SVF JO10-1 – VRC JO10-2 12-09-2020

14 Sep 2020 | JO10-1, Laatste Nieuws

Eerste competitiewedstrijd van het seizoen thuis, 9 uur tegen VRC uit Veenendaal. Het is top voetbalweer en het is lekker druk op het SVF-terrein want ook JO11-1 en JO9 spelen om negen uur thuis tel daar ook nog de nodige opa’s en oma’s bij op en we hebben een goede opkomst qua publiek.

Verzamelen om 8.25……..want er moet nog even snel een corona-proof teamfoto gemaakt worden op de tribune met de nodige afstand tussen de spelertjes. Dat wordt in ieder geval een teamfoto die ze nooit meer gaan vergeten. Gelukkig niemand verkouden of grieperig dus met volledige bezetting (7) kunnen we aan de wedstrijd beginnen.
Alvast een weggevertje voor deze wedstrijd: chocolade been, half been, helaas geen been, assist van de dag: keeper Tom, vol gas, gas op, wereld stift, misschien wel de mooiste actie: een schouderduw!!!!!! En……alle veldspelers scoren vandaag en Jaspers zelf al voor beide teams.

Je kunt uit de startblokken schieten en uit de startblokken knallen. Op de training wordt er veel geoefend op, vroeg (hoog) druk zetten, met zijn allen druk zetten, 5 seconden regel als je de bal niet hebt etc. etc. en dat betaalt zich meteen uit. De groene mannen willen nog wel eens even de kat uit de boom kijken maar daar is vandaag geen sprake van. We zijn nog maar net begonnen en met een schot vanaf het middenveld neemt Sem voor een eerste keer het vijandelijk doel onder vuur. Daarmee legt hij meteen een wapen van de tegenpartij bloot. Hun keeper kan met zijn uittrappen in 1 keer het veld overbruggen………gelukkig is de richting minder controleerbaar waardoor het veelal indribbels voor ons opleveren of makkelijke ballen voor Tom.

Na het schot van Sem wordt het gaspedaal toch echt ingedrukt en dat zorgt ervoor dat VRC steeds verder naar achteren gedrukt wordt en er moeilijk uit kan komen. Resultaat na 12,5 minuut; 5-0 met als doelpuntenmaker Bram van Leeuwen, Bram Rijpers (2), Sem en Jasper. Assist van de dag komt hier op naam van onze Keeper. Op de training hameren Jeroen en Bart er veelvuldig op dat de spelers zich echt hoorbaar moeten aanbieden als ze vrij lopen en de bal willen. Tom heeft de bal, hoort Bram (R) ergens gillen (dank Dirk-Jan voor de filmpjes dan kunnen we dit soort dingen nog makkelijker terugkijken ) als een alarmsignaal op de 1e maandag van de maand, schiet de bal ver uit, de bal stuit 1 keer en Bram kopt de 3-0 binnen.

Tweede kwart begint met Tim er in voor Jasper. Die staat bij de eerste aanval na de break meteen op de goede plek en schiet vanaf links met zijn linker (chocoloade) been de 6-0 binnen. Doet VRC dan niet echt mee. Jawel de stand vertekent het daadwerkelijke beeld een beetje en eerlijk is eerlijk het balletje valt bij ons ook letterlijk een paar keer net goed. Voetballend en qua felheid is SVF zeker betermaar ook VRC bewijst prima te kunnen ballen en niet onbelangrijk ondanks de achterstand laten ze het kopje zeker niet hangen. Fysiek zijn ze gemiddeld een stuk groter dan ons en verder beschikken ze over meerdere spelers die beschikken over een hard ver schot. Dat betekent ook veel mooie man-tegen-man duels op het middenveld enin de verdediging. Duwen, trekken, volhouden elkaar helpen, coachen, werkvoetbal kan soms best mooi zijn.

Tom’s goal wordt dan ook regelmatig onder vuur genomen maar in het begin mist het gewoon aan precisie en een beetje geluk. Bij een snelle counter van VRC maakt Rens wellicht wel de mooiste actie van de wedstrijd. Uit een verre uittrap gaat een VRC speler richting onze goal met Rens in de achtervolging. Die haalt hem net op tijd bij en met een heel subtiel duwtje brengt hij zijn tegenstander uit balans en “killed” zo de hele VRC aanval. Mooi gevalletje van professionele overtreding zonder echt een overtreding te maken, klasse! Maar na de 7-0 van SVF volgen snel de 7-1, (een schitterende combinatiegoal over lnks) en de 7-2 (een ingekopte corner). VRC put daar ook duidelijk moet op hun spelers jutten elkaar ook goed op. Gelukkig halen we verder zonder kleerscheuren de rust en weten we zelfs nog een doelpuntje te maken, Sem schiet vanaf het middenveld de 8-2 binnen. Rens is waarschijnlijk de gene die het meest blij is met de rust. Niet zo zeer qua voetbal of conditie maar hij heeft echt last van zijn voet (het halve been). Aan zijn manier van lopen kun je zien dat hij er echt last van heeft en niet zijn normale spel kan spelen. Toch bikkelt hij knap door en wisselen moet hij nog even niet aan denken.
Jeroen probeert in de rust de bekende puntje bij de I te zoeken.

De jongens zijn dat duidelijk nog aan het verwerken. Geen idee wat er eerder was de 8-3 of het fluitsignaal waarmee het derde kwart start. Maar letterlijk vanaf de aftrap een ongelukkige goal via via achter Tom, kan gebeuren. Even schakelen weer en je merkt dat het ook (nog) niet lukt om die druk continu goed en vroeg te zetten. Dat kan natuurlijk ook niet en dus hebben we eind van dit kwart begin vierde kwart ons wekelijkse dipje. Even naar adem happen, zoeken naar de nieuwe posities en hergroeperen. Jasper heeft hier als eerste een antwoord gevonden. Hij begint aan een mooie solo over links die hij zelf promoveert tot doelpunt in de korte hoek. Na wat korte corners via Jasper (Rens is even naar de kant) volgt er een bombardement vanuit VRC. Veel schoten van ver. Tom staat echter goed zijn mannetje en houdt zijn doel goed schoon met hulp van blokkerend werk van zijn verdedigers. Met vereende krachten worden er nog twee groene goals (Bram Rijpers en Sem) uitgeperst en bereiken we een 11-3 pauzestand.

De rust heeft VRC duidelijk goed gedaan en waar bij ons de energie wat weg ebt, heeft de peptalk in de rust hen duidelijk goed gedaan. Via een paar mooie afstandsschoten weet VRC de pijn te minderen. Tot 11-5 Het wordt zelfs met een weredgoal 11-6. Het eerste balcontact van een net ingevallen VRC speler is een stiftbal waar Bergkamp zijn vingers bij zou aflikken. Een schitterende goals die op applaus kan rekenen van letterlijk iedereen aan de kant. Het laatste kwart zo toch aardig spannend. Bram R e Sem zetten Jasper nog een paar keer met een mooie pasje in scoringspositie, maar de vermoeidheid slaat ook bij hem toe.

In gedachten heeft hij tot twee maal toe een enorme poeier in zijn hoofd…….maar hij raakt de bal in beide gevallen niet wat resulteert in een bijna perfecte radslag (geen benen). Uiteindlijk wordt er nog 7 keer gescoord, drie maal door SVF (o.a. Rens) en vier maal door VRC. Eindstand 14-7, de snelle start is VRC niet meer te boven gekomen dus de punten blijven in Cothen. Volgende week de derby uit bij DEV Doorn.

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy