SVF JO8-2 – Spakenburg JO8-4

18 Mar 2019 | JO8-2

Onze laatste drie wedstrijden lijken qua weersomstandigheden verdacht veel op elkaar: bewolkt, regen en windkracht VEEL!! Maar….eerlijk is eerlijk net als vorige week zijn de weergoden ons toch enigszins genadig en lukt het om tussen alle buien door te voetballen zonder noemenswaardig nat te worden.


Gelukkig weten we inmiddels wat we voetballend moeten doen met deze weersomstandigheden. In de opstelling wordt er rekening mee gehouden dat we met wind tegen twee keepers op goal hebben met een goed schot, we helpen onze keepers door dichtbij te blijven en als we wind mee hebben……… schieten van afstand voor onze schutters want schotkracht hebben we genoeg. Snel met vier andere teams opwarmen op het middenterrein, veld uitzetten en showtime!

Extra goed nieuws vandaag, Tom heeft zijn voetbalschoenen weer gevonden en je oude schoenen zitten toch het lekkerst. Voorzet van Dean en Tom zet meteen de 1-0 op het bord. De beginfase verloopt wat rommelig en op het middenveld wordt er hard gewerkt door Mees, Thijs en Tom, ze krijgen de bal bij Dean en 2.0. Sem en Rens hebben het verdedigend prima op orde, Sem gooit de ene na de andere tackle eruit en schuwt de duels niet, terwijl Rens met zijn snelheid veel dichtloopt. Mooi om te zien hoe Sem daar bijvoorbeeld steeds meer zijn plek vindt. Mooi ook om de vooruitgang te zien ten opzichte van het begin van het jaar, schijnbewegingen, passeerbewegingen, overzicht, spelinzicht, elkaar bewust helpen, inzet, voorzichtig positiespel, meer zelfvertrouwen zonder uitzondering hebben ze allemaal flinke stappen gemaakt. Dank aan alle trainers die zich hier wekelijks voor inspannen, jullie inzet betaalt zich zeker uit!


Wind mee levert verder ook als keeper voordelen op, Bram schiet uit en schiet de bal letterlijk over iedereen heen, maar het levert net geen kans op. Binnen no time komen onze mannen op 6-0. Rens met een mooi schot de 3-0, Dean, nummer vier, Bram nummertje vijf en het meer mee opkomen door Rens (en schieten van afstand betaalt zich uit, hij schiet de 6-0 binnen. Tussendoor Tom nog eens op de lat, Rens net niet rechtsreeks uit een corner en nog een heel mooie verdedigende redding van Thijs.


Onze doelpunten vandaag vallen vandaag in 2 categorieën. Het afstandsschot was al genoemd maar het gevaarlijkste wapen van vandaag: de “indribbel”. Het in dribbelen stopt vaak na twee kleine tikjes en dan een voorzet richting doelgebied waar, Bram, Rens, Dean, Tom en Tim geduldig staan te wachten en om beurten binnen tikken. Zo zorgen twee mooie voorzetten van Dean voor de doelpunten van Dean en Rens hiervoor. Ondanks dat het hard waait denk ik dat zelfs de mensen op de velden bij Aurora de coach van de tegenpartij konden horen schreeuwen. Laten we het er op houden dat het uit enthousiasme voorkwam, maar ik heb zo’n vermoeden dat zijn spelers niet beter zijn gaan spelen van alle opbouwende teksten. Voor rust lopen we nog uit naar 12-0. Dean heeft zijn wondersloffen weer eens aan en na de 7-0 van Tim en de derde van Rens (10-0) neemt hij de volledige restproductie voor zijn rekening. Een mooi passje van Thijs bij de eerste maar vooral de laatste buitkantje voet rechts vanaf de linkerkant van het veld in de verre hoek is een oprechte beauty.


Na rust, 20 minuten vol de wind tegen. Met onze topscoorder (Dean) op goal en Rens aan de zijkant, is het even zoeken. Sem krijgt achterin steun van Bram en Tom terwijl, Thijs en Mees extra meters moeten maken, terwijl we met Tim gokken op de counter. Dean op goal betaalt zich meteen uit door zijn schotkracht komen we met veel wind tegen toch eenvoudig weg bij onze goal en kunnen we voor gevaar zorgen in de blauwe verdediging.

Het is echter eerst Spakenburg wat de eer red met de mooiste goal van de middag. Hiermee vergeleken is de hoek van de vrije trap van Schone tegen Ajax kinderspel, het lukt Spakenburg om vanuit een bijna onmogelijke hoek hoog binnen te schieten in de verre hoek, 12-1. Uit de counter weet Tim alle hoop echter meteen weer de kop in te drukken, hij scoort 13-1. Uit een vrije trap van Bram scoort hij ook de 14-1 en met een mooie individuele actie kopieert hij de buitenkantvoetbal (nieuwe SVF specialiteit) van Dean, 15-1. Mees houdt vervolgens ondanks druk van Spakenburg het hele laatste kwart knap de nul en weet keer op keer goed zijn verdedigers te bereiken met korte balletjes, die op hun beurt weer de weg naar voor vinden. Na wat good-old gefrommel op het middenveld komt de bal via Sem en Thijs bij Tim, die aarzelt niet en bepaalt de eindstand op 16-1. Snel de penalty’s (met Tom als penalty-killer) voordat het gaat regenen. En daar blijkt dat er vandaag echt helemaal nul cadeautjes worden uitgedeeld door “de Groenen”, Tom stopt meerdere penalty’s en bij ons heeft echt iedereen het vizier op scherp staan. Volgende week, op naar Amersfoort.

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy