SVF JO10-1 ongeslagen KAMPIOEN en op weg naar de Hoofdklasse!!

17 Dec 2019 | Geen categorie

Afgelopen zaterdag was het zover de strijd tussen de nummer 1 SVF en nummer 2 ‘t Vliegdorp op sportpark “de nieuwe kamp”.
De vraag. Wie wordt er kampioen in de 1ste klasse?
Beide teams hadden namelijk een mooie reeks aan overwinningen geboekt, zaterdag was dan ook de beslissingswedstrijd.
Vanaf minuut een werd duidelijk… Deze twee teams zijn aan elkaar gewaagd. Zowel SVF als ’t Vliegdorp wilde er een echte voetballende wedstrijd van maken. Hierdoor waren er in de eerste kwart van de wedstrijd veel mooie duels over en weer, toch was het ’t Vliegdorp dat via een steekpass vanuit de verdediging richting de spitsen de wedstrijd weet te openen, 0-1.
SVF liet zich niet van slag brengen en de jongens bleven elkaar over de grond zoeken. ’t Vliegdorp werd steeds meer onder druk gezet.
Na een mooie aanval die werd opgebouwd van achteruit door keeper Owen Willems, de bal meegaf aan Bart den Hartog die op zijn beurt door dribbelende en de bal mee gaf aan Robin van den Beld, die vervolgens met een strakke pass de bal aan de andere kant wist te krijgen waar de vrij gelopen Bart den Broeder stond, die kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal in de verre hoek, 1-1 net voor het eerst rust moment.
De tweede kwart had SVF duidelijk een boodschap mee gekregen. Want met de wind in de rug was het tenslotte een voordeel om te proberen zoveel mogelijk op de helft van ‘t Vliegdorp te blijven overspelen en daar waar mogelijk te schieten. De eerste gelegenheid deed zich dan ook snel voor toen Guus van Leeuwen zijn bekende dribbel aan de linkerzijlijn deed en de bal voorgaf, de verdediging van ’t Vliegdorp wist de bal net voor de goed in gelopen Guus Vernooij weg te koppen.. Helaas voor ’t Vliegdorp werd de bal net niet goed genoeg weg gewerkt en Gijs Raymaekers kon de bal hard op doel schieten. De keeper van ’t Vliegdorp weet dit schoot op een mooie manier tocht tegen te houden. En ’t Vliegdorp weet in de omschakeling toch dichtbij de 1-2 te komen. Gelukkig voor SVF was Bart den Hartog goed blijven staan en wist hij net op tijd het schot van de aanvaller van ’t Vliegdorp te blokken. De corner die volgde werd strak voorgezet maar zorgde niet voor gevaar. Toch was SVF gewaarschuwd….
SVF probeert net zoals het gehele seizoen al voetballend naar voren te komen. Dit valt niet altijd op zijn plaats maar de jongens blijven het doen met als gevolg dat Gijs Raymaekers na het afpakken van de bal deze met goed overzicht richting Bart den Hartog speelt die deze op zijn beurt afgeeft aan Guus van Leeuwen. Na een eerder actie waarbij het schot net uit bleef, kapte Guus van Leeuwen zichzelf opnieuw mooi vrij voor zijn linkervoet, en weet de bal in de hoek te schieten, 2-1!!!
De vreugde is groot en SVF vergeet daardoor dat ze er nog niet zijn. ’t Vliegdorp blijft het net als SVF goed doen met goede combinaties. Maar gelukkig staat daar Owen Willems die adequaat weet te reageren op het zoveelste schot van ’t Vliegdorp en SVF gaat toch met een 2-1 voorsprong de rust in.

Na de rust (derde kwart) weet SVF een ding. Laat ’t Vliegdorp niet van afstand schieten want nu hadden zij de wind in de rug….!
De jongens van SVF hadden dan ook afgesproken om kort bij elkaar blijven staan en vooral veel strijd te geven en de bal op die manier proberen niet te laten schieten en de bal zo te veroveren, mocht u er bij zijn geweest dan kunt u dit mogelijk herkennen aan het roepen van Owen Willems (“5 seconde”). De wedstrijd was ook in de tweede helft in even wicht. Beide teams wilde echt voor de winst gaan. Opnieuw veel een tegen een duels waarbij SVF veel in de rol als verdediger moest gaan staan. SVF vergat daardoor dat ze ook nog wel gewoon moesten blijven voetballen. Niet verrassend is ’t Vliegdorp de gene die de eerste kansen krijgt…. Na twee goed lopende aanvallen via de rechterkant wordt SVF behoorlijk teruggedrukt en dat betekent dat ook de voorhoede met Guus van Leeuwen en Guus Vernooij ook terug moeten om te helpen. SVF weet zich te herpakken en na een goede (blok)sliding van Robin van den Beld weet Bart den Broeder de bal mee te nemen en na een goede dribbel de bal af te geven bij Guus Vernooij die ondanks de druk rustig weet te blijven en de bal met zijn buitenkant rechts in de hoek te schieten, 3-1!!!
Net na het doelpunt is het voor de laatste keer rust (vierde kwart). En maken we ons op voor de laatste minuten van deze boeiende wedstrijd. SVF wilt direct opzoek gaan naar nog een doelpunt om afstand te nemen van ‘t Vliegdorp. Direct na de start weet Bart den Hartog opnieuw langs de lijn op snelheid voorbij zijn tegenstander te gaan en geeft een mooie voorzet op Guus van Leeuwen maar zoals gezegd de keeper van ’t Vliegdorp weet zijn schot opnieuw te houden en het blijft een wedstrijd die twee kanten kan opvallen. Nadat de keeper van ’t Vliegdorp de bal heeft uitgeschoten weet Gijs Raymaekers de bal direct bij Guus Vernooij te krijgen die probeert vanuit een draai de bal te schieten, de bal gaat richting de verre hoek…
De keeper van ’t Vliegdorp strekt zich volledig en redt de bal op of toch over de lijn? SVF viert het doelpunt al…
Maar de scheidsrechter is duidelijk… Geen doelpunt. ’t Vliegdorp gaat terwijl SVF nog feest viert door en iedereen moet worden wakker geschud. In de omschakeling gaat ’t Vliegdorp richting Owen Willems, maar Gijs Raymaekers is attent en zorgt er voor dat een vlot lopende aanval kan worden gestopt, met een corner als gevolg. Het zijn spannende momenten en ’t Vliegdorp geloofd er nog in. De corner wordt genomen en weg schopt door Bart den Broeder. Deze bal valt precies voor de voeten van een speler van ’t Vliegdorp die niet nadenkt en direct uithaalt, 3-2…. SVF probeert de draad weer op te pakken en de bal weer rond te laten gaan met als gevolg dat we direct een mooie aanval zien over de linkerzijde, Gijs Raymaekers dribbelt langs de lijn en krijgt de bal bij Guus van Leeuwen die bal meeneemt en probeert het met een schot. Rakelings naast…. Nadat de keeper de bal heeft uitgenomen onderschept Bart den Broeder de bal en geeft deze mee aan Bart den Hartog die direct een voorzet weet te geven op Robin van den Beld. Maar helaas komt deze net te kort om de bal met zijn hoofd te raken… De aanval had meer verdiend. ’t Vliegdorp laat zich niet gek maken en proberen over de grond zo snel mogelijk naar voren te komen. Via de linkerflank wordt een mooie dribbel gemaakt en de bal kan strak worden voor gegeven, de aanvaller van ’t Vliegdorp weet de bal te raken maar daar staat Owen Willems die op spectaculaire wijze de bal op een katachtig wijze weet te stoppen. Daar komt SVF goed weg….
Daarna volgen er op nieuw veel aanvallen van ’t Vliegdorp. Toch is het SVF dat in de counter een aanval kan opzetten. Bart den Broeder die de bal weet te onderscheppen voordat ’t Vliegdorp weer richting Owen kan afgaan en geeft deze aan Robin van den Beld die vervolgens direct de bal naar Guus van Leeuwen speelt. Guus van Leeuwen weet zijn tegenstander uit te spelen en de voorzet te geven aan Guus Vernooij, 4-2!!!
Het lijkt een mooie uitgangspositie maar we moeten toch eerlijk zijn ’t Vliegdorp vecht voor wat het waard is. Ondanks de twee doelpunten verschil is het toch ’t Vliegdorp dat met zijn alle naar voren gaat het zoals we vaak zien in het voetbal wordt de partij die wordt teruggedrongen angstig… En dat was ook het geval bij SVF. ’t Vliegdorp probeerde met afstandsschoten de aansluitingstreffer nog te maken. Dit lukt als de bal niet goed wordt weggewerkt en de bal opnieuw voor de voeten van de aanvaller van ’t Vliegdorp valt. Die schiet hard en overtuigend binnen,  4-3…. !!!  Zal het dan toch gaan gebeuren. De spelers van SVF kijken elkaar aan en lijk te zeggen dit gaan we niet meer weggeven. Alles wordt gegeven in die laatste minuut en telkens stuit ’t Vliegdorp op Bart den Hartog, Owen Willems, Gijs Raymaekers, Bart den Broeder en Robin van den Beld of Guus Vernooij. En dan is het eindelijk zover… De overwinning, het kampioenschap! Hard gewerkt door deze jongens van de JO10-1 van SVF. “Een onwijs mooie prestatie, waar we trots op (kunnen) zijn”
Gefeliciteerd en nu op naar de Hoofdklasse!!!