SVF JO11-1 – Bunnik 73 J011-1

31 Oct 2016 | JO11-1, Pupillen

Bunnik 73, een geduchte tegenstander die op gelijke hoogte staat als onze jongens. Op voorhand wisten we dat het zwaar zou worden. Langs de lijn begrepen we al snel dat we te maken hadden met een ploeg met allemaal 2de jaars E-spelers. Maar ondanks dat onze jongens met 4 – 2de jaars, 3 – 1ste jaar en 2 f-spelers het strijdperk betraden lieten ze zich niet imponeren.

Echter begon Bunnik furieus aan de pot. Onze keeper Liam kon direct aan de bak en wist het eerste schot met een knappe redding onschadelijk te maken. Ook Koen, die sterk mee verdedigde, bracht redding op de lijn. Zo, de toon was gezet. Dan is het Rens die met een uiterst snelle sprint de spits van Bunnik belet om tot scoren te komen.

Maar dan komt de aap uit de mouw, de coach van Bunnik meldt dat de bal te zacht is, vandaar dat ze niet tot scoren komen!! Dus, SVF is de beroerdste niet en wisselt de bal. En nu gaat het stukken beter……….de keeper van Bunnik maakt een inschattingsfout op een schot van SVF en Toon is er als de kippen bij om hiervan te profiteren! De 1-0 staat op het bord, fijn die nieuwe bal.

Helaas kwam Bunnik beter in het spel en met een vlammend schot was daar de 1-1. Ook een hoekschop werd vakkundig verwerkt tot doelpunt en we gingen de rust in met een 2-1 achterstand.

Na de rust is het weer Bunnik wat opstoomt en via een simpel intikkertje de 3-1 laat noteren.  Maar dan sluipt er toch iets in onze ploeg dat aangeeft, ho ho jullie komen hier niet zomaar weg met winst. Er wordt gestreden voor elke meter gras. Merijn die regelmatig koelbloedig de bal voor de Bunnikse spitsen wegkaapt en Bram die met verdedigende acties tot op het randje van het toelaatbare gaat (lijkt Max Verstappen wel)!

Maar voorin laat SVF zich ook goed zien, de druk wordt meer en meer opgevoerd. Helaas kunnen we geen beroep doen op Lucha die een vervelende blessure heeft en noodgedwongen aan de kant blijft. Ook Jason zijn knie speelt op en kan niet voluit.
Dan is het aan de rest om er nog een tandje bij te zetten. En met resultaat!!!! Een hoekschop voor SVF die door Bram met een gemikte kopbal in de touwen verdwijnt, yes 3-2! Zit er nog meer in? De minuten tikken weg en het publiek voelt aan dat er meer te halen valt, kom op mannen!

Een paar minuten voor tijd verdiend SVF een vrije trap, Wessel neemt plaats achter de bal en schiet deze richting de rechter hoek. De keeper kan er met zijn vingertoppen bij, de bal komt weer terug in het veld. Daar staat Koen, aarzelt geen moment en knalt de bal alsnog in het doel. JAAAAAAAA…..3-3!!!!

Nog een paar minuten billen knijpen en daar klinkt het eindsignaal! Sodemieters, wat is er hard gewerkt en voelt dit gelijkspel als een overwinning.

Het was weer genieten langs de lijn! Neem deze spirit mee naar volgende week want dan staat de match tegen de koploper op het programma.