SVF JO10-1 – Soest SO JO10-2 3-10-2020

05 Oct 2020 | JO10-1


Onze eerste thuiswedstrijd, correctie uitwedstrijd, of nee toch thuiswedstrijd, na afkondiging van de nieuwe Corona regels. Na twee uitwedstrijden spelen we thuis tegen Soest. Het feit dat de chauffeurs van de bezoekers wel het SVF terrein op mogen en de SVF-ouders buiten het het sportpark schuilend voor de regen tussen de bomen op het gele pad staan te kijken maakt echter dat het eerder voelt als onze derde uitwedstrijd op rij. Gelukkig is het zo geregeld dat de wedstrijd gespeeld wordt aan de kant van het gele pad dus ook het thuispubliek kan met meer dan gepaste afstand (geen klachten van de bezoekende BOA’s deze ochtend daarover) de hele wedstrijd prima volgen.

Soest hebben we nog nooit tegengespeeld en aangezien er op deze leeftijd geen standen bijgehouden worden geen idee wat we moeten verwachten. Uitgaan van eigen kracht dus. Bram Rijpers begint als 1 reserve en verder starten we met de bekende line-up. Tom op goal, Rens en Sem “ons blok” achterin, Jasper in het midden Bram van Leeuwen en Tim voor in. Doel van vandaag, vroeg druk zetten combineren met meer samenspel dan komen de kansen vanzelf.

SVF start voortvarend en binnen een halve minuut wordt het vijandelijke doel voor een eerste keer onder vuur genomen door Jasper. Waar onze jongens nog wel eens iets te afwachtend aan de wedstrijden beginnen is iedereen deze keer meteen goed bij de les. Nadat het spel een paar minuten op en neer gaat, weet Rens na een mooie actie over links Jasper te bereiken, maar helaas zijn schot wordt weer gekeerd. De Cothense druk neemt langzaam toe. Tim bereikt met een mooie pas Bram van Leeuwen op links die wipt hem over de keeper en de bal rol mooi richting doellijn………waar een attent meegelopen Soest verdediger de bal op de lijn weet weg te trappen. Door veel en vroeg te storen als collectief weet Soest er steeds moeilijker uit te komen. Maar ondanks dat het veldoverwicht zeker voor ons is, “balt” Soest goed mee. Uiteindelijk is het Tom onze keeper die de wedstrijd openbreek. Nadat Rens eerst nog over heeft geschoten en de lat heeft geraakt (onze verdedigers mogen graag aanallen en hun doelpuntje meepakken) schiet Tom uit zijn handen ver uit, met een hoge stuit komt de bal bij Jasper die aarzelt niet en schiet laag de 1-0 binnen. Net voor de eerste break weet SVF de score te verdubbelen, Sem stoomt op over rechts schudt een tweetal Soest spelers van zich af en zet zijn maatje 41 tegen de bal en met een droog schot maakt hij 2-0.

Om het voor iedereen simpel te houden komt de ene Bram (Rijpers) in het veld voor de andere Bram (Van Leeuwen). Die gooit er vrijwel meteen een fraaie actie uit op links, legt terug op Sem en die maakt de 3-0. Verder is het tweede blok een aardige copy van de eerste. Veel druk voorin waardoor het merendeel van de wedstrijd zich afspeelt op de helft van Soest wat o.a. resulteert in de nodige corners. De uitvoering daarvan verloopt vandaag heel anders dan normaal. Soest “vergeet” om een mannetje te zetten bij onze cornerspecialist Rens. Die besluit om de corners vandaag dan maar kort te nemen, in de dribbelen en richting doel te gaan, wat 4-5 gevaarlijke situatie oplevert, waarbij Bram (R) er eentje het laatste zetje geeft richting de 4-0. Deze wordt al snel gevolgd door de 5-0 een klassieke counter die netjes door Jasper afgemaakt wordt. Daarna volgt een mooi stukje teamwork Rens heeft links achter de bal. Voor hem ziet hij even geen afspeelmogelijkheden en ipv zelf te gaan of de lange bal te hanteren passed hij de bal terug richting zijn keeper. Die speelt in 1 beweging de bal door naar Sem op rechts, die geeft een lange hoge cross-pass naar Bram (R) op linksvoor die hem met een halve sliding binnenschiet. Het slotakkoord is echter voor Soest. Met twee mooie schoten stellen ze Tom op de proef die zijn doel echter schoon houdt. Vooral de 2e redding, een katachtig reflex waarmee hij de bal uit de rechter benedenhoek duikt is er een uit het boekje.

Onze trainers hebben een overzichtelijk peptalk in de rust: “jullie zijn hartstikke goed bezig, gewoon zo doorgaan”. En dat doen ze in het derde en vierde kwart dan ook. En waar normaal gesproken er even een dipje in zit ( je kunt nu eenmaal niet 60 minuten met zijn allen gas geven en jagen) blijft dat deze week achterwege. Wel wordt er nog de nodige creativiteit in de de opstelling aangebracht. Jasper gaat keepen, Tom 1 kwart op het middenveld en even er naast, Bram van Leeuwen mag ook zijn verdedigende kwaliteiten laten zien, Bram Rijpers op het middenveld, kortom even schakelen. Maar los van wat onwennigheid gaat dit wonderbaarlijk goed. Ze proberen met zijn allen om Tom aan een doelpunt te helpen en die komt daar met een tip-in tegen de paal heel dicht bij in de buurt. Ondanks een mooie tegengoal van Soest weet SVF nog zes keer te scoren. NA een mooie assist van Bram van Leeuwen, schiet de andere Bram uit een behoorlijk onmogelijke hoek in de verre kruising 7-1. In de slotfase is het verzet duidelijk gebroken bij Soest. Maar ipv van allemaal voor hun eigen kans te gaan wordt er vandaag echt goed samen gevoetbald (en gecoached) door de groene brigade waardoor ze in de laatste minuten nog uitlopen naar een zeer verdiende 12-1 via goals van Tim, Rens, en twee keer Bram. Eerste competitieronde in de 1e klasse klaar: vijf gespeeld 15 punten.

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy