SVF JO8-2– DEV Doorn JO8-3

08 Apr 2019 | JO8-2

Het verzoek van de coach op vrijdag: voor iedereen pasta op het menu en na een goede massage vroeg naar bed. Waarom? Vandaag staat de topper, thuis tegen de beruchte buren uit Doorn op het programma. Berucht? Zeker maar dan wel in de positieve zin van het woord. Voor de winterstop hebben de Groenen slechts 1 wedstrijd verloren, thuis voor de beker tegen…… DEV JO8-3, na een zwaar bevochten wedstrijd verloren we letterlijk in de slotseconden van de wedstrijd en gaven we een 5-4 voorsprong weg en verloren met 5-6. Een hele mooie, spannende en sportieve wedstrijd. Vandaag dus de kans om revanche te nemen. 

Bij binnenkomst in de kleedkamer, blijkt dat de mannen dondersgoed weten tegen wie ze moeten vandaag. Druk, tikkie zenuwachtig en de veelgehoorde vraag: “Denk je dat ze met hetzelfde team komen als de vorige keer?”…..Uit de manier waarop de vraag gesteld wordt kun je genoeg afleiden….het voorkeursantwoord is duidelijk “Nee”. Maar we hebben een goede reeks neergezet en die vorige nederlaag tegen deze toppers had niet gehoeven. Na wat complimenten en bemoedigende woorden vinden ze dat eigenlijk zelf ook wel. Hoog tijd om aan de wedstrijd te gaan beginnen, veld uitzetten (geen idee waarom we drie velden hebben uitgezet voor twee wedstrijden….) en gaaaaaaaan….oh nee, eerst nog even een nieuws spelleider regelen, want de onze heeft zich verslapen. 

Tom begint in de goal en Bram, Sem, Rens, Dean en Thijs gaan het de eerste tien minuten voor ons doen. En wat bljkt, DEV speelt met exact hetzelfde team als de vorige keer. Meteen na het fluitsignaal begint de strijd op het middenveld. DEV heeft net als ons een balvaardig team met een aantal gevaarlijke spelers, veel schotkracht, meer fysieke kracht en lengte dan ons en…..zoals later blijkt een geheim wapen; een topkeeper. Het spel golft op en neer, veel korte acties, veel foutjes, veel balverlies. De mooie SVF combinaties van vorige week zijn vandaag op 1 hand te tellen. Na drie minuten komt de bal vanaf het middenveld via Sem en Thijs bij Bram terecht die goed zijn man uitspeelt en voorzet op Dean die beheerst afrond, 1-0. DEV is echter totaal niet onder de indruk en vanuit de aftrap wordt meteen de aanval gezocht. Ook aan hun kant zijn de combinaties schaars, maar ze weten er een aantal gevaarlijke corners uit te slepen. En ondanks dat we het goed gehad hadden over meeverdedigen en de tegenstander opzoeken, wordt een mooie corner strak ingekopt door DEV, 1-1, keeper kansloos, kan gebeuren! Wake-up call!!

En die wordt niet gemist. Dean schiet voorlangs, en de mee opgerukte Rens, knalt de bal snoeihard tegen de onderkant van de lat. Zit hij wel, zit hij niet, helaas….! Maar hij heeft al snel zijn revanche. Na een goede aanval van DEV gooit Tom listig uit, Sem tikt naar Dean die zich helemaal heeft laten terugzakken naar de verdediging, hij geeft een diepe bal langs de zijlijn waar Rens vol achteraan sprint en met succes!!! De DEV-keeper gaat niet helemaal vrij uit maar Rens maakt netjes de 2-1. 

Bram neemt de plaats van Tom in onder de lat en Mees komt samen met onze man in vorm Tim het veld in. Die laatste krijgt na goed doorgaan van Mees en Tom de bal en rond rommelig maar effectief af 3-1, Yes!!!! Bijna scoort Mees meteen de 4-1, hij krijgt hem panklaar van Dean, maar zijn schot mist net genoeg kracht. Maar DEV schakelt een tandje bij en voert de druk op het Cothense doel op. Genoeg werk dus voor Sem en Rens in de verdediging en ook Bram kan zijn keepershandschoenen nuttig gebruiken. Hij krijgt ook de meest creatieve 1-2 van de middag op zijn naam als keeper nog wel. Hij schiet ver uit, recht op een DEV-speler, deze schiet zonder dat de bal de grond raakt de bal in een keer terug, weer recht in Bram zijn handen. 

Dan breekt ook het eerste rode-kruis-momentje van de dag aan. Je hebt wel eens van die wedstrijden waarbij in het heetst van de strijd her en der wat pijn te betreuren valt zonder dat er een overtreding begaan is of dat sprake is van “gedoe” over en weer, vandaag is zo’n dag. Beide teams opgeteld, zijn er zeker 8 momenten waarop ballen hard in buiken en gezichten terechtkomen, schoenen op handen en tenen staan of handen per ongeluk in gezichten verdwijnen. Tom is onze grootste pechvogel met drie direct hits. Net als in de eerste wedstrijd is de sportiviteit over en weer te prijzen en helpen de coaches en leiders elkaars spelers op te lappen, paar bemoedigende woorden over en weer en gaan. Opmerkelijk hoe goed ook de vraag: “wil je anders even wisselen?” werkt. Natuurlijk niet, deze wedstrijd (en ook elke andere wedstrijd) willen ze spelen, top(-sport-)mentaliteit. 

Tim staat nog maar net in de goal voor het derde kwart of DEV scoort met een verdekt schot de 3:2. “Verdekt?”……tussen Bram en Tim zit waarschijnlijk precies genoeg ruimte om een bal door te laten, plus 1 millimeter. Beiden denken dat de ander het schot gaat keren……..en zo gaat het schot in 1 mooie rechte lijn de goal in, twee verbaasde SVF-voetballers achterlatend. Hmm zou het……toch niet…..weer…..je ziet aan de koppies van de mannen dat de teleurstelling ervan afdruipt, hoe kan dit. Zo veel weerstand hebben ze de laatste weken niet gehad en ze zijn duidelijk even de weg kwijt. Voordat hij er uit moet gooit Bram er nog een mooie solo uit over rechts maar na drie man gepasseerd te hebben loopt hij zich vast. Datzelfde gebeurt ook onze dribbelkoning vanmiddag veelvuldig, Dean draait, kapt passeert……om er meestal achter te komen dat er dan nog een DEV-man op zijn pad staat. 

DEV maakt optimaal gebruik van de verwarring aan SVF kant de 3-3 valt omdat wij vergeten een mannetje richting de indribbelende man te sturen en meteen daarna valt de 3-4 voor DEV door een verdedigend foutje van de groene brigade. Maar onze jongens beschikken vanmiddag over veel veerkracht, in no time “ragt” Tim met een mooi afstandsschot de 4-4 tegen te touwen. In de vijf minuten die dan volgen volgt er kans op kans voor SVF, maar het lijkt wel of DEV het meer talentvolle neefje van Jasper Cilissen op goal gezet heeft, de ene redding is nog mooier en nuttiger dan de ander, knap hoor. Het ongeloof is duidelijk hoorbaar bij de in grote aantallen opgekomen ouders opa’s, oma’s. En wat zeggen de voetbalwetten dan……juist, dan valt hij aan de andere kant, drie minuten voor tijd valt er een lucky goal. Een bal wordt tien meter de lucht ingeschoten en deze halve voorzet, afzwaaier of misschien toch wel schot, waait volledig buiten het bereik (wat zijn die goals hoog……)van onze keeper Mees het doel in 4-5 exact dezelfde tussenstand als in de bekerwedstrijd alleen nu voor DEV. Maar de gelijkenissen met de wedstrijd van toen stoppen nog niet, onze mannen rechten de rug en gooien de gaskraan nog 1 keer vol open Tom werkt zich een slag in de rondte, Thijs vliegt van links naar rechts, Dean geeft niet op en blijft zoeken naar technische oplossingen en nu met succes, hij knalt de 5-5 op het bord. Zou het dan toch nog kunnen…….? En ja hoor op exact dezelfde wijze als we de bekerwedstrijd verliezen, winnen wij deze keer. Met een mooie knal schiet Tim de – aan het geluid te horen, vooral voor het publiek – bevrijdende 6-5 in de goal, de punten blijven in Cothen!, 

Goed voetbal was het zeker niet vanmiddag maar zoals Tadic pas terecht zei, soms moet je ook “lelijk” kunnen winnen. Mooi was de wedstrijd absoluut, de spanning maakte alles goed, de teams waren aan elkaar gewaagd, het publiek leefde heerlijk mee, het scoreverloop was goed en er werd hard gevochten door twee hele sportieve teams om elke meter, klasse!.

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy