SVF JO9-2 – Houten JO9-5 23 maart 2019

25 Mar 2019 | JO09-2

Na de koude harde wind en felle regenbuien van vorige week hebben we vandaag andere, maar vooral meer gunstige weersomstandigheden. We zijn ook weer compleet, de 9 bikkels moeten ter veld tegen Houten. De vorige wedstrijd tegen Houten (in december) was er een van uitersten en werd er nipt verloren.

Maar eerst -andere- belangrijke zaken. De mop wordt dit keer verteld door Bente;

“2 appels lopen over straat, zegt de één tegen de ander; weet je hoe laat het is?”

“Nee, zegt de ander, ik heb mijn klokhuis niet bij me….”. Na deze vrolijke noot gaan we opgetogen richting het veld!

We beginnen rond 10:20 aan de wedstrijd. Niet echt heel vroeg, maar onze dames en heren zijn er evenwel nog niet helemaal bij.

De 1e bal ligt er namens Houten binnen één minuut in 0-1. Keeper Jasper kan de bal onmogelijk keren. Hallo SVF, wakie wakie!

SVF weet licht te herstellen en roept zichzelf tot de orde.

Het resultaat is dat er tot de eerste pauze (ergens in de 15e minuut…) niet meer gescoord wordt door beide ploegen en er balans in kansen is.

Na de eerste pauze volgt een identiek moment als bij het begin van de wedstrijd. Houten prikt de 0-2 erin binnen een paar seconden.

Houten is grotendeels dezelfde ploeg als in december. Fysieke spelers waarbij er 4 bovenuit steken en gewoon heel goed kunnen voetballen. SVF heeft moeite om balans te vinden tegen deze ploeg en komt zelf te weinig aan voetballen én kansen toe.

Na een goede aanval van Houten en een mooie actie tegen onze keeper komt Houten ook nog eens op 0-3.

Maar…….

Zoals vaak komen er onverwacht krachten en momenten los en naar boven bij JO9-2.

Bevliegingen van individuen, maar ook het opstaan door het collectief. Dat maakt het zo bijzonder in dit team. Als het even klopt en sommige individuen excelleren dan kunnen onze bikkels wel wat!

En zo geschiedde het wederom.

Bente heeft met twee afstandsschoten goede kansen, maar de ballen verdwijnen net naast de goal. Jayden heeft nog een klein kansje maar deze bal wordt gered door de keeper van Houten. De rollen zijn even omgekeerd!

Karel is het zat en maakt eigenhandig de 1-3 en de 2-3. SVF ziet weer licht aan het eind van de tunnel en zet Houten met goed voetbal onder druk. Jasper scoort na een solo om de wereld de 3-3.

Lang kunnen we er niet van genieten want binnen 10 seconden scoort Houten de 3-4. Voor de rust weet Karel, na een scrimmage, de 4-4 aan te tekenen. Even water drinken en de koppies bij elkaar……de rust is even nodig. Er wordt keihard gewerkt.

Nou moe. Na de rust een identieke actie van Houten. Weer een goal binnen 1 minuut. Het wordt 4-5 en lijkt erop alsof Houten een specialiteitje in huis heeft….. In ieder geval is onze tweedehelft keeper Tygo gewaarschuwd.

Het spel en de stand na rust kan alle kanten op. Eerst onze kant dan maar! Jasper scoort een prachtige 5-5.

Daarna wordt ‘uitverdedigen op eigen helft vóór de goal langs’ door Houten afgestraft met een goal 5–6. SVF gaat vervolgens op zoek naar de gelijkmaker (zoals in de hele wedstrijd) en maakt na een wervelende en schitterende tikkie takka aanval 6-6. Jayden zet als laatste zijn voet tegen de bal. Pfieuwww dit wordt met het eind in zicht een verdienende uitslag. In de laatste 2 minuten zou het moeten worden uitgespeeld maar volgen er echter nog een aantal hachelijke momenten.

Houten maakt toch weer 6-7. Nu een direct antwoord van SVF maar het afstandsschot van Karel ketst via de bovenkant van de lat af naar het andere veld. Houten raakt wél met een mooi afstandsschot doel en zet de stand op 6-8. Het geluk ligt even bij de tegenstander, alhoewel, via een corner wordt in de laatste seconden een eigen goal door Houten aangetekend en de eindstand op 7-8 bepaald. Jammer, er is geen tijd meer om de stand op gelijke hoogte te brengen.

Hard gewerkt SVF! Verslagen door een goede ploeg wat niet had gehoeven. Volgende keer beter.

Zaterdag 30 maart mogen we het thuis om 09:45 uur opnemen tegen SVM uit Maartensdijk. Komt allen weer kijken en genieten van leuk voetbal én een bakkie thee of koffie ; de koffieportemonnaie is weer terecht en nog enigszins gevuld met valuta!