SVF – Faja Lobi naar een terechte draw (1-1)

15 Apr 2024 | SVF 1

Nog 5 wedstrijden en het seizoen 2023-2024 zit er ook al weer op. Vandaag SVF – Faja Lobi en dat staat vaak wel garant voor leuke potjes voetbal en dat zou ook deze keer weer blijken. Beide clubs vertoeven nét zo’n beetje onderin de middenmoot van de 5e klasse D en er is eigenlijk niet heel veel meer te winnen dan de eer van de wedstrijd. Oké…, een plek in het linker rijtje zou best nog wel aardig zijn, maar ook dan val je niet binnen de prijzen. Faja heeft (eigenlijk net als wij) tot op heden een wisselend seizoen achter de rug. Prima uitslagen werden afgewisseld met onverklaarbare verliespartijen. Het is allemaal “nog niet consistent genoeg” om het zo maar eens te zeggen, maar zeker toch ook wel een aardig seizoen! Op het Ikea-dak wonnen wij destijds nog met 3-7, waar het vandaag toch achteraf best bijzonder leek omtrent de vraag waarom de Utrechtenaren zo laag op de ranglijst vertoeven. Navraag hierover leerde ons dat er bij Faja best goeie spelers rondlopen, maar dat de onderlinge chemie soms nog wel te wensen over laat. En navraag leerde ook (ik was niet bij Faja – SVF) dat onze doelpunten destijds wel heel erg makkelijk binnen vielen en dat Faja zeker toen na de rust de betere ploeg was. Maar vandaag was er maar weinig krachtsverschil en de uiteindelijke 1-1 was dan ook best te begrijpen en ook goed te pruimen.

We begonnen met de jonge scheidsrechter Robin Janssen en daar hoeven we verder weinig woorden aan vuil te maken. En dat betekent dat deze beste man een goeie wedstrijd op de mat legde, ondanks dat je het niet over al zijn beslissingen eens hoeft te zijn. En laten we eerlijk wezen: zelfs in het betaalde voetbal zijn soms zelfs de scheids-van-de-dag en de VAR het geeneens eens met elkaar 😊 Feit blijft dat “Jongeman Janssen” zijn zaakjes prima onder controle had. En omdat we in Cothen én geen filmbeelden én geen VAR hebben, leggen we ons neer bij de besluiten van de referee. SVF begint goed met enkele prima passes van Joost. We krijgen mogelijkheden, waarbij een paar keer vragen gesteld mogen worden t.a.v. vermeende buitenspel situaties. Aan de andere kant: misschien moeten we daar zelf iets slimmer in zijn, door ietsie minder “scherp te gaan staan??” En dat is best lastig hoor, dat weten we langs de lijn ook wel, maar toch…… Ook Faja Lobi krijgt mogelijkheden, een behoorlijke kans wordt door hen gewoon niet goed uitgespeeld, waardoor Marcel erger kan voorkomen. Een klutssituatie voor het doel van Faja levert helaas niks op en een schot (of was het een voorzet??) van Joost gaat voorlangs. Joost knalt nog een keer over en Rik vd M krijgt een mogelijkheid waar hij eigenlijk helemaal niet meer op rekende. Bas is sterk op dreef vandaag en met een uitstekende verdedigende ingreep weet hij een min of meer zekere goal te voorkomen. Een prima actie, op -inzet, -felheid en -kracht, zoals we die van Bas kennen. Het blijft zodoende op en neer gaan, mogelijkheden voor SVF, maar zeker ook voor Faja Lobi. Met hun snelle buitenspelers weten ze best wel regelmatig gevaar te stichten en moeten we achterin alert zijn en soms resoluut ingrijpen. En dat gebeurt dan ook, want verdedigend was het prima wat onze achterhoede samen met Marcel liet zien. Zelfs bemoeien met name Gijs en Bas zich soms met het aanvalsspel en zo komt Bas in de 43e minuut plotseling in schietpositie. Bas laat een schotje van zijn voet gaan, waar een goeie keeper toch eigenlijk wel raad mee zou moeten weten. Oftewel: het was nou niet een schot waarbij je “nadat de bal je leers verlaat”, er eigenlijk al zeker van bent dat het net gaat bollen. Zo’n schot wat Joost onlangs nog liet zien. Maar niet geschoten is zeker mis en Bas zet ons dus met een zuivere schuiver, net voor rust en op een mooi moment op voorsprong.

Het eerste kwartier van de tweede helft is eigenlijk een kopie van het spelbeeld in de gehele eerste helft. Over en weer mogelijkheden en ook over en weer moet achterin soms gedegen opgetreden worden door beide partijen. Ook Nando dient af en toe zijn voetbalcapaciteiten te laten zien en Nando doet dit de laatste tijd prima. Samen met Gijs vormt hij ons centrale duo en dit koppel haalt altijd wel weer een forse voldoende en soms zelfs nog ietsje beter. Beide teams blijven geloven in een goed resultaat vandaag, want de mogelijkheden om te scoren blijven aanwezig. En zo blijft het best aardig om naar te kijken. Rik vd M kopt nog een keer óp de lat en let hierbij op het streepje op de o van op, want dit was een kopbal die recht omhoog ging en daarna bij terugkomst gewoon heel rustig op de lat belande….  (jaja, ook dan kop je dus óp de lat…) In de 20e minuut kan Rik R listig de achterhoede omzeilen, zei het dat daarbij even aan de noodrem getrokken werd door de laatste man van Faja. Een lastige situatie voor een leidsman, is dit nou een doorgebroken speler en dien je rood te geven, of…? Robin Janssen besluit om het bij een vrije trap en geel te laten en ik verneem van andere aanwezigen dat dit inderdaad ook wel op deze manier opgelost kon worden. Ik twijfel nog wel even, maar het voordeel van mijn twijfel gaat naar de scheids van vandaag.

Het is Faja Lobi wat steeds beter in de wedstrijd komt en het is SVF wat met het uitverdedigen zichzelf regelmatig in moeilijkheden brengt. Waarom? vraag ik me dan vaak af: een voorsprong met nog een 20 minuten te gaan zou toch eigenlijk vooral thuis over de streep getrokken moeten worden. Waarom dan toch achterin proberen de bal rond te spelen?? Dat “over de streep trekken” gebeurt dus niet, want er gebeurt alsnog heel veel:

– Bas moet nóg een keer stevig (doch fair) ingrijpen,
– een vrije bal van Sander kan nog maar net gekeerd worden en
– een actie van Wahib kan niet afgerond worden door een te kort been van Joost. Joost die trouwens vandaag veel beter balde dan bij zijn invalbeurt van vorige week. Achterin was het tot nog toe in orde gebleken, tot aan de 75e minuut. Twee a drie keer krijgen we de kans om de bal “op te ruimen”, maar we verzuimen dat en zo komt Faja alsnog op 1-1. En hoewel de uitploeg nu de betere is, vraag ik me nog steeds af of dit tegendoelpunt nou echt wel nodig was. We schreven al dat beide teams bleven gaan voor de winst en zo was het uiteindelijk best een aardig schouwspel. Rik vd M schiet nog een keer op de keeper, Marcel staat aan de grond genageld bij een schot welke gelukkig voor ons net naast gaat, nog een keer wordt twijfelachtig een buitenspel situatie geconstateerd en op het allerlaatst behoed Marcel ons nóg een keer voor een nederlaag met een prima redding.

De conclusies na deze wedstrijd zijn voor mij als volgt:
-best gek waarom Faja Lobi toch wat laag staat op de ranglijst met een aantal prima spelers,
-eigenlijk wel een terecht gelijkspel hoewel het een kwartier voor tijd voor SVF wel “billenknijpen werd”,
-prima scheids,
-best sportieve strijd,
-MOTM Bas,
-mogelijkheden voldoende aanwezig om er nog een mooi slot van te maken, te beginnen aanstaande zaterdag uit bij de Panters.

Opstelling: Marcel Laros, Jesse Bongers, Nando Koedam, Gijs de With, Bas Terlouw, Sander Mocking, Rik Resink, Joost Pouw, Wahib el Makrini, Rigino Odijk, Rik vd Mispel. Wissels: Tim van Galen, Edwin van Rooijen, Bram Verkuijl, Gijs van Woudenberg en Stijn Brandts. MOTM: Bas. Balsponsponsoren: Familie El Makrini en Jeroen Vernooij. En uiteraard Slagerij Zumbrink en Was by Duurstede voor respectievelijk de verloting en de MOTM.

Foto’s van Wim Terwint.
Foto’s van Renée van Leeuwen.

Dank en groet, Kees

Fysiotherapie

advertisement

Word lid

Lid Worden bij SVF

WIL JIJ ONS HELPEN ? KLIK DAN HIERONDER

Vacatures bij SVF

Privacy policy

privacy-policy