SVF komt fysiek tekort tegen Domstad Majella

20 Feb 2017 | Heren zondag, SVF 1

De eerste tien minuten was al duidelijk dat Domstad Majella voor de overwinning kwam. De rest van de 1e helft gaf SVF goed partij en wist zeker wel wat kansen te creëren. Door beide partijen werd hard gewerkt, maar men wist niet te bewerkstelligen om met een voorsprong te gaan rusten.

De 2e helft begon Domstad Majella furieus. Binnen vijf minuten wisten zij op 0-1 te komen. In eerste instantie kwam de bal op de paal bij SVF, maar de terug ketsende bal kwam in de voeten van een speler van Domstad Majella die hiermee wel raad wist. Trainer Erwin Bakker bracht  Sander Mocking in het veld voor Rik van der Mispel en even later mocht Mats Vermeulen zijn opwachting maken voor Mick van de Bildt. De wissels hadden niet zoveel effect op het spel van SVF. Steeds weer werd het duidelijker dat Domstad Majella slimmer was dan SVF. In de twintigste minuut van de 2e helft werd een bal door Domstad Majella van achteruit hoog richting het SVF doel geschoten. Enkele spelers van SVF dachten aan buitenspel, maar de scheidsrechter en grensrechter dachten daar anders over en de spits van Domstad Majella kon gemakkelijk de 0-2 scoren.

SVF gaf zich nog niet gewonnen. Ging één op één spelen en voerde de druk wat op. De jongste speler van SVF, Wesley Heijmans, was de man die voor 1-2 zorgde. Na een hoge bal van Roel Barten  wist hij deze zeer beheerst over de uitgelopen keeper van Domstad Majella te schieten. Inmiddels had Rik Hoekema de plaats ingenomen van Nando Koedam. In de 40e minuut kreeg de moegestreden Wesley Heijmans last van kramp. Hij werd hierbij geholpen door een medespeler en van deze situatie maakte Domstad Majella dankbaar gebruik en kon heel eenvoudig de voorsprong vergroten tot 1-3. Dat zij hiermee blij waren was duidelijk zichtbaar. SVF probeerde met hoge balen nog iets te forceren maar kwamen hierbij lengte tekort. Domstad Majella wist zelfs nog de stand op 1-4 te brengen. Een ruime zege dus voor de koploper, maar wel enigszins geflatteerd.

Op zondag 5 maart speelt SVF de uitwedstrijd tegen JSV.