SVF JO10–2 – Schalkwijk JO10-1 31-08-2019

17 Sep 2019 | JO10-2

Onze eerste wedstrijd in de nieuwe competitie voor JO10 en met een nieuw team. Eigenlijk is ons team voor het eerst compleet. Benieuwd wat het gaat worden. 
Spulletjes regelen, 3 nieuwe ballen, oude tenues. Aan dat laatste wordt gewerkt. Er hebben zich sponsoren aangemeld om ons team te sponsoren, waarvoor op voorhand hartelijk dank! Aangezien SVF integraal de tenues vernieuwd (dit jaar ca 12 teams) naar het merk Macron is er werk aan de winkel voor de vereniging, maar het komt goed. We zullen rekening houden met de maten voor de kinderen, de huidige (oude) shirts zijn overduidelijk een maat te groot. 

Eerst ook maar even kijken of er een maat staat op onze tegenstander. We spelen om 10:00 uur op het kunstgrasveld in een stralend zonnetje. De kids hebben er zin in! Het team heeft ook een vibe, dat voel je overduidelijk. 

Na wat gewenning en het warmlopen gaan we naar het speelveld. Overigens voor de ouders; JO10 speelt 2x 25 minuten met een time-out van 2 min halverwege iedere speelhelft. We spelen 6 tegen 6. 

Het begin ziet er goed uit hoor! 
SVF laat zien dat ze allemaal kunnen voetballen…… en Tygo keepen. De spelers ‘van vorig jaar’ zoeken hun vertrouwde posities weer op en de ‘nieuwelingen’ passen zich automatisch in. 

Lars heeft de eerste goal voor het team op de pantoffel. Een hard afstandsschot gaat via onderkant lat en onhoudbaar voor de keeper in de goal 1-0. Da’s altijd lekker, om als eerste te scoren. De nieuwelingen (o.a. de dames onder ons) staan ook hun mannetje. Wat doet iedereen goed en geconcentreerd mee! 
Schalkwijk biedt ons de eerste 15 minuten degelijk weerstand, wat zeg ik, ze komen na een goede counter op 1-1. Oeps, even opletten SVF. De organisatie stond even niet goed zullen we naar zeggen. Mag (nog) hoor in de eerste wedstrijd. 

Na de 1-1 is SVF weer bij de les. Snel volgt de 2-1, ook gemaakt door Lars. Die heeft een mooi debuut. 
Na de 2-1 gaat het crescendo voor onze toppers. De bal gaat rollen en er wordt keihard gewerkt. Ondanks het warme weer.

Uiteindelijk wordt de eindstand 15-1. In voetbaltermen heet dat ‘over de knie leggen’.
Maartje heeft haar debuut ook met een goal opgesierd, 5x Teun, 3x Joep (in één wedstrijd zijn doelpuntenrecord van vorig jaar reeds verbeterd…), 1x Jayden en 5x Lars. 

We hebben mooie dingen gezien, maar één zwaluw…..inderdaad, die ja.
We gaan aankomende week weer hard trainen. We gaan ook wekelijks de spelregels meenemen, die moeten de kinderen ook leren kennen en veranderen ook geregeld.

We hebben gisteren in ieder geval gezien dat ons team over talent beschikt. We gaan er verder mee aan de slag! Naast prestatie staat uiteraard plezier hoog in het vaandel. 

Volgende week een heuse eerste derby in en tegen Odijk. Allemaal vroeg uit de veren, om 09:00 uur starten we. Info volgt. 

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy