SVF – HDS, onverwachte driepunter tegen HDS

25 Oct 2021 | SVF 1

Best lastig om een goeie kop te bedenken voor de gewonnen thuiswedstrijd tegen H.D.S. Het is al weer lang geleden dat deze twee clubs elkaar “bestreden” hebben, echter sinds kort is ook H.D.S. overgegaan naar de zaterdag met hun eerste elftal en terecht gekomen in deze “burenruzie” klasse. De vierde klasse I is eigenlijk één grote streekderby-afdeling en dat maakt het juist zo interessant. H.D.S. was altijd een lastige en vooral fysiek zeer sterke tegenstander voor S.V.F. En de eerlijk gebied te zeggen dat S.V.F. meestal de punten aan deze Leersumse club moesten laten. Vandaag, onder de goeie leiding van scheidsrechter Faruk Akdeniz zou dit anders worden.

Nadat onze pupil van de week Gijs van der Plank het “voorwerk” uitstekend verrichte met het verschalken van keeper Bjorn van Rees van H.D.S., kon de wedstrijd beginnen. Meteen viel op dat diverse spelers van de tegenstander “koppen groter” waren dan de S.V.F. spelers, waarmee ook bij diverse supporters de gedachte naar voren kwam, dat het ook nu wel weer fysiek lastig zou worden. Ook heeft H.D.S. best een geroutineerde ploeg met een gemiddelde leeftijd van 25,26 jaar, ten opzichte van S.V.F. met een gemiddelde van 22,88 jaar. Mooi om te zien hoe die jonge gasten goed meedraaien in ons eerste elftal.

Vorige week liet S.V.F. al merken dat er een  eigen plan getrokken wordt en dat er geen rekening gehouden wordt met “veronderstellingen”.  Lekker met plezier voetballen met veel werklust en met een goed plan, dat heeft trainer/coach Joost Kooijman erin gebracht lijkt het wel. En dat lieten de mannen van S.V.F. vandaag (net als vorige week tegen de koploper) weer zien. Ook nu krijgt Rik vd Mispel al in de 10e minuut een enorme kans om S.V.F. op voorsprong te zetten, echter Bjorn van Rees weet de bal over het doel te tikken. Het spel gaat daarna behoorlijk gelijk op, waarbij er eigenlijk maar weinig echte kansen gecreëerd worden, niet door H.D.S., maar ook niet door S.V.F. Heel even komt “het oude H.D.S.” naar voren, middels een forse tackel op Najib die ruimte kreeg om gevaarlijk te worden. Echt veel te laat zet de nummer 4 zijn actie in tegen Najib, met als gevolg dat hij niet verder kon met een fors gezwollen enkel. De gele kaart van scheidsrechter Faruk had ook zo maar een andere kleur kunnen zijn volgens “kenners”. Maar eerlijk is eerlijk: de leidsman stond dicht op deze overtreding-situatie  en was daarom van mening dat een gele prent genoegd was. Laten we maar zeggen dat het dan diepgeel was… Einde discussie!

Het spel blijft behoorlijk heen en weer gaan, met wel mogelijkheden, maar weinig echte kansen. Totdat onze voorhoede de buitenspelval weet te ontwijken en met goed overleg Lucas fraai de 1-0 op het scorebord kan zetten. Uitstekend uitgespeeld door Freek, Rik en met name dus ook Lucas. Dit geeft de burger moed, want met 1-0 vóór komen tegen deze tegenstander is best een goeie prestatie. Bij een volgende aanval van S.V.F. komt de bal weer richting Lucas, echter een glijpartij zorgt ervoor dat geen gevaar ontstaat. In de laatste minuut voor rust  kan Freek alleen opstomen richting H.D.S. doel, echter geheel onterecht wordt hij “afgevlagd” door de assistent. Freek vertrok toch echt van eigen helft richting H.D.S. doel, maar ook hier moet ik misschien wel toegeven dat “onze” assistent mogelijk ook gevlagd zou hebben. Maar dat weet ik uiteraard ook weer niet zeker…

De tweede helft begint H.D.S. sterk en probeert snel de gelijkmaker te forceren. Mick vd Bildt wordt vervangen door Vince van Ee en Vince laat zien ook verdedigend zijn mannetje te staan. Wat Vince (net 17 jaar) vorige week en ook nu weer laat zien, betekend dat we veel plezier van deze jonge gast kunnen gaan beleven. Vervolgens moet Rik de wedstrijd beëindigen met een blessure en komt Ralph van Zanten voor hem in de ploeg. Er volgt een periode waarin S.V.F. het erg lastig heeft en veel dient te verdedigen. H.D.S. wenst hier niet te verliezen en dat siert hen uiteraard. S.V.F. stáát echter goed en verdedigd goed. En dat verdedigen werd met de hele ploeg gedaan, ondanks het feit dat ons centrale duo Nando Koedam en Jesse Bongers hierbij echt de credits verdienen. In de 74e minuut een pracht aanval van S.V.F.! Vince weet met een steekpass door het midden Freek Scherpenzeel te bereiken en Freek rond uitstekend af. 2-0 met nog zeker circa 20 minuten te spelen inclusief blessuretijd.  H.D.S. wordt nog één keer gevaarlijk met een bal op de lat, echter S.V.F. geeft geen krimp meer, met ook een uitstekende keeper Marcel Laros.  Scheidrechter Faruk Akdeniz fluit na 95 minuten een rommelige wedstrijd af waarbij de ploegen aan elkaar gewaagd waren, maar met wel de beste kansen voor S.V.F.  Een wedstrijd ook, met strijd tussen 2 sportieve ploegen met alleen een paar overtredingen van beide kanten, welke geheel terecht met geel bestraft werden door de leiding.

Ook ons tweede team doet het goed met weer een uitstekende overwinning. Wat opvalt is het feit dat spelers van ons tweede goed mee kunnen komen in het eerste en ook bereid zijn om bij te springen waar nodig.  En dat is uiteraard een zeer positief gegeven. Aan trainer/coach Joost de taak om dit goed te bewaken…

Als laatste vermeldenswaardige (en niet onbelangrijke) feit het volgende: na afloop veel lol gehad in de bestuurskamer, met name ook met Erwin Takken, de teammanager van H.D.S.  Kijk: verliezen mag (of moet) je vervelend vinden, maar na het laatste fluitsignaal van de scheids moet dat over zijn en ga je lekker onder het genot van een drankje samen napraten op een positieve wijze. Je hoeft het niet altijd met iemand eens te zijn, maar dan wel met respect met elkaar in gesprek gaan. En dat gebeurde ook, vooral met kwinkslagen en dolletjes. En zo maakte dit een heerlijke zaterdag na een spannend, doch geen hoogstaand potje voetbal. Zo hoort amateurvoetbal volgens mij gespeeld en beleefd te worden.

Volgende week uit naar onze vrienden in Odijk. Aanvang 14.30 uur, ik denk dat ik op de fiets ga….

Man of the match was Nando Koedam

Foto’s van Wim Terwint staan in een fotoalbum.

Kees Mocking

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy