedstrijd van wist te maken. Patria is voor SVF een bekende club. Vele duels hebben we met deze echte volksclub al uitgevochten. Soms iets te letterlijk, maar vaak waren het goeie en leuke duels. Maar een bekende club wil niet zeggen dat we ook weten wat voor team er dit jaar weer staat bij de Zeistenaren. Met “Coco” Fares (of eigenlijk Mohamed Fares, maar ik ken hem niet anders dan “Coco”) weer als trainer-coach aan het roer, is dat altijd weer een verrassing. Coco weet veelal weer een goed voetballend team bij elkaar te sprokkelen en met zijn jarenlange ervaring weet hij dan ook vaak resultaten te boeken. Goeie trainer (denk ik) en joviaal persoon. Ook vandaag hebben we na de wedstrijd samen met: -Coco, -scheids Michel Tiemessen en -enkele andere “voetbalkenners” de wedstrijd nog even doorgenomen op een gepaste manier. Over het doornemen van de wedstrijd dus… hier mijn waarnemingen …

Leidsman Tiemessen uit Almere gaf pupil van de week Senn Driegen het startsein om op het doel van Sam van Kesteren af te gaan en SVF op een 1-0 voorsprong te schieten. Jammer natuurlijk dat deze goal niet meetelt in de eindstand, maar ja…, dat grapje zal wel honderden (zo niet duizenden) keren al gemaakt zijn. Patria schoot uit de startblokken en SVF mocht van geluk spreken dat al niet heel snel een achterstand werd opgelopen. Matige verdedigende acties en weifelend optreden van keeper Marcel Laros zorgden voor twee grote Partria-kansen. De paal en andere geluksfactoren zorgden ervoor dat de stand op 0-0 bleef staan. Na deze eerste schrikmomenten komt SVF beter in de wedstrijd. Een prima aanval eindigt in een goeie kopbal van Jesse de Kruijf, helaas net over het doel en na een prima pass van Sander Mocking kan Wahib net niet voldoende controle krijgen over de bal om af te ronden. En ook Gijs van Woudenberg laat zich gelden met een laag schot welk een 20 centimeter aan de voor ons verkeerde kant van de paal de achterlijn passeert. Gijs is trouwens goed bezig vandaag. Waar het bij diverse SVF’ers vaak niet goed gaat in de voortzetting, is Gijs daar vandaag de positieve uitzondering op. En ook met zijn intercepties én zijn dan aanvullende acties scoort Gijs een zeer ruime voldoende vandaag. Maar eerlijk is eerlijk: Patria is in de eerste helft voetballend de betere ploeg, waarbij hun échte kansen (op de eerste 6 minuten na…) blijven steken bij 1 of hooguit 2. Beide keepers hoeven niet echt hun grote capaciteiten te laten zien en derhalve blijven hun ingrijpende optredens zeer beperkt.

Scheids Tiemessen doet het redelijk goed, hoewel het telkens terugkerende “geblér” van onze gasten (zowel spelers alsook vanaf de met wel erg veel personen bezette reservebank??) best wel irriteert en de leidsman daar (naar mijn mening) te weinig tegen optreedt. Kom op trainer “Coco”, een goeie ploeg zoals jullie hebben heeft dat toch in het geheel niet nodig…? Afijn…, net wanneer we denken dat we de rust met 0-0 in zullen gaan, maakt Patria een mooi doelpunt. Vanaf hun linkerflank wordt een perfecte voorzet afgeleverd, welke door de nummer 10 (Roy Sinaj?) fraai wordt binnengekopt. Gewoon een goeie en mooie treffer. Rust derhalve alsnog 0-1 en een domper voor SVF.

Meteen in de tweede helft laat SVF zien dat men met andere bedoelingen de tweede helft wil aangaan. Dat is het mooie van nu en van trainer Gerard Pouw: fouten mogen gemaakt worden, als er maar inzet, energie en druk zetten op je tegenstander tegenover staat. En zeker ook belangrijk: we misten vandaag door blessures zeker vier belangrijke spelers. Maar Tim van Galen, Bram Verkuijl, Stijn Brands en ook Luc Dotman laten zien dat we niet minder worden wanneer er een beroep op hen gedaan wordt. Stijn Brands verving na de rust Bram Verkuijl en hij weet met een “bekeken pass” Gijs van Woudenberg te bereiken, die fraai de 1-1 neer zet. Wat mij betreft gaat Gijs richting MOTM, zij het dat ook Wahib el Makrini een puike partij speelt. Wahib is een belangrijk aanspeelpunt en weet vaak zijn lichaam goed te gebruiken. Soms zelfs een beetje Brobbey-achtig…… SVF creëert nu met hun “krachtvoetbal” goeie mogelijkheden en zet Patria onder druk. Patria zakt enigszins in en laat SVF een beetje “uitrazen”. Maar SVF raast niet uit en blijft met veel inzet en gedrevenheid bezig. Leuk en goed om te zien hoe SVF er alles aan doet om resultaat te halen vandaag. Dit is en blijft toch wel ons handels-kenmerk. De individuele klasse van een aantal Patria spelers gooit echter roet in het eten. Bij de eerste de beste tegenaanval volgt er weer een hoge voorzet, welke ook deze keer wordt binnen gekopt. En waar we enigszins hoopten op de 2-1 voor SVF, gebeurt het tegenovergestelde: 1-2. Een domper, maakt de ploeg verzaakt niet en blijft vol energie de strijd oppakken. Het zware veld is in ons voordeel hopen we en de vraag zal zijn hoe lang de Patria spelers conditioneel mee blijven kunnen doen.

Zo rond de 75e minuut volgt er een echt wel vreemde beslissing van de arbiter van vandaag. Waar een paar voorgaande mogelijkheden niet tot een doelpunt leiden, is er plotseling een scrimmage voor het doel van Patria, waarbij Wahib uiteindelijk de bal het doel in rost. Stand 2-2 dus, grote vreugde bij SVF en gelatenheid bij Patria. Bijna iedereen staat inmiddels gereed om via de aftrap van Patria het spel te hervatten, maar de scheidsrechter wend zich plotseling tot de grensrechter van Patria. Om een lang verhaal maar kort te maken: hij keurt alsnog het doelpunt af, mede op advies van de grensrechter. Tsja…, nou kunnen we heel vervelend gaan doen en roepen, maar dan gaan we toch een beetje op Peter Bosz lijken tijdens en na de wedstrijd tegen Feijenoord…  En nog niet zo heel lang geleden heb ook ik weer geleerd; dat je aan genomen besluiten van een scheidsrechter, daar tóch niks meer aan kunt doen. Het meest vervelende was natuurlijk dat dit de gelijkmaker van SVF zou zijn geweest en ik had nog moeten zien of Patria daarna stand had gehouden. Ook een feit: wanneer een dergelijke beslissing zich voordoet bij een 4-1 of 1-4 stand, dan is er waarschijnlijk geen haan die er naar kraait. Maar oké…., iedereen mag er het zijne van denken, ook ik 😊. En ik denk persoonlijk toch echt; dat de scheids hier niet de juiste beslissing nam. Ook vandaag konden en mochten we na de wedstrijd en in de bestuurskamer “ons verhaal” kwijt aan scheids Michel Tiemessen en het sierde hem (en ons, waaronder ook Coco) dat we daar op normale wijze een gesprek over konden voeren. Mijn mening over de scheids? Een goeie eerste helft, een matige tweede! Maar zéker dank scheids Michel Tiemessen en graag tot de volgende keer!

Patria gaat er zo met een beetje koplopers geluk met de drie punten vandoor. Worden zij de kampioen? Ik zou het niet weten. Andere ploegen hebben ook veel laten zien. Ik vind dat trouwens ook niet zo belangrijk. Wat ik wel van importantie vind, is het feit dat SVF ook vandaag weer liet zien dat zeker bij ons thuis niet te spotten valt met dit team. Met name de breedte is van groot belang gedurende een seizoen en zo kan trainer Gerard Pouw werken aan steeds meer continuïteit. We worden niet echt zwakker wanneer “bepalende spelers zoals: Vince, Rigino, Freek en ook Bas er even niet zijn. Overigens wensen we Vince van Ee een voorspoedig herstel toe na zijn kuitbeenbreuk. Kortom: uiteindelijk moeten we maar vrede hebben met deze kleine nederlaag, ondanks dat een gelijkspel wel degelijk een eerlijker eindstand was geweest. Nogmaals: het geluk van de koploper was vandaag voor Patria aan de orde. Zeker de tweede helft was toch duidelijk voor SVF! Komende zaterdag uit naar HDS, let op: 15.00 uur.

Opstelling: Marcel Laros, Tim van Galen, Nando Koedam, Gijs de With, Bram Verkuijl, Jesse Bongers, Jesse de Kruijf, Sander Mocking, Wahib el Makrini, Gijs van Woudenberg, Rik vd Mispel. Bank: Stijn Brandts, Sjoerd Terlouw, Joost Pouw, Luc Dotman en Remco den Broeder.

Balsponsoren: Ton Laros installaties en The Idea. En uiteraard onze standaard-sponsoren Slagerij Zumbrink en Was by Duurstede.

Foto’s van Wim Terwint staan in een album. Interview deden we met Wahib El Makrini:

 

Groet, Kees

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy